Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja w GB

czy moge otrzymac housing benefit jesli wynajmuje tylko pokoj?

Polecane posty

Gość ja w GB

wynajmuje 1 pokoj w mieszkaniu 4 pokojowym w ktorym korzystam z kuchni i lazienki wraz z innymi wspollokatorami czy moge sie starac o housing benefit zwlaszcza ze za pokoj place 80 tygodniowo a zarabiam na tydzien niewiele bo 190Ł

Gość vvvvvvvvv77
tak, ale raczej nie dostaniesz .ale probowac mozna.

Gość ja w GB
dlaczego nie dostane ? nie zarabiam duzo

Gość vvvvvvvvv77
ale masz 190 tygodniowo i jestes sama lub sam. A sa matki z dziecmi i tez maja 190 na tydzien ,rozumiesz roznice.

Gość vvvvvvvvv77
ale sie nie dowiesz jak nie wyslesz aplikacji, trzymam kciuki.

Gość ja w GB
ok dzieki spróbowac zawsze warto

Gość to jest zart prawda
hahaha, to zart, prawda??? a jestes zarejstrowana w Councilu i placisz Council Tax??? to bylo pytanie nr jeden. pytanie drugie - czy masz podpisana umowe na wynajem pokoju i czy wlasciciel badz tez osoba na ktora jest mieszkanie zglosila ciebie jako lokatora u landlorda??? oraz czy zglosila cie w Councilu? czy pozostale osoby sa wymienione na umowie o wynajem mieszkania? czy mieszkaja zgodnie z przepisami? tzn nie ma przepelnienia typu dwie obce osoby w pokoju lub ktos mieszkajacy w living roomie??? jezeli na ktores z powyzszych pytan odpowiedzialas nie, to daruj sobie, bo mieszkacie nie legalnie w tyle osob i nie odprowadzacie odpowiedniego council taxu. a wypisujac to w aplikacji przyznajesz sie do tego i sama na siebie donosisz...

Gość ja w GB
nie mieszakmy nielegalnie !!! landlord placi podatek concil tax kazdy ma umowe o wynajem mieszakmy w 4 osoby na tym mieszkaniu ale kazdy ma swoj pokoj wiec nie ma zadnego przepełnienia!!!!!

Gość a niepawda...
A nieprawda,bo moja koleżanka też wynajmuje pokój,i właśnie czeka na pieniążki...przysługuje Jej dofinansowanie :-) Składaj papiery..nic nie zaszkodzi. Jeden znajomy ,kierowca mini caba tez miał pokrywane koszty wynajmu pokoju, właśnie z Housingu Pozdrawiam

Gość hejolololo
Nalezy ci sie....a czy nie lepeij zmienic prace na lepsza?Od razu o zasilek pytasz?Czy wiesz ze zanim ci go przyznaja to sprawdza kazdy ruch na twoim koncie osobistym?Czy masz oszczednosci...przewaznie szybciej dostanie rodzina z dziecmi .

Gość wynajmuje 1 pokoj
wlasnie tego nie rozumiem. dlaczego jezeli ja staralabym sie o ten benefit to pytaja rowniez o innych ludzi z domu?! co mnie obchodzi czy oni mieszkaja legalnie czy nielegalnie w tym domu, czy landlord zglosil wszystkich czy nie? mieszkam rowniez w 4 pokojowym domu, wynajmujemy pokoj. w sumie landlord nie podwyzszyl nam czynszu (za nasz pokoj) jak sie wprowadzilam bo powiedzial ze ok, przyjal do wiadomosci ze sie wprowadzilam i tyle :) ale oboje z chlopakiem zarabiamy po Ł200 na reke tygodniowo i zastanawiamy sie czy moze nalezalby sie ktoremus z nas benefit? nic nie wiemy w tym temacie, ale moze akurat? dlaczego inni maja go pobierac a my nie? zakladajac ze by sie nam nalezal... warto sie starac?

Gość jak ktos ma prace
wynajmuje pokoj i jeszcze pyta o zasilek na mieszkanie to jest to porazka przez duze P :P

Gość oram na farmie
hm... zasilku do pokoju raczej nie dostaniesz bo zarabiajac 190 tyg , minus 80 za pokoj to masz na reke 110! to zarty jakies jak ci council cos da! bezrobotni na zasilku np dostaja na tydz z 60 f mimo, ze council oplaca im czynsz to rachunkow jzu nie i nikogo nei obchodzi skad maja miec kase a ty sie zastanow o co pytasz....nie pisze tego zlosliwie, ale na zdrowy rozum biorac to z jakiej racji ma ci sie nalezec? jesli juz chcesz jkais benefit to sprawdz czy nie nalzey Ci sie working tax credit, to zasilek o ludzi o malych zarobkach a pracujacych wiecej niz 30 godzin tyg

Gość wynajmuje 1 pokoj
jedynie pytalam :) tyle sie slyszy o ludziach zyjacych z zasilkow, niby niezle ustawionych to dlaczego nie mialabym z tego skorzystac. jesli bym miala do tego prawo a jak pisalam nie mam o tych sprawach pojecia a co jesli bysmy z chlopakiem wynajmowali dom?

Gość lunch brunch
jesli wynajmujecie dom to macie umowe na siebie i mozna sie starac o dofinansowanie od czynszu jezeli was nie stac, tylko,ze jak wynajmujecie dom to musicie wykazac agencji lub landlordowi ze was na niego stac i czesto jest tak, ze sie nie zgodza abyscie mieli benefit...

Gość a ja pracuje w emeryturach
jedz do szkocji, tam wszystkim daja mieszkania councilowskie i wtedy placisz grosze mam rodzine, 4 kuzynow, kazdy z partnerem i kazdy po paru miesiacach dostal wlasne mieszkanie od councilu. placa jakies 200 za miesiac i smieja sie ze mnie ze splacam hipoteke :P

Gość tyregfa
Aby dostac dofinansowanie do domu czy mieszkania nie mozna przekroczyc socjalnego minimum :D Co wy myslicie ze do willi z basenem dostaniecie doplaty? :D Minimum socjalne dla pary to jedna sypialnia plus living room, za wieksze doplaty nie bedzie, kaza wam znalezc mniejsze mieszkanie. Normalnie wam sie we lbach przewraca :D:D:D:D:D

Gość sprezynka
daja dofinansowania na pokoje .u mnie w miescie to sie nazywa teraz local housing allowance na 1 pokoj mozna maksymalnie dostac 90 funtow .ale to u mnie w miescie .nie pytaj ludzi na forum ,ktorzy i tak Cie skrytykuja skladaj i probuj .

Gość wynajmuje 1 pokoj
dlatego juz sie wylaczylam z dyskusji Sprezynka :)

Gość pracownik lokalnego offlicenca
ale pomysl sama czy majac tyg 190 dochodu i placac 80 za pokoj to nalezy Ci sie jakies dofinansowanie?

Gość sebastian192842
tak powinno mu sie nalezyc bo za 100 funtow tygodniowo to sie wegetuje jak w polsce za 400zl i tyle pozdro

Gość tak teoretycznie
mozna dostac dofinansowanie na pokoj. wyslij aplikacje i powinnas dostac.

Gość lfghdfghfdkjghfdg
jak mozna np dostac dofinansowanie kiedy mieszkasz na lewo? nie placisz taxu?? A mieszkanie na lewo, bo zapewne wlasicicel juz pobiera na ten dom dodatki..wiec powiedzcie do jasnej cholery JAK???????

Gość lfghdfghfdkjghfdg
wlasnie..jeszcze jeno czy landlord zglosil ze wynajmuje to mieszkanie ? a wiesz umowe to ja ci moge tez napisac jak chcesz:D. jak nie jest zgloszone w counsilu nic to nie dostaniesz nic!!!! aa skladajac wniosek za plecami landlorda mozesz mu przy okazji narobic nie malych problemow..jesli nie podal was wszystkich ze wynajmuje..wiec powodzenia!!!

Gość 11111111111111111
Pewnie ze ci przysluguje

Gość tak teoretycznie
23:31 [zgłoś do usunięcia] ja w GB nie mieszakmy nielegalnie !!! landlord placi podatek concil tax kazdy ma umowe o wynajem mieszakmy w 4 osoby na tym mieszkaniu ale kazdy ma swoj pokoj wiec nie ma zadnego przepełnienia!!!!! o co ci chodzi? sorry,to jest landlorda obowiazek zeby zglosic do councilu. autorko opouskzja na necie tam jest wszystko opisane ile mozesz dostac przy jakich zarobkach i jakiew warunki trzeba spelniac. www.direct.gov

Gość poalihir
Czy takie dofinansowania mogą przeszkodzić w otrzymaniu rezydentury?