Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

BudziolkaKrejzolka

Matura??

Polecane posty

Gość matura to bzdura
właśnie, ja niby też pracę napisałam, coś tam juz umiem, ale... jak się zatnę to może być proooblem :D

Gość maturencja.
No właśnie :) heheh ja jak sobie w domu powtarzam to okej ale jak sobie wyobraze ze przezde mna siedzi 3 egzaminatorow to momentalnie zapominam i kwestia jeszcze tego jakie mi pytania dadza... kurde ej a na ustnej sie siedzi czy stoi ? :D nigdy nie wiem

Witam Maturzystów ;) Ja od rana czytam skróconą wersję skróconej wersji powtórek z lektur najważniejszych :P Oprócz tego planuję dziś zacząć uczyć się prezentacji na ustny i muszę jeszcze zrobic prezentację multimedialną.

Gość demonana
tzn krzesełko do dyspozycji ma być na środku sali, ale myślę że bardziej komforotowo będzie stać ;) usiąść dopiero jak będą zadawać pytania, bo pewnie i tak nogi się ugną ;p

Gość matura to bzdura
uciekam do tego angielskiego, bo czuję że przyrosnę zaraz do monitora i nici z dzisiejszych postanowień ;) do usłyszeniaaaa!

Gość maturencja.
Mi własnie lepiej siedziec bo jak bede stała to zaczne dygotać :D jezuu nie moge sie doczekac jak po maturach wejdziemy na forum i bedziemy już PO tym stresie :) matura :)

nie idzie mi coś ta prezentacja... powinnam sobie odciąć dostęp do Kafe :P zresztą teraz siedzę nad \"lalką\" i chyba mnie zaraz coś trafi... Ten ustny t o porażka po prostu :( Przejrzałam streszczenie lektur i stwierdzam że tego jest za dużo! protest ?? :P a o angielskim zacznę myśleć w sobotę albo w poniedziałek. A i krzesełko mi potrzebne raczej nie będzie bo dużo wskazuje na to że po prostu tam wejdę i zemdleję :P

Gość maturencja.
:D heheh to powiedz zeby tam materac przed Twoim wejsciem rozłozyli :D wlasnie a na ile stron amcie prezentacje ? ja mam na 4,5 i powiem wam, ze tak na styk zdaze w te ok 13 minut bo wiadomo, ze zawsze troche mniej czasu jest... najwyzej jakis cytat wywale. ja wczoraj przeczytalkam streszczenia: faust granica przedwiośnie pan tadeusz dzuma ale to streszczenie to takie naprawdę 2 stronicowe z kazdej lektury :D licze na to, ze tyle mi wystarczy na probnej pisalam ten temat z motywem matki w jakims wierszu i w dziadach a dziadów nie czytalam i wiersz tez 1 raz w zyciu widzialam w sumie mysle, ze najlatwiejsza to bedzie z polskiego pisemna bo tam jest w sumie niewiele wiedzy potrzebnej

z tym materacem do dobry pomysł, albo w ochraniaczach i kasku wyskoczę ;) A jaką czcionką pisałaś prezentacje ? rodzaj i rozmiar :D to zobaczę dla porównania ile ja mam i napiszę :) póki co mam już 2/3 pracy no może 1/2 :P Ja na próbnej ( w listopadzie to było chyba) pisałam na temat wiersza \"Ballady i romanse\" i zdałam na 62% ale coś za łatwa ta matura była ;/ ja się właśnie boję pisemnej bo wiedza wiedzą, ale ten klucz ;/

Gość maturencja.

Gość maturencja.
Cholera, za szybko enter nacisnęłam :D No to jest zdradliwe... bo niby nie potrzebna tam wiedza ale pytania czasem są takie ze szczena opada :O wiecej tam szczescia niz rozumu trzeba miec. ja probna na 53 % zdalam... najlepiej z klasy haha ale i tak strasznie marnie :/ wylozylam sie na prostych pytaniach. a prace mam pisana czcionka Times New Roman :D 12. ja do ustnej mam troche czasu bo dopiero 15 maja mam egzamin...

hmm to wychodzi na to że póki co mam 2 strony. A jeszcze wstęp, 2 lektury i zakończenie "się pisze" :D ja mam polski ustny 7 ;/ a angielski 9. I polski z i angielski rano... nie wiem jak ja się wyrobię. Liczyłam że ustny z polskiego koło 20 maja będzie... :?(

Gość maturencja.
O to Ci starsznie nawalili na jeden tydzien :O ja mam egzaminy 5 ,6, 12, 13, 15 więc w sumie w jednym tygodniu dwa, pozniej jeszcze tydzien przerwy do biologii wiec nie jest tragicznie i uwazaj zebys nie przesadzila z iloscia stron, zeby sie wyrobic :) i tez bylam pewna, ze bedzie wieksza przerwa miedzy pisemanymi i ustnymi.. a z drugiej strony to szybciej bedziemy to mieli za soba :)

..ja to mam w sumie nauki od...ch-o-l-e-r-y i NAPRAWDE mi sie CHCE :) ..tylko nie wiem za co najpierw sie wziąść :P i to jest ten problem :P

Gość maturencja.
heheh no mi na ten problem pol dnia zajmuje :) ale stwierdzilam ze najpierw ucze sie tego z czego bedzie pierwszy egzamin i moze jakos to bedzie rok temu jak myslalam o maturze to bylam pewna , ze bede sie uczyc od wrzesnia :D hehahaha i stresowac baaaardzo a tu ani sie nie uczylam i stres tez nie jest jakis ogromny

a w ogole :P.... śniła wam sie matura?:P egzaminy ? MI TAK i nie zdałąm żadnego! [tylko biologia mi sie nie śniła] nie zdałam ani ustnych ani pisemnych :P i to nie snilo mi sie w jedną noc :) ...tylko różnie :P po prostuuu - wierzyc czy nie :D podobno sny sie tłumaczy odwrotnie - zdam :P:D

Gość maturencja.
:D mi sie na szczescie nie snila... w ogole sie dziwie, ze az tak bardzo tego nie przeżywam bardziej mnie to niepokoi niż dziwi chyba :O bo nie mam na tyyyle wiedzy i umiejetnosci ani tez nigdy sie duzo nie uczylam, zeby teraz siedziec i spokojnie czekac na mature jak to robie :D tak sobie mysle, ze sztuka to matury NIE zdac. tak stwierdzilam po probnych. gorzej z ustnymi bo stres wiekszy.. no ale... zdac moze kazdy ale jak wczesniej pisalam zalezy na ILE :O

Gość maturencja.
tłumaczyc odwrotnie- zdasz :D

no w sumie ja 13 jestem po maturze (cudne słowa) :P więc dowalić dowalili ale na pewno chcieli dobrze :P mi się niedawno śniło że na maturze z historii mnie pytają (!) co się wydarzyło w 1966 roku... a ja blada, z totalną pustką w głowie... a ONI że jak ja chcę maturę zdać jak nie wiem co było w 1966... :( przerażające :P A generalnie to wszyscy mówią że matura taka łatwa, każdy zda ( nawet średnio rozwinięta małpa, jak to jeden z moich nauczycieli powiedział:P) to dopiero wstyd będzie jak oblejemy! :P

Gość znudz.ona
a z matmy ktoś zdaje na podst?:) jestem ciekawa czy sie ktos ucze:) bo ja nic , zero, wcale hehe:) no bo w sumie z czego... a do reszty przedmiotow szukam mocnej motywacji:) podziwiam tych ktorzy sie ucza i im sie che:)

Gość maturencja.
Jak chesz zdac maturę jak nie wiesz co było w 1966 :D heheheh dobre :D No wlasnie to bedzie obciach :O choć u mnie w klasie probnej duzo nie zdało a np zdali ci po ktorych nikt sie nie spodziewal :D chyba naprawde trzeba tez na farta liczyc choc oczywiscie przy okazji sie uczyć :D

Gość maturencja.
ja matmy to nie tykam nawet :) moja kolezanka zdaje i ostro zakuwala cały rok, teraz sobie troche powtarza z tego co mi mowila :)

uczyć uczyć a nie na Kafe siedzieć !:P ja tego nie napiszę :D ja nawet nie wiem co pisać, jak itd. nikt mi nie powiedział o! :P o matmie to mi proszę nawet nie wspominać :P mam 3 i się cieszę że na tym zakończy się moja edukacja matematyczna :P

ja no matme poprawialam z 2 na 3 ... w sumie to cieszyla mnie ta 2 :P ale nauczycielka tak mnie przewiercala wzrokiem \"poprawisz to chyba, Nie?\" :o no to poprawiiiilam nooo :P dobrze w sumie lepiej ta 3 na swiadectwie wygląda :P

Gość maturencja.
tez mam wybłagane 3 :D heheh ja niedługo znikam do nauki polskiego. w sumie jesli o ten poslki chodzi to na powtórzeniu lektur i przypomnieniu sobie tych srodkow stylistycznych mloja nauka sie skonczy :D

Kolorowa ja miałam podobnie :P No ja zaraz też uciekam do tej prezentacji na dobre. Moja nauka polskiego na pisemny będzie wyglądała podobnie + założenia epok :) tyle... ;p

Hej! ;D patrze ze nie jestem sama w odwlekaniu nauki na później ;D heh.. zaczelam przekładac od poczatku roku i przekładam do dzis :P zdaje polski- podst, a anagielski, gegra i wos rozsz. najbardziej nudzi mnie wos -nie mam tak praktycznie nic ciekawego i wypadało by wkuwać na pamiec bo kto zapamieta te przepisy, ustawy itp.? ;/ wszytskie psemne mam w pierwszym tygodniu -w sumie dobrze bo bedzie z głowy -a z drugiej strony teraz ostnia chwila na \"powtorke\" a raczej poczatek nauki ;D a ustnymi sobie glowy nie zawracam bo mam 13/14 wiec jest jeszcze czass ;) a tak powaznie to trza sie wzsiasc za ksiazki.. tylko motywacji brak ;(

Gość maturencja.
To chyba kazdy ma to samo :) malo znam osob, ktore sie uczyly od dawna na mature :) poza tym jakbym sie np od ferii zaczela uczyc to do tej pory bym zapomniala... :D jestem mistrzem w wymówkach :D :P

Gość maturencja.
hehe no sie akurat fartownie to ułożyło :) ale z drugiej strony wiesz, im szybciej tym lepiej ;) Kolejny dramat to czekanie na wyniki matur :O