Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

***Aronia***

Mam fajna dietke kto sprobuje ze mna ????

Polecane posty

No to dziewczęta START!!! Jutro się ważymy i zaczynamy zbijać zapasy, na 1 maja jesteśmy 5 kg(mam nadzieję;) ) chudsze!!!! Ja się trochę przed tą dietą wzbraniałam w nadchodzącym tygodniu, bo idę na imprezę, gdzie pewnie wypiję piwko.....ale właśnie wyczytałam, że piwo ma 3,8 g węglowodanów, czyli mogę sobie na nie spokojnie pozwolić-tak więc WCHODZĘ W TO!!!!! :D Jutro na śniadanie sznycel z wołowiny usmażony na teflonie, a w ciągu dnia się zobaczy(mam coś smaka na drobiowe wątróbki :D )

Hey!! Ja bardzo, bardzo chętnie się przyłączę!! :)Spróbować zawsze można,a nadzieja ponoć czyni cuda!! :D Mam 166cm wzrostu i aż 80 kg wagi!! :( Nieźle sie zapuściłam, co?? Ale trzymam się dzielnie i wierzę, że dam radę!! Wszystkie damy!! :D

Gość rela31
ja się dołączam od jutra

łeeeeeeeeeee..................kurcze, tak mnie kusicie, że chyba tez spróbuje............. a mam taki pyszny chlebek :/ no ale trzeba w końcu zacząć..... no to dziewczęta:) od jutra:) a teraz spać:P

Witajcie w wielkim dla nas dniu;) Ja już po ważeniu, niestety przybyło mi przez 4 dni 2 kg:O:O:O(przyjechał do mnie mój mężczyzna no i sobie pozwalałam przy nim z jedzeniem:O:P ) Zaraz się biorę za przygotowanie mięska na śniadanko, chyba też wypiję kawę z kapiną mleczka i słodzikiem (wg tabelki można w niewielkich ilościach) No i mam nadzieję, że od dziś waga będzie szła ślicznie w dół....................:D:D:D

hey hey hey :D Ja już po śniadanku: tuńczyk z puszki i jedno jajko. Muszę przyznać, że to jest trudniejsze niż przypuszczałam, ale aktualnie nie miałam w domu nic innego co by sie nadawało do tej dietki. Dzisiaj albo jutro pójdę do sklepu ( jak jutro to dzisiaj będę chyba żyła tylko na jajkach :P)

Czesc kobitki 🖐️ Słuchajcie cos jest nie tak w tej dietce co przedstawilam ja nie wolno jesc parówek a u Amiry pisze ze parowki maja 0 wegli, natomiast u mnie pisze ze wolno jesc warzywka bez ograniczen a u Amiry pisze ze pomidor ma az 5,2g wegli !!!!!!!! :) Ja zaczynam od dziś : sałatka grecka na sniadnko: pomidorek, ogorek, jajko , sałata, bez sera fety !!! Obiad - udko z kurczaka salatka z pomidorka kolacja - jeszcze nie wiem musze sie wybrac do sklepu ale podejrzewam ze zjem dzis kielbaske z grilla z surowka z paparyka i ogorkiem :) w między czasie: podgryzanie marchewki, woda woda woda :) a dziewczyny powiedzcie mi czy nic mi nie ebdzie jak mam poziom cukru 90 na czczo a wieczorem po calodziennym normalnym jedzienniu 108 (norma do115) dziwne co ???? Aaaa i w ogole nie jadam slodyczy nie nawidze ich, ale mam czesto tak ze jak nie zjem czegos dlugo to trzesa ji sei rece i jest mi slabo :( boje sie ze jak sobie zafunduje brak cukru to zemdleje :( bo ja anwet nie slodze:( a jak bylam w szpitalu na badanich to krzywa cukrowa nie wyszla mi dobrze - mialam zaburzona tolerancje glukozy, tzn za duzo - a w domu jak sobie mierze to mam dobra - juz sama nie wiem?

Wiesz, to naprawdę niepokojące i bardzo chciałabym ci pomóc, ale niestety moja wiedza na ten temat jest znacznie mniejsza od Twojej :( Może idź lepiej do lekarza, niech on Ci doradzi co i jak?? Może jakieś szersze badania albo coś, bo to chyba samo z siebie się nie robi?? Może organizmowi czegoś brakuje...

No wlasnie chyba wybiore sie do lekarza bo boje sie ze sobie zaszkodze i doprowadze moj organizm do ruiny a staram sie o dziecko i nie chce zeby bylo cos nie tak :( !!!

To naprawdę powinnaś teraz o siebie dbać :) Trzymam kciuki :) Miła "robota" jak sądzę :P A od dawna masz taki poziom cukru czy dopiero od nie dawna zwróciłaś na to uwagę??

Gość rela31
zbadaj tarczyce ,to ważne ,też tak miałam

Witajcie !!! Dietka...START !!! Aronia mój mąż jest cukrzykiem,typ pierwszy,czyli insulinozależny.męczymy się już z chorobą kilka lat.Zrób koniecznie badania !!! Cukrzyca to potworna choroba !!! Jak mój mąż ma za mały cukier,czyli hipoglikemię to czuje się źle...między innymi trzęsą mu się ręce,poci się,zawroty głowy...NIE BAGATELIZUJ TEGO !!!

Pomidory są też przetwarzane na soki, przeciery i koncentraty. Pomidory są bogate w likopen - przeciwutleniacz przeciwdziałający zachorowaniom na nowotwory. Likopen jest szczególnie przyswajalny dla człowieka w połączeniu z tłuszczem. Dlatego też więcej tego związku będzie przyswojone w sosie pomidorowym czy sałatce z oliwą niż w surowych pomidorach. Owoce pomidora zawierają m.in.: sód, potas, magnez, wapń, mangan, żelazo, kobalt, miedź, cynk, fosfor, fluor, chlor, jod, karoten, witaminy: K, B1, B2, B6, C, PP; kwasy: pantotenowy, foliowy, szczawiowy; biotynę. Pomidor uprawny Wartości odżywcze na 100 g produktu Skład Witaminy Minerały Woda 94,5 g Witamina A 0,38 mg Magnez 10 mg Energia 18 kcal Witamina B1 0,06 mg Fosfor 24 mg Błonnik 1,4 g Witamina B2 0,04 mg Żelazo 0,4 mg Białko 0,9 g Witamina B6 0,11 mg Sód 1,2 mg Tłuszcze 0,2 g Witamina C 15 mg Wapń 10 mg Węglowodany 2,8 g Witamina PP 0,7 mg Potas 280 mg

Od dawna jakis rok temu mialam te badania a od roku sama wyrywkowo robie sobie badania cukru co jakis czas, i na czczo mam w normie a po jedzeniu np o 20 wieczorkiem mam 108 wiec niby ok ale czemu ta krzywa mi wyszla niezbyt dobrze tzn norma do krzywej to max 145 a ja mialam najwiecej 175 :( ale to tylko jednorazowo. Wspomne ze mam baardzo duzą nadwage bo waze 87 kg przy 166 cm przytylam w ciagu roku 30 kg !!!! Tarczyce mam ok tzn hormony mam idealnie w normie nawet tsh 1,2 to prawidlowe i ft3, ft4 tez natomiast mam na lewym placie tarczycy guzka malego ale "zimnego" podobno to z pokolenia czarnobylu :(

Aronia zrób sobie jeszcze raz krzywącukrową.W sumie wyniki masz ok,chodzi o cukier na czczo i po jedzeniu.Może masz anemię i stąd u Ciebie te słabości.Żeby mieć anemię nie trzeba być chudzielcem !!!

Gość zdesperowanaaaaa
To prawie jak I faza South Beach tylko że w SB nie można marchewki i buraków i tłustych mięs a za to można trochę orzeszków i pestek. Ale wcale duzo sie na niej nie chudnie. Przede wszystkim pilnować ilości jak będziecie sie obżerac chudym serem jajkami i chudym mięsem surówkami to wręcz przytyjecie. W każdej diecie najważniejsze jest ;pilnowanie kalorii.

heyo, ja dzisiaj na śniadanko zjadłam dwa jajka, a przed chwilą marchewkę. dużą:P fajnie że jesteście:) a tak poza tym to przeczytałam, że Aronia ma problemy...hmhmhm....ja mam 58kg i poważna anemię. mam takie objawy- senność, apatia, zmęczenie, czasem bóle i zawroty głowy, moja krew jest jak rozcieńczony kompot. no i co mi najbardziej przeszkadza- jestem blada jak ściana i nie pomagaja nawet balsamy brązujące. wskakuje na rowerek i skoczę na zakupy, bo mam ochotę na rybkę:)

Wiecie co, ja to w ogóle nie zamierzam jeść warzyw, tylko samo miesko, tak wlasnie jadłam w liceum i chudłam błyskawicznie!! Przez ten tydzień się ładnie trzymam tylko mięsnej, może potem warzywka zacznę przemycać do mojej diety:) Zamierzacie coś cwiczyć :O??

a ja rano zjadłam na śniadanko puszke tuńczyka, a teraz usmażyłam sobie na teflonie sznycelka wołowego z przyprawą do kebaba-pyycha!!! Gotuję na popoludnie gulasz wieprzowy i drobiowe serduszka, będę podjadać w ciągu dnia :)

Chleb chleb chleb moja zmora :( uwielbiam chlebek i z racji tego ze jest mi slabo zjadlam kromeczke jedna :o :( 😭 Ja kupilam sobie ostatnio orbitreka i cwicze na nim choc szybko sie mecze robie sobie przerwy co 15 min i w sumie przez caly dzien cwicze na nim 1h :) tylko nie wiem czy na mnie dziala bo w ogole nie bola mnie miesnie :( ale czuje ze pracują

Ja niestety nie lubię ćwiczyć.Jakiś czas temu też kupiłam orbitreka,ale w chwili obecnej dostał eksmisję na strych :-).Jestem na razie tylko na jednej saszetce cambridge,mogę zjeść jeszcze dwie i do oporu wody mineralnej i cherbatek ziołowych.Czuję okropny głód,ale muszę go przezwyciężyć.To tylko 10 dni,potem wchodzę na dietę Stillmana...trochę Wam zazdroszczę normalnego jedzenia,ale czas szybko leci i dołączę do Waszego grona.

A co myslicie o rollmasażu ??? Moja bratowa ładnie na nim schudła,oczywiście wszystko w połączeniu z dietką.

Gość chce schudnąć
Przede wszystkim pilnować ilości jak będziecie sie obżerac chudym serem jajkami i chudym mięsem surówkami to wręcz przytyjecie obeżreć sie chudym twarogiem nie da , rozumie to ten kto próbował :D ja jestem pierwszy dzień na diecie , ale troche innej niz wy musze schudnąc co najmniej 5 kg , a marzeniem moim jest 10 kg. I wcale nie będę wtedy chudzinką ;) Trzymam kciuki za wszyskie odchudzajace sie .

ja jeżdżę na rowerze, a jak nie ma pogody to ćwiczę w domu. i uprawiam wspinaczkę, dlatego też muszę ćwiczyc. to mnie motywuje. Kinguchna, podziwiam, że na samym mięsie będziesz.. u mnie to nie wyjdzie, bo zmuszam się do zjedzenia mięsa.

Hej moge się przyłączyć? mam 175cm i waże 58kg chce schudnąć około 5kg pół roku temu ważyłam 70kg.

Gość rela31
a ja dziś na obiad szaszłyka i marchewki .Jak myślicie dużo można tych marchewek??

Ja dziś miałam dłuuugą przerwę w jedzeniu, głodna byłam...zjadłam o 12 kotlecika i potem do 19 nic nie jadłam, tylko popijałam pepsi light(ma 0 węgli)...ale teraz jak wróciłam z uczelni do domu, to sie wręcz rzuciłam na jedzenie:( zjadłam 2 jajka na miękko, kilka kółek kaszanki, 3 plastry szynki i gotowany wieprzowy gulasz...chyba trochę dużo, chociaż wszystko\"dietetyczne\"ze się tak wyrażę :P Oby mi wyszło na zdrowie :P