Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość _Rozsądny_

Czego pragną mężczyźni czyli 8211 MĘSKA MĄDROŚĆ postrzegana jako Niedojrzałość

Polecane posty

Gość fghjmkl.
co prawda nie mam jeszcze dziecka , ale to skarb

Gość allabout
"Gdyby każdy tak myślał jak autor topicu, to Polska może byłaby krajem ludzi sukcesu - coś jak Hong Kong." Chyba raczej nasza populacja szybko by wyginęła. Jakby tak każdy mężczyzna o ciele modela modela zajal sie prowadzeniem kasyn, czy innych wymienionych, to skad wzieloby sie nastepne pokolenie? Jakby tak kazdy nie chcial miec dzieci, bo te sa ograniczeniem i robia smierdzace kupy. Ty autorze, gdyby nie Twoj ojciec i mama, nawet bys nie istnial. Nie byloby takiego madrego i chlonnego wiedzy faceta jak Ty.

Gość allabout
"wszystko cudnie ale" zgadzam sie z Toba. Gdzie Ci mezczyzni, prawdziwi tacy? Moze w Rio??? Po uliach w Polsce raczej nie chodza opalone i zadbane chlopaki. Duzo jest lysych, z odstajacymi uszami. Ale czy wyglad ma az takie znaczenie???

Gość stry powiem ci tak
to co chciales nam przekazac ujales tak nieudolnie, ze az przykro. Zgodze sie z toba jaknajbardziej, w wielu kwestiach i jako kobieta musze przyznac, ze wiekszosc z nas jest delikatnie mowiac zalosna, trzymaja sie kurczowo spodni bo boja sie samotnosci, braku kasy i bog wie czeo jeszcze, bo jedyna ich ambicja jest slub i dzieci i na tym koniec. Sama jestem kobieta i wiem co mowie, jak widze znajome dookola to zbiera mnie na odruch wymiotny, te desperatki na sile trzymajace faceta ew domu zeby bron boze nie odszedl do innej. Ale ty kolezko..... mimo szczerych i dobrych checi troche spitoliles sprawe. Napisales to tak beznadziejnie, ze czytac sie nei chcialo ale dalam rade bo dobrze myslisz :-) Jedyna rzecz, ktora uwazam za zenujaca w twoim przypadku, to opisy budowy kobiet, nie mowie o otylosci, bo tu nie ma usprawiedliwienia (po za ciaza) ale np opisy warg sromowych.... Wiesz, po czyms takim stwierdzam, ze jestes bardzo niedojrzalym facetem i nigdy bym cie nie potraktowala powaznie w prawdziwym zyciu, ale sam sens twojej wypowiedzi uwazam za jak najbardziej na miejscu.

Gość ppl
"Natomiast tzw „Dorosłe życie” w kobiecym rozumieniu, czyli: małżeństwo, dziecko, wspólne zamieszkanie, to automatyczne uśmiercenie aspiracji mężczyzny, oraz odebranie mu czasu na ich realizację. Wszyscy moi znajomi którzy mają żony i dzieci, niestety uzyskali status: „nieudacznika bez perspektyw”. Żyją na pograniczu niezamożności i biedy – wykonują najmniej prestiżowe zawody. " Wszyscy twoi znajomi są nieudacznikami bez persepktyw nawet bez żon i dzieci, jeśli ktoś tłumaczy swoją nieudolność małżeństwem, zwala winę na żonę, dzieci to jest żałosny. Masz chłopie problem z egoizmem i egocentryzmem....cała twoja wypowiedź to chcę/chcemy, tudzież nie chcę...zapewne jesteś tak nieszczęśliwy, bo za dużo chcesz, a za mało potrafisz. I nawiązując do twojego niechcenia żon z nadwaga - spójrz na tych swoich kolegów...z brzuchem piwnym, wolą , a na dodatek narzekających na całe swoje życie... A jak masz taki problem z kobiecym podejściem do życia to zostań gejem...z jakimś kolegą pewnie lepiej się dogadasz.

Gość stry powiem ci tak
a swoja droga dobrze ktos wyzej napisal..... gdzie ci mezczyzni????? same ciotoloty jak sie czlowiek tak dokladnie przyjrzy. i nie mow mi, ze to przez nas, przez kobiety, bo co to za facet, ktory z taka latwoscia poddaje sie kobiecie? huh? :D:D:D:D:D:D zenada panowie, zenada.... dajecie sie obrobic z taka latwoscia, ze tylko smiech mnie ogarnia patrzac na te meskie pipki dookola uwazajace sie za supermenow :D:D:D aha i mniej przystojnych mezczyzn (dbajacych o sibie) nigdzie na calym swiecie jescze niew idzialam, sory, ale wymagacie od kobiet bog wie czego, sami prezentujac poziom rynsztokowy. zacznijcie od siebie drodzy panowie, bo takich zaniedbalych dziadow jak wy jest malo na swiecie i moze wtedy bedziecie miec szanse u pieknych i madrych kobiet bez wystajacych warg :P "czyny nie slowa swiadcza o mezczyznie"

@stry powiem ci tak Jaka jest Twoja definicja mężczyzny "nie pipki"? Ciekawie piszesz, ale zastanawiam się czy tylko destrukcyjnie, czy może jest w tym też jakaś refleksja budująca...

Rozsądny, czy naprawdę uważasz że Ona jest ideałem kobiety? Synonimem Waszej (czyt. męskiej) "Księżniczki", jak to ująłeś? http://img373.imageshack.us/my.php?image=pieknaqk6.jpg Przecież każdy z Was i tak się zestarzeje, może z taką właśnie wymarzoną kobietą przy boku, tylko czy wtedy, koło 50tki nie obudzicie się z palcem w nocniku, że może jednak warto było poświęcić urodę, salon Audi czy partyjki Brydża na założenie rodziny? No właśnie. :)

Gość skandal/
"" Woman i kitchen: że może jednak warto było poświęcić urodę, salon Audi czy partyjki Brydża na założenie rodziny? No właśnie. "" Ech biedna kobieto. Cóz ty masz od życia?. Myślisz że rodzina to jest dla faceta cel i szczyt szczęścia?. Wy niektóre kobiety myslicie jak 40-ki już przy 16-ce. Nic dziwnego że musimy szukać sobie chichoczących opalonych lasek 10 lat młodszych.

Gość _Rozsądny_
"W.in.K. Rozsądny, czy naprawdę uważasz że Ona jest ideałem kobiety? Synonimem Waszej (czyt. męskiej) "Księżniczki", jak to ująłeś? http://img373.imageshack.us/my.php?image=pie knaqk6.jpg Tak uważam że jest bardzo bardzo piękna i pociągająca. Cięzko od niej oczy oderwać. Dla takich kobiet faceci porzucają w mgnieniu oka żony z dziećmi.

Gość stry powiem ci tak
nie mam zadnej definicji, bo nie wkladm wszystkich do jedengo wora i nie patrze na mezczyzn poprzez pryzmat glupich schematow, ale....... ale wg mnie mezczyzna powinnien miec jakies zasady, zwroc uwage jacy kiedys byli faceci, kiedys mieli oni zasady, mieli honor i ponosili konsekwencje swoich czynow, to jest wlasnie ta slynna meskosc, to jest wlasnie to cos co odroznia kobitki od mezczyzn. pomalu te wszystkie wartosci i cechy zanikaja, mezczyzni odwazni juz prawie "wygineli", bo jak opisac faceta, ktory za swoje bledy obarcza wina wszystkich innych dookola, ktory nie radzac sobie z wlasnym zycie (choc zdarza sie to nam wszystkim) obwinia wszystko i wsztystkich, bo nie ma na tyle odwagi i honoru aby przyznac siedo bledu. kazdy z nas je popelnia ale trzeba byc twardym i konsekwentnym i miec odwage poniesc konsekwencje swoich czynow. dzisiaj juz tego nie uraczysz. zobaczysz natomiast zniewiescialych panow, ktorzy boja sie postawic na szali wlasne szczescie, wlasna dume i honor w imie spokojnego i godnego zycia za jakim tesknia. dzis przeczytasz, ze to wina kobiet, ale przeciez gdyby taki jeden z drugim mial pewne nieugiete zasady zadna kobieta nie weszla by mu na glowe. mam dziesiatki znajomych, mezczyzn, i prawie kazdy marudzi jak to mu zle w zyciu, jak to malzonka ucina mu skrzydla jak to on chcialby odejsc, jak nie czuje sie spelniony ale boi sie. boi sie i nei ma odwagi zrobic cokolwiek zyby zmienic postac rzeczy. latwiej jest bluznic na innych niz przyznac sie do wlasnej porazki, prawda?

Gość stry powiem ci tak
i dodam jeszcze, ze czesto gesto zadaje takim panom jedno pytanie "czemu nie odejdziesz jesli nie jestes szczesliwy, czemu nic nie zmienisz, czemu nie masz odwagi zrobic ze swoim zyciem tego czego pragniesz.... i zawsze potem slysze bo to... bo tamto... bo siamto, bo zona by mnie zabila, zniszczyla.. bo jak sobie poradze pozniej itp. Nie, nikt nas nie zniszczy jesli my sami mu na to nie pozwolimy!!!!! Wiec jak nazwiesz ten typ mezczyzn, hmm?

@stry powiem ci tak Trochę mieszasz pojęcia i sytuacje. Mówisz, że nie masz definicji mężczyzny "nie pipki" a za chwilę się okazuje, że operujesz na czystych stereotypach. Że mężczyzna musi mieć zasady, musi być honorowy i męski. I, co gorsza, to go odróżnia od kobiet. Czyli, że kobiety są niekonsekwentne, nie mają zasad i honoru??? Ja bym nie poszedł tak daleko. A z kształtowaniem sobie życia, to nie zawsze jest tak jak byśmy chcieli. Nitki powiązań i zależności jakie zawiązują się z każdym rokiem małżeństwa są tak liczne, że nie zawsze zdajemy sobie z tego sprawę. Dopiero kiedy stajemy przed wyborem zaczynamy rozumieć konsekwencje. I wtedy często przychodzi refleksja. Zgadzam się, jest cała masa tchórzy i wygodnickich, ale do licha, nie wrzucajmy do jednego worka wszystkich. Cała masa tych, którzy nie odeszli, bo kierowali się czymś innym niż swoim egoizmem. Odpowiedzialnością za dzieci, pragmatyzmem w ocenie nowego związku, czy wreszcie chęcią utrzymania rodziny. Sam też mam takie doświadczenia. Nie odszedłem, choć wydawało mi się, że jest więcej przesłanek "za odejściem" niż "przeciw". I życie pokazało mi, że warto było zostać i próbować odbudować to co wydawało się zrównane z ziemią. Nie psioczcie dziewczyny na facetów, bo często gęsto same z nas robicie wygodnych i leniwych misiaków.

Absolutnie nie twierdzę że dla Was, mężczyzn, celem życia itd. jest rodzina i udane małżeństwo - sama tak nie uważam :D Tylko, w przeciwieństwie do Was, mam jakieśtam plany na życie i jak już się wyszaleję to nie uniosę się honorem i koło 30tki chcę założyć rodzinę i mieć mimo wszystko do kogo i do czego wracać. Nawet jeśli nie byłby to opalony brunet z kaloryferem na brzuchu ;)

Gość psycholog cvcvfvf
Mogę jedynie stwierdzić moim psychologicznym oczkiem,że autor wątku jest bardzo nieszczęśliwym człowiekiem, być może jest spełniony , bądz też odrzucony, właśnie przez kobietę .To popularne meskie zachowanie, meżczyzni którzy czują sie w jakiś sposób urażeni i próbują sie tym odegrać na populacji żenskiej,oczywiście ukazując swoje macho", i wypiętą klatę"

Gość Kamilla 18
psycholog cvcvfvf Obawiam się że bronisz siebie, jako nieudacznika opisanego przez autora. Albo jestes kolesiem wtopionym w zwiazek, i przywykłes do roli robolka z brzuszkiem. Albo jestes na prostej drodze, do takiego stanu. Wszędzie obserwuje to co tu przedstawiono. Faceci często dają z siebie zrobić prosiaki, byle tylko partnerka była zadowolona. Wydaje im się ża na tym polega dorosłość

Gość popieram apel
tylko tak dalej

Gość Aldonas
mój mąz od kilku lat jest prosiakiem. Usparwiedliwia się ze to dla mnie tak cięzko pracował, dlatego utył. Wstyd mi przed koleżankami pokazywac się z takim grubaskiem. Rozwodzę się i zabieram nasze dziecko. jeszce mi utyje przy nim.

Gość a ja lubie offerme
masz ode mnie :* bo masz sporo racji w tym co mówisz teraz wiem czemu niektórzy debile jada tak po tobie

Gość Pan Staś
Bardzo nas to ubodło offermo. Jak żona zamieniła się w beczkę tłuszczu to sorry ale nie mam zamiaru z takim potworem żyć. Serce nie sługa

Gość dziękuję Ci bardzo
Rozsądny:) tak odważnego komplementu dawno nie słyszałam :) co prawda wargę górną mam niestety mniejszą, Pani na zdjęciu ma ładniejsze usta, ale pocieszam się włosami do samego pasa. poza tym jak siostra bliźniaczka. dzięki raz jeszcze:) aż mi się humor poprawił

Gość offerma splycasz
nie porzuca sie dzieci dla kobiety, a zone, to raz. dwa- fascynacja, pozniej cos wiecej... a jak nie kochasz zony chcesz trwac na sile?

Gość _Rozsądny_
Hej dziękuje ci bardzo, naprawdę wyglądasz jak ta laska ze zdjęcia? To musisz być cholernie szczęśliwa z taką urodą.

Gość szczesliwa i tak i nie
na codzienność przekładu takiego to nie ma. na wszelkiego rodzaju imprezach słyszę jak mąż się pyszni, chodzi jak paw, duma go rozpiera i się nie odkleja ode mnie, jest przesłodzony jak miód, nawet za wykształcenie mi się porcja komplementów dostaje; a codzienność wygląda... jak szara codzienność. milsi są dla mnie pacjenci, pan ze skarbówki czy listonosz.

Gość offerma ma racje
kurde jeśli naprawde jesteś facetem to jesteś skarbem offermo albo księdzem:( gdzie sie tacy podziali no gdzie?

Gość oj offerma chyba wierzysz
w bajki o plomiennym uczuciu na cale zycie

Gość ale jeszcze raz dziękuję za
tak bezpardonowy komplement i wracam do obowiązków. miły dzień mam nadzieję się zapowiada. pozdrawiam

Gość ja i tak lubie offerme
oferma jest swpoko a ja ci powiem trolu powyżej ,że właśnie moi dziadkowie byli taką parą jeszcze niedawno ;) pozdrawiam