Gość asiaakm Napisano Sierpień 26, 2008 witajcie dziewczyny.je w cheltencham jestem od kwietnia. Tak przez pierwszych kilka tygodni mialam jak najlepsze zdanie o tym miasteczku,niestety teraz razi mnie w nm coraz wiecej rzeczy.ja ze znalezieniem pracy nie mialam zadnych problemow, choc moj angielski jest na bardzo slabiutkim poziomie.ale jaka znajomosc jezyka taka i moja praca... ja mieszkam tu z chlopakiem i 2-letnia coreczka. pozdrawiam i mam nadzieje ze nawiaza sie jakies przyjaznie z tego forum/ a pogoda jest faktycznie przeokropna....brrrrrrrrr Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
AnulaMzUK 0 Napisano Sierpień 26, 2008 Asia witam u nas :* Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość asiaakm Napisano Sierpień 27, 2008 dziewczyny nie wiem jaki rodzaj pracy Was interesuje.ale dzis jak jechalam do pracy widzialam ze w pewnej fabryce poszukuja ludzi, chyba trzy stanowiska pracy.jezeli kogos to zainteresuja postaram sie napisac adres i nazwe tej fabryki.pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość asiaakm Napisano Sierpień 27, 2008 ojej najmocniej przepraszam,dopiero teraz zauwazylam ze w tak krotkim poscie zrobilam az trzy powtorzenia.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
margabde 0 Napisano Sierpień 27, 2008 Jeżeli ktoś jest przypilony i ratuje go part time to polecam hotele. Z doświadczenia wiem że pokojówek i recepcjonistek wiecznie potrzebują. Niestety stawki niskie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
AnulaMzUK 0 Napisano Sierpień 27, 2008 mnie by odpowiadało cos na okolo miesiąc (przeprowadzam sie 20 wrzesnia) okolo meisiaca bede w Cheltenham, a potem musze na trzy tygodnie zjechać do PL bo mam takie rózne sprawy do załatwienia (Izba Pielegniarska). Asia mozesz podac mi na maila namiar na ta fabryke? (amml1601@poczta.fm) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Agnes4ever Napisano Sierpień 27, 2008 Ja dzis odwiedzilam kilka miejsc, w hotelach typu B&B przewaznie poszukuja pokojowek, gdyz sa to male rodzinne interesy. Bylam w hoiday inn i zostawilam cv, ale tam chyba nie potrzebuja nikogo. Mnie praca pokojowki obecnie nie bardzo zadowala, wiec szukam dalej. W kilku sklepach tez widzialam ogloszenie, ale to chyba zalezne jest od miejsca zamieszkania. Nie znam miasta za dobrze w szerszym kregu. Mieszkam nie za daleko centrum w strone Charlton King. A powiem szczerze za tutejszymi autobusami jeszcze nie podrozowalam - no bo niby dokad? hahahaha jakiez inne jest to miasto od Londka. To kiedy organizujemy wypad na kawke? i babskie ploteczki? Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
AnulaMzUK 0 Napisano Sierpień 28, 2008 ja bede mieszkać praktycznie w centrum Cheltenham :) Teraz ponoć syt. z pracą sie polepsza, bo studenci zaczynają wyjeżdżać :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zaradna23 0 Napisano Sierpień 31, 2008 hej!!!! jest tu ktoś? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość brylant84 Napisano Sierpień 31, 2008 Czesc postanowilem zmienic miasto i wyjezdzam ze wsi zwana LUTON i jade do gloucester ,cheltenham -prace mam ale nie mam gdzie mieszkac macie moze jakies numery do polakow co wynajmuja pokoje chcialbym na poczaek pokoj dwojke -jesli macie jakies informacje mozecie wyslac mi na email:expert84@wp.pl a w piatek wyjezdzam z luton spakowany z tobolami i jade tam tu nie ma pracy jestem tu 3 lata i naprawde lipa troszke.W gloucester mam prace a moja dziewczyna bedzie szukala jak chcecie to mozecie razem poszukac ona nie zna miasta ale ma auto i moze pojezdzic za praca pozdro Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Agnes4ever Napisano Wrzesień 1, 2008 Hej A tu pogoda lipa, z praca na razie tez lipa :D ale co tam Niestety ja jestem tu bardzo od niedawna, wiec nie znam nikogo, nie moge pomoc z zakwaterowaniem. Mam nadzieje ze cos znajdziecie. A co u Was? Jakies zmiany?? Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość meaaaaa Napisano Wrzesień 1, 2008 witam wszystkich. Ja nie mieszkam w samym Czeltenham ale okolice ,mam z 40 minut autobusem do tego miasta.Uwielbiam to miasto,ma zajebisty klimacik:).Jestem w tych okolicach po raz drugi.Dwa lata temu tu przyjechalam,potem wrocilam do Polski,posiedzialam troche,popracowalam i znowu wrocilam do Uk tyle,ze nad morze..Jednak nie podobalo nam sie i przyjechalismy tu wlasnie.Nie zaluje decyzji,mimo ze chcialabym pracowac i mieszkac w Cheltenham.No ale nie ma co wybrzydzac,w kazdy wolny dzien staram sie jezdzic do Cheltenham czy to na zakupy czy tak po prostu sie troche poplatac..W Londynie nie mieszkalam wiec nie bardzo wiem jak sie tam zyje ale moge sie domyslec..:) Pozdrawiam,meaaaaa` Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jupijeje Napisano Wrzesień 1, 2008 meaaaaa - 40 minut w którym kierunku, może tewkesbury? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość meaaaaa Napisano Wrzesień 1, 2008 czesc nie ja mieszkam w Stow -On-The -Wold..pewnie i tak nie wiesz gdzie to:) a Ty gdzie mieszkasz?szkoda,ze temacik sie nie rozkreca... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość brylant84 Napisano Wrzesień 1, 2008 siema !!!dzieki ze nikt nie odpowiedzial na moj komentarz :Pja tam przyjade w sobote albo w niedziele to sie z wami rozprawie:)prace sie znajdzie studenci pojada powinno byc lepiej ja sprobuje znalezc dla mojego kociaka przez neta :)a jak nie to agencje i zostawianie cv wszedzie gdzie sie da tak sie szuka tymczasem nie mam dalej mieszkania ktos kto tam mieszka moze cos powiedziec zy latwo znalezc jakie ceny jak z depozytami i czy ladnie tam w cheltenham i gloucester?? pozdrawiam:j jutro wieczorem znowu sie tu zjawiepozdrawiam!!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość brylant84 Napisano Wrzesień 1, 2008 mowisz ze fajne miasto!! bo luton nie polecam 20.000 polakow 5 razy tyle pakistancow i hindusow tyle ze lotnisko 10 minut ode mnie a tak straszna lipa shopig i deptak to jedyna atrakcja ale jak nie masz pracy to do shopingu nie ma po co chodzic heheezyba ze masz lepkie rece bo i tacy sa:D po za tym to polski jezyk to chyba niedlugo bedzie pierwszym jezykiem w luton tu pakol do pakola mowi Czesc po polsku .wW sklepach i fish and chipsach Pakole zaskocza Cie znajomoscia jezyka mowia wszystko nie tylko czesc jak sie masz i kurwa i dobra.....po za tym to dziura i nie moge powiedziec nic dobrego na temat Luton ...ale po 3 latach mieszkania tutaj zal opuszczac mi znajomych kolegow kolezanek ale przyjechalismy tu zarabiac wiec jade dalej do Cheltenham jak ktos mialby namiary na jakis pokoj dla par to bylbym zaineresowany z gory dziekuje .expert84@wp.pl albo brylant84@yahoo.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
AnulaMzUK 0 Napisano Wrzesień 2, 2008 Brylant jeszcze nie mieszkam w Cheltenham, ale za okolo 20 dni sie tam przeprowadzam do chłopaka. z tego co wiem teraz o pokój nie jest trudno, bo studenci wyjezdzaja. Ceny to okolo 60 funtów/tydz za osobe wiec pokój dwososbowy około 120 funtów na tydzien. depozyt placi sie jeden tydzien do przodu lub około 100funtów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
AnulaMzUK 0 Napisano Wrzesień 2, 2008 Agnes i jak ci tam jest? lepiej juz z samopoczuciem? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Agnes4ever Napisano Wrzesień 2, 2008 Hej Jesli chodzi o moje samopoczucie to nie jest zle ale pracy nadal brak. No juz sama nie wiem co ze soba poczac. Wiem ze to moja wina bo jesli chodzi o te sprawy to strasznie mi zawsze idzie pod gorke. Nie nadaje sie do zmian pracy bo nie umiem szukac i bardzo tego nie lubie. Wiec jak uderzam w miasto to konczy sie to tylko zakupami a nie poszukiwaniem pracy. Moze dzis bedzie lepiej........ No i czekam na Ciebie Ania :D Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
margabde 0 Napisano Wrzesień 2, 2008 brylant84- za pokój dwójkę musisz liczyć 100 - 120. Facet nie powinien mieć problemu ze znalezieniem pracy, kobiecie trochę trudniej. Z mojego doświadczenia wynika że sporo pracodawców szuka ludzi przez pośredników - agencje.Mają wtedy możliwość sprawdzenia przetestowania pracownika zanim dadzą kontrakt. Agnes nie martw się, praca się znajdzie i będzie lepiej. Może jeszcze czas odpoczynku się nie skończył;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość meaaaaa Napisano Wrzesień 2, 2008 witam wszystkich..ja sie wlasnie dzis wybieram do Czeltenham na zakupy male...mam nadzieje,ze nie pada tam u Was bo u mnie sié co zaczyna chmurzyc... Jak Wam mija dzien? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
AnulaMzUK 0 Napisano Wrzesień 2, 2008 Agnes juz nie moge sie doczekać kiedy bede w Cheltenham :) Myśle, że obie znajdziemy prace. Pozdrawiam :* Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość brylant84 Napisano Wrzesień 2, 2008 to drogie mieszkanie ja place za dwojke 360 za miesiac w pieknym domu ladny pokoj spokojna okolica tylko ze luton:(:( ale dziekuje za odpowiedz . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
AnulaMzUK 0 Napisano Wrzesień 3, 2008 meaaa chce ci sie tyle jechać autobusem, żeby zrobić zakupy? dlaczego nie możesz sie przeprowadzić do Cheltenham? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
witam wszystkich 0 Napisano Wrzesień 3, 2008 mieszkalam kiedys w Cheltenham, bardzo lubie to miasteczko i minimum raz w tygodniu tam jestem. Od roku mieszkam z rodzinka w Tewkesbury, bardzo przyjemne miasteczko ale czasami brakuje DUZEGO SKLEPU :) dlatego ciesze sie ze moge wsiasc w auto i w 15 minut byc na miejscu..... Niestety Ci ktorych znalam w Cheltenham przeprowadzili sie dosc daleko lub wrocili do Polski :( a w Tewkesbury nie poznalam jeszcze zadnej kolezanki :( Pozdrawiam cieplutko P.S. przydalby sie jakis taniec slonca bo ten deszcz juz mi sie znudzil :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość brylant84 Napisano Wrzesień 3, 2008 a moze przeprowadzcie sie wszyscy do Luton tanie mieszkania prace dade znalezc na upartego ja nie mam z tym problemow...:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
AnulaMzUK 0 Napisano Wrzesień 3, 2008 brylant jeszcze niedawno pisales, że z praca nie najlepiej na Luton :P poza tym mam tam paru znajomych i jakos narzekaja, ze z praca ciezko. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
AnulaMzUK 0 Napisano Wrzesień 3, 2008 poza tym Luton jest paskudne :( Londyn tak samo :( a w Cheltenham mi sie podoba :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość brylant84 Napisano Wrzesień 3, 2008 wiem wiem paskudne jest ale obok w milton keynes jest praca dzisiaj tam bylem i w gazecie darmowej sa ogloszenia ale picker-packer-loader-until do swiat:) hehe mam zamet wielki nie wiem co mam robic moja dziewczyna znalazla tu prace lekka ale malo sie zarabia najnizsza stawka!!!a ja sprzedaje okna i drzwi :) i mam 230 plus nie jest zle aleeeee w cheltencham mam prace 1200 na reke za miesiac i ponoc lepiej niz w luton wiec zastanawiam sie juz bylem pewny ale moja dziewczyna zaczela wymyslac ze mamy prace nie musimy jechac ale ja jednak chce juz wyjechac stad !!!!! jak juz przyjade tam to na parapetowke zapraszam:)zapoznwczy:): Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość brylant84 Napisano Wrzesień 3, 2008 anulaMZuk sprawdzilem Cie jestes z Lublina!!!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach