AnulaMzUK 0 Napisano Kwiecień 21, 2008 witam! chcialabym nawiazac kontakt z polakami mieszkajacymi w Cheltenham (UK) bowiem za jakis czas chciałabym się tam przenieść. Słyszałam, że miasto jest urocze i ludzie bardzo sympatyczni. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość AngelKiss Napisano Maj 5, 2008 czesc ja od niedawna mieszkam w cheltenham i chcialabym sie dowiedziec czegos wiecej o tym miescie. tak ogolnie to jest ladne i duzo tu sklepow. chcialabym rowniez spotkac sie z rodakami... gdzie sie bawicie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
AnulaMzUK 0 Napisano Maj 11, 2008 moj chlopak tam narazie mieszka i pracuje a ja jestem tam tylko na weekendy..miasto urocze..nie to co Londyn. Mysle za jakies dwa miesiace do niego dolaczyc, bo tu mnie narazie trzyma kontrakt :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość moge sie przylaczyc Napisano Maj 11, 2008 ja za rok zamierzam wyjechac do aNGLII ALE JESZCE NIE WIEM GDZIE MOZE TO BEDZIE WLASNIE TAM GDZIE WY JESTESCIE:) JAK WAM SIE TAM PODOBA?JESTESCIE NA STALE? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
AnulaMzUK 0 Napisano Maj 12, 2008 ja jak juz pisalam narazie mieszkam w Londynie, a moj chlopak wlasnie tam i za jakies 3 do 4 miesiacy jak tylko kontrakt tutaj mi sie skonczy przeniesc sie do niego, bo meczy mnie takie podrozowanie co weekend Londyn-cheltenham, cheltenham-londyn. Poza tym miasto jest o wiele piekniejsze niz Londyn. No i najwazniejsze ze chce byc ze swoim chlopakiem :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
AnulaMzUK 0 Napisano Maj 12, 2008 ja jak juz pisalam narazie mieszkam w Londynie, a moj chlopak wlasnie tam i za jakies 3 do 4 miesiacy jak tylko kontrakt tutaj mi sie skonczy przeniesc sie do niego, bo meczy mnie takie podrozowanie co weekend Londyn-cheltenham, cheltenham-londyn. Poza tym miasto jest o wiele piekniejsze niz Londyn. No i najwazniejsze ze chce byc ze swoim chlopakiem :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Madzik32 Napisano Maj 21, 2008 Hej. Od 9 miesiecy mieszkam w Cheltenham. Jest to naprawde piekne miasto, szczegolnie kiedy swieci slonce. Zdecydowanie rozni sie od Londynu, tutaj zyje sie chyba spokojniej:) Polecam Ci to miasteczko, szczegolnie, ze jest tutaj sporo fajnych ludzi:) Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Patinka26 0 Napisano Czerwiec 10, 2008 Ja mieszkam od 2,5 roku w Cheltenham Polakow jak na te miasteczko bardzo duzo,chyba nawet wiekszosc. Miasto bardzo ladne ale urzednicy bardzo uprzedzeni co do nas. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rosa canina 0 Napisano Czerwiec 10, 2008 ja za rok planuje przeprowadzke do Anglii raczej do birmingham ale tez chetnie pogadam:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość margabde Napisano Czerwiec 10, 2008 Ja nie mieszkam a samym cheltenham ale w okolicy. Faktycznie to miasto jest bardzo przyjemne, względnie spokojne. Nie ma problemu ze znalezieniem pracy i nie spotkałam się tu ze złym traktowaniem polaków. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
AnulaMzUK 0 Napisano Czerwiec 16, 2008 tak miasteczko jest urocze...jestem tam co weekend :) Polaków jest mnostwo. Myślę, że bedzie mi sie tam dobrze zyło :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość margabde Napisano Czerwiec 19, 2008 nie ma tu nikogo z cheltenham??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość to dosc dziwne Napisano Czerwiec 24, 2008 bowiem w cheltenham wiekszosc stanowia Polacy a jakos tutaj na forum tego nie widac :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość margabde Napisano Czerwiec 24, 2008 Widocznie mają tak pasjonujące życie że nie zaglądają na kafe... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
AnulaMzUK 0 Napisano Czerwiec 26, 2008 widocznie tak :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość hhhhhhhhhhhheeeeeeeeeejjjjjj Napisano Czerwiec 27, 2008 jest tu kto ??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość margabde Napisano Czerwiec 27, 2008 czasami ktoś zagląda ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
AnulaMzUK 0 Napisano Czerwiec 28, 2008 czasami tak, ale bardzo żadko :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zaradna23 0 Napisano Czerwiec 30, 2008 witam witam! też od niedawna mieszkam w Cheltenham :) miasteczko urocze tylko brak mi znajomych :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość margabde Napisano Czerwiec 30, 2008 Witam Zaradna23, niestety nie Ty jedna narzekasz na brak znajomych. Wszyscy ciężko pracują i nie mają czasu na życie towarzyskie....:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zaradna23 0 Napisano Czerwiec 30, 2008 tylko trochę mnie to dziwi, bo tutaj jest system pracy 8 godzinny i ludzie czasu nie maja....nawet w weekendy?! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość margabde Napisano Czerwiec 30, 2008 Nie wszyscy pracują w takim systemie. Tak naprawdę uważam że to nie jest kwestia braku czasu tylko braku chęci. Jak słyszę od znajomych że kolejne weekendy spędzają na oglądaniu tv to żal mi tych ludzi. Szkoda życia... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zaradna23 0 Napisano Lipiec 1, 2008 nie lubię spedzać czasu przed TV i to jeszcze w weekend. Ja z moim facetem raczej spedzamy wolne chwile na swieżym powietrzu jak pogoda dopisuje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość margabde Napisano Lipiec 2, 2008 Ja staram się zobaczyć jak najwięcej bo jeszcze nie wiemy czy zostaniemy tu na stałe. Niestety zazwyczaj jeździmy sami bo znajomi albo nie mają czasu albo szkoda im kasy;( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zaradna23 0 Napisano Lipiec 2, 2008 moim znajomym szkoda czasu, bo uwazaja, że Anglia sama w sobie jest paskudna :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość margabde Napisano Lipiec 2, 2008 Kwestia gustu. Ja nie uważam że Anglia jest paskudna ale żeby się o tym przekonać trzeba ruszyć tyłek z domu. Paskudna jest czasem pogoda ale można wtedy zobaczyć obiekty zamknięte albo odwiedzić nową knajpę;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zaradna23 0 Napisano Lipiec 3, 2008 może i Anglia nie jest tak piękna jak Polska (mieszkam w górach) to ma jakiś w sobie urok :) co do knajp to zgadza sie można wiele zwiedzić podczas deszczowej pogody :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Marta 362 Napisano Lipiec 6, 2008 tylu tu polakow w cheltenham a ja nie mam zadnej kolezanki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Marta 362 Napisano Lipiec 6, 2008 znajde tu jakas?????:)) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość margabde Napisano Lipiec 6, 2008 Marta 362 - pewności nie mam ale myślę że jakąś znajdziesz:) Zaradna23- jak minął weekend? Dziewczyny a co Wy tu porabiacie? Uczycie się? Pracujecie? Wychowujecie dzieci? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach