Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kleoa

prezerwatywa a ciąża

Polecane posty

Gość kleoa

Czy można zajść w ciążę stosując prawidłowo prezerwatywę?? Czytałam w internecie (m.in. na tej stronce http://www.grabieniec.pl/pokaz_artykul.php?i d_artykulu=559 ) że w prezerwatywie są mikro pory, których średnica jest większa niż plemnik w najszczerszym miejscu i że w ten sposób kobiety które stosowały prezerwatywę w ciągu jednego roku były w ciąży (ok 13-14 na 100 kobiet). Chciałabym mieć dziecko ale starania z narzeczonym chcieliśmy rozpocząć pod koniec wakacji. W tej chwili spóźnia mi się troche okres, boli mnie dziwnie podbrzusze (inaczej niż na okres, teraz całe podbrzusze a na okres jeden jajnik), jestem senna, niektóre zapachy przyprawiają mnie o mdłości. Test chce zrobic dopiero za pare dni (jeśli nadal nie będzie @). Czy któraś z Was zaszła tak w ciążę?

ja tak w ciążę nie zaszłam, ale słyszałam, że się to zdarza :D w końcu żadna metoda antykoncepcji nie daje 100 % pewności!

Gość 12 groszy ...
ja nie rozumiem dlaczego te dziewczyny ciagle tu pytaja, zamiast zrobic sobie test. czy naprawde ktos mysle, ze na forum internetowym dostanie odpowiedz typu "nie,nie jestes w ciazy" albo "tak, jestes". tu cos dla takich jak autorka, co szukaja odpowiedzi w necie na pytanie "czy jestem w ciazy?". http://emagia.narod.ru/index.htm przyloz palec do zielonego kwadratu, po minucie lub dwoch bedzie wynik: czerwony - ciaza, niebieski - brak ciazy

Gość kleoa
12 groszy ... Ale ja się tu nie pytam czy jestem w ciąży...pytam się czy są tu dziewczyny które zaszły w ten sposób w ciążę a to różnica, chce potwierdzić tą teorię że po prawidłowym stosowaniu prezerwatyw można zajść w ciążę. Co do mnie...test będę robić w weekend bo przy pierwszej ciąży test pozytywny wyszedł mi po tygodniu od spodziewanego terminu miesiączki. Proszę, następnym razem czytaj ze zrozumieniem jakie jest pytanie a potem się wypowiadaj.