Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

BudziolkaKrejzolka

Matura??

Polecane posty

Gość Justyna123
OptimaBest no ladnie zamiast sie uczyc to sprzatasz:P a plany na dzisiaj hmm ja narazie czytam streszczenia lektur i jestem dopiero przy Panu Tadeuszu a potem pewnie angielski:/ a jak tam u Was?:)

Gość hmmm yhy
hej ja dzis tez biore sie za streszczenia lektur ale tak mi sie nie chce

Gość hmmm yhy
mam pytanie czy chlopow calych czytacie czy tylko wymagany tom pierwszy??

Gość Justyna123
ja musze chlopow przeczytac calych tzn cale streszczenie:P bo mam to w prezentacji. ale tak ogolnie do matury pisemnej to mysle ze tom 1 wystarczy bo tylko to jest w standardach:) a wlasnie.. prezentacje juz umiecie:)?

aleeee ja się stresuje............. z prezentacji to umiem tylko wstęp........ chce juz to miec za soba bo chyba umre :(

Gość Justyna123
witaj w klubie rysu ja tez umiem tylko wstep z prezentacji ale ja mam dopiero 16 maja to jeszcze troche czasu mam. zaczynam byc coraz bardziej przerazona ta matura i tym ze 3 lata zmarnowalam:(

ja mam 15 maja ustny polski i to jest ostatnia mtura :) tez topic rzeczywiscie pomaga troche bo ja tez 3 lata zmarnowałam i teraz chce w tydzien nadrobic cala historie :)

Gość Justyna123
fajnie masz, ja 21 maja jeszcze angielski ustny. widze ze ja najdłuzej bede sie stresowac:(no ale przynajmniej mam wiecej czasu na nauke jesli sie za to zabiore:)

Ja sie tak k..rwa zaczelam zastanawiac o_O ze wolalabym miec wlasnie te ustne tak porozkladane tj wlasnie np 21 czy 15 czy jakis inny .. a ja sie ciesze ze mam wszystko w jednym tyg dzien po dniu i ze niby szybko skoncze i kuuuuuu... tyle stresu na raz ze sie nie zdziwie jak schudne 10kilo i nie wiem...bede miala zaawansowane łysienie plackowate o_O :o

:( ja dziś jednak dalej biologię ciągnę, historię odkładam na Niewiadomo-kiedy :( taki zjazd dziś mam ;/ goście pojechali ;/ idę się dalej uczyć, prezentacji nie umiem, nawet wstępu więc macie przewagę :P ;) Ja też te 3 lata zmarnowałam i coś czuję że nie będzie tak lajtowo jednak. nie wiem ;/ jakoś tak mnie naszło :( wpadnę potem albo jutro

Gość maturzystkategoroczna
ja ostatnia mature mam 29 wievc to jednak chyba ja najdluzej

29 to dość późno ale my Ci wszystko opiszemy co i jak i zero stresu będzie ;) wkuwam przy kompie :P bo zwariuje zaraz

Gość Helloł
Przyłączę się, jezeli pozwolicie. Ja mam chyba najbardziej do dupy rozlozone matury, gdyż: 5-polski, rozszerzony 6-angielski, rozszerzony 7-wos,rozszerzony 9-polski ustny 13- angielski ustny, podstawowy Prezentacje napisalam ale jej nie umiem. Angielskiego nie powtarzam nawet bo nie rozumiem czemu sie porwalam na rozszerzenie jak jestem tępa z tego języka, mam nadzieje ze wypracowaniem wyciągne na te 30 %. I mam taką taktykę -POSŁUCHAJCIE :D że w zadaniach na sluchanie gdzie jest prawda/falsz, zwykle są 4 podpunkty, z czego 2 to prawda a 2 to falsz, wiec mam plan zaznaczyc wszedzie falsz, i zawsze te 2 pkt. zdobede:P (desperacja, wiem) Jedyne z czego sie uczę to Wos, ale do dupy mi idzie bo caly rok nic nie robilam. A polski pisemny zakladam ze z podanych fragmentow zawsze mozna cos wywnioskowac takze tez sie nie ucze :) Myśle że zdać zdamy , ale jak...hmm

uwierz że niektórzy mają gorzej ;) metoda na fałsz calkiem ok ;D jak będzie totalna tragedia to pewnie zastosuję ;P Dziś wkuwam prezentacje i streszczenia czytam ;) jutro pół dnia mi odpadnie bo sprawy rodzinne, a niedziela to będzie po prostu tylko i wyłącznie ostre wkuwanie. Miło :P idę na polowanie ;) miłej nauki :P :)

ja prezentacji ustnej zaczne sie uczyć po maturach pisemnych,po kiego na razie sobie tym głowe zawracać. :-p a mam ustną 19. Ja to najbardziej obawiam sie poniedziałkowego polaka,najgorsze jest to że nie wiadomo czego sie spodziewać,może być dosłownie wszystko!!!! bardzo chciałabym jakiś wiersz...albo chociaż jak lektura to cos z romantyzmu,nie nawidze lektur epoki Młodej polski i pozytywizmu a tam jest ich najwięcej i to te najgorsze kobyły:o i najczęściej dają lektury z tych 2 epok ehh niestety...

Ewelaa ja ustną z polskiego mam 7, tak to też bym olała póki co :P Ja chyba wolałabym pozytywizm niż romantyzm, bo jakoś te lektury romantyczne mi nie leżą totalnie. Zresztą obojętne co będzie i tak rządzi KLUCZ odpowiedzi ;/ więc mało pola do popisu mamy...

no w sumie....aa to zmienia postać rzeczy współczuje Optima...w sumie ta nowa matura z polaka to taki totolotek. Albo trafisz w kluczyk i łapiesz punkt albo nie.

dzięki :) ale póki co pod kontrolą wszystko mam ;) (czyt. z niczym się nie wyrabiam :D) ale 13 kończę całą tę imprezę ;) mnie właśnie strasznie ten totolotek wkurza. po prostu zero nas w tej pracy pisemnej ;/ idę sobie troszkę poczytać coś tam coś :D :) ale pewnie wpadnę niedługo ;)

Gość maturzystkategoroczna
ja myslalam ze ustne to sie zaczynaja dopiero w 2 polowie maja. u mnie w szkole bynajmniej tak jest. a wy tu piszecie ze 7 maja... matka.... w sumie wczesniej to lepiej szybciej ma sie z glowy. a ja si bede meczyc do konca maja. chociaz mysle ze jak juz napisze matme to odetkne z ulga :D w ogole jakos sie nie stresuje. myslslam ze bede robila w porty ale spoko luz. nawet nie mysle o tej maturze... jedyne czego zaluje to, to ze olalam 3 lata i ze moglam sie uczyc systematycznie przynajmniej tych przedmiotow ktore mialam zdawac... ale coz... czasu nie da sie cofnac :D

ja wam powiem tak, na polskim pisaliśy kiedyś wypracowanie maturalne z chłopów. Ja oczywiście nie przeczytałam tej lektury więc byłam zmuszona polegać tylko na tekście i dostałam dst. Zawsze mam góra z tych wypracować 26/50. Nie jest rewelacyjnie, ale też jakoś się mega do tego nie przykładałam. W poniedziałek to chyba będe każdy wers wałkować i umieszczac w wypracowaniu żeby trafić w ten klucz ;) mimo to się stresuje i czytam streszczenia :)

dziś streszczenia, założenia , środki styl. ;) Dziewczyny powodzenia w nauce i wytrwałości (bo mi jej brakuje :D) ;)

chyba dzisiaj umre ze stresu...:/

Gość sdssdsdfdsfdfddfgfdgfd
jak z jedzieniem i piciem na maturze jest??

Gość ccvcc
a ściagi na polski bierzecie??:)

witam maturzytow jest tu jeszcze ktos ?? ja chyba dzis nie zasne ale mnie stres zlapal na sam koniec

moze ktos strescic w kilku zdaniach chlopow bo nie zrozumialam tej lektury albo juz zapomnialam bopze jak to sie wszystko miesza

Gość tegorocznamaturzystka
i jak wam poszedl polski?

Gość Justyna123
I jak po polskim?:) ja tak średnio, tekst wg mnie był bardzo prosty ale pytania do niego zryte:/ A wypracowanie to oczywiście Lalka:) za wiersze sie nawet nie brałam:) a jak Wy pisaliście o tej lalce? bo ja najpierw tak ogólnie o utworze i o Izabeli, potem streściłam ten jej sen, a potem dalej tak ogólnie o niej jaka była, że tego Wokulskiego tak olewała i wogóle. A Wy??

Gość maturencja.
mi w sumie srednio poszlo... ogolnie to lekko zalamana jestem...pisalam tez z lalki i tak samo nie patrzylam na tamte wiersze :D i podobnie jak Ty ale mi to mało miejsca zajeło :/ 2,5 strony. nie umiem lac wody :/ Ale te pytania zamkniete takie głupio-latwe :O chujnia z grzybnia :O