Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

BudziolkaKrejzolka

Matura??

Polecane posty

Gość Justyna123
dzieki:) przerazilas mnie:P ja myslalam ze o jakies błahe rzeczy pytaja a tu nie wiem czy cos bym odpowiedziala. no ale zobacze:) ja mam wizerunki żon w literaturze polskiej i jeszcze ani polowy nie umiem, mialam sie dzis uczyc ale nie wyszlo;)

jasne że byś coś odpowiedziała. JA nie miałam pojęcia o jednym pytaniu ale coś tam nawijałam. kiedy okazało się że nie na temat :P to stwierdziłam ze może jednak na to pytanie nie odpowiem :P przeszło ;) temat masz fajny, to myślę że będzie ok;) z takim tematem nie polegniesz ;) a dziś sobie przerwę zrobiłam. Głowa mi pęka już od tych matur;/

Gość anakassss
no i jak u was z tym wosem? trudny chyba nie byl strasznie wypracowanie na rozszerzeniu proste no ale zobaczymy w czerwcu :) ja tez rozszerzenie gegra w piatek miejmy nadzieje bedzie dobrze powodzenia

Gość Justyna123
a ile oni wogole tych pytan zadaja? ja tam bardziej i tak boje sie angielskiego ustnego bo ja nie rozumiem jak ktos do mnie cos mowi po angielsku i boje sie ze pytan do obrazka nie zrozumiem:( jakbym je widziala ze bym zrozumiala ale jak ktos mowi z tym akcentem to nic nie łape:( ale pierwsze biologia w pon jeszcze nie tknięta, nie wiem na co ja czekam:P

Nasza komisja zadawała ok 7 pyt. :) Ja się też boję angielskiego i z tego samego powodu co Ty :) Ale spokojnie, angielski ustny mam jutro to zdam relację :D myślę że skoro zdajemy podstawę to nie będzie źle. Zresztą mi jedna nauczycielka mówiła, że oni się starają tak pytać żeby wszyscy zdali ;) a na te 6 pkt odpowiemy ! :) No ja też piszę w pon. biologię ;/ przerobiłam dopiero połowę materiału, a z histy to chyba nawet nie tyle. Ale jestem dobrej myśli ;)

3mam za WAS wszystkich kciuki :D jestescie przyszłością narodu :P bo ja to juz odpadłam :P nie no ..:) ustny za sobą -zgniotły mnie prawie-ale zdałam. ..i ustny ang sie boje ,kurde ale chooj.raz kozie śmierć :P 🖐️

A na ile polski zdałaś ? i w ogóle opowiedz :P jaki przebieg..:D Angielski rozszerzony dla mnie było by pewną śmiercią :p dlatego 3mam kciuki ;) A o której masz jutro egzamin? ja o 9.50 :P a wyniki o 10.30 :P

Gość Justyna123
Powodzenia Wam zycze jutro na tym angielskim i trzymam kciuki:)

ja mam o 8:00 punkt.wchodze pierwsza..takze uciekam stad ...poczytac bo pewnie nie zasne... *ja chce zeby juz byl koniecccccccc tych matur :( 🖐️ 🌻 dobranocc

Gość Justyna123
Kolorowa_Ja juz pewnie po i jak bylo?:) dziewczyny napiszcie wszystko bo ja strasznie sie ustnych boje:)

Gość maturzystkategoroczna
zdawal ktos geografie? jak wam poszla?

kurde ZDAŁAM !!! :D:D:D i NIE bylo tak strasznie [pomijam moje samopoczucie przed wejsciem-to to maskara,padaczka,paraliż:o] AALEEEE kurde :P 70% z ustnego angola rozszerzonego :classic_cool: SWEEEEEEEEEEET :) chooj ze temat magiczny w ogole mi nie leżał :P ale w porządku egzaminatorki :) pomogły ze tak powiem..jakby naprowadzającymi z deksza pytaniami :) TAKŻE laski!! :) bedzie GITTTTTTT :) podstawa z tego co mowily kolezanki moje ..tez w porządku :) tylko problemem bylo zapominanie najprostszych słow -przez stressss a,i jedna kumpela miala temat swiąt Bozego NAr. i nie znala slownictwa typu pierogi itd :) ale dała rade :) wszystki Dacie :D Ściskammmmmmmmmm ;);) 🌻

Kolorowa GRATULUJE CI !!!!!!!! :))))) Ja też zdałam :D podstawa na 80% :D i wiecie co ?;D spodobało mi się, chętnie bym to powtórzyła :D jak już weszłam do klasy to po prostu luz :) DACIE RADĘ ;) jak ktoś chce się dowiedzieć o zestaw pytań itd to piszcie :D zebym na darmo nie pisała :D

Justyna dopiero teraz przeczytałam Twój post żeby wszystko napisać ;) Dialog nr 1 ( niby z koleżanką) - powiedz co chcesz studiowac - dlaczego akurat to - zapytaj co ona chce Dialog nr 2 (niby z kolezanką:D)- o wycieczce w gorach , w zeszly weekend - poinformuj o przygotowaniach - powiedz jaki byl przebieg - jakie problemy z powrotem do domu mialas Dialog 3 - jestes u kumpla w londynie, on proponuje Ci wypad do galerii - Ty nie chcesz tam isc, powiedz czemu - podaj inny sosob spedzenia czasu - zgodz sie na kompromis, podaj zalety tego rozwiazania Obrazek - dwie dziewczyny w sklepie, ogladaja ciuchy Pyt. 1 czy dziewczyna kupi ta bluzkę czy nie ? dlaczego pyt.2 Zakupy to przyjemnośc czy męczarnia ? dlaczego Jakby coś to pytaj ;) :))))

no too fajniee :D tez GRATULUJE :D zarazzzz koniecccc :D heheee wg mnie największy stres to wlasnie angielski ustny :P takze to co najgorsze za sobą :P teraz do przodu ... :):)

Gość pomocy12356
powiedzice mi, ja tego nie rozumiem i nikt mi tez nie wytlumaczyl o co chodzi z tym ze np zaczyna egzaminujący albo zdający? kiedy to ja musze zadawac pytania?

a dziekuje :D a u mnie najgorsze jeszcze wciąż przede mną :D historia rozszerzenie i ta biologia:D a dziś sobie odpuściłam (głupia!:D)

Ty nie zadajesz pytań Jak zdający zaczyna rozmowę to znaczy że Ty się pierwsza wypowiadasz np. ja musiałam powiedzieć że byłam na wycieczce a egzaminatorka potem się już zapytała o przygotowania. Chyba że w poleceniu masz się kogoś o coś zapytać :)

Gość pomocy12356
i tak nie rozumiem ;(

Gość pomocy12356
a w czasie ustnej stoimy czy siedzimy?

ech... pytania zadaje Ci egzaminator. Ale czasem Ty musisz zacząć rozmowę np. mówisz gdzie byłaś czy co widziałaś, czy się po prostu witasz, pytasz co u kogoś, takie zagajenie ;) a jak egzaminator to czekasz na pytanie ;) tyle. Siedzi :) przynajmniej u mnie

Gość pomocy12356
dzięki, a na polski tez siedzimy?

ale już wiesz o co chodzi z tym zdającym zaczynającym? Na polskim też. Tzn możesz podobno stać ale ja siedziałam. Pewniej się czułam. Poza tym jak ktoś miał prezentacje multimedialną to stał koło laptopa (przodem do ekranu, tzn bokiem do ekranu i bokiem do komisji) i przełączał slajdy czy co tam miał ;)

Gość pomocy12356
tak, juz rozumiem, dziekueje:) ale sie boje umieram ze strachu normalnie :(

przed angielskim nie masz się co bać jeśli zdajesz podstawę ( rozszerzenia pewnie też ale sie nie wypowiadam, to działka Kolorowej ;) ). NAPRAWDĘ LUZ ;) Przed polskim też się raczej nie stresuj bo to nic nie pomaga. Komisja nie gryzie ;) po prostu powiedz cokolwiek na każde pytanie i już :)

Gość pomocy12356
optima - naprawde jestes the best ;)

teraz to się zaczerwienie :D a poważnie to Ty mi nie słodź tylko napisz po egzaminie ZDANE NA x % gdze X > = 30 :D

Gość pomocy12356
:) postaram sie...