Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mlodama

ciaza i slub

Polecane posty

Gość mlodama

tak sie pokrecilo, ze na wlasnym planowanym slubie bede w 5 mkesiacu ciazy. Zastanawiam sie jak bede wygladac, czy moze lepiej go przelozyc, jak to zrobic?

Gość myszkasamusia
Na tym forum same kobiety w ciąży szok

myszka nie wiem czy wiesz ale wesele i slub oragnizuje sie zazwyczaj 1,5 roku wczesniej wiec wszystko sie moze zdarzyc przez taki dlugi okres czaus... Co do autorki ja jestem takiego samego zdania co mi mała albo przyjecie bez wesela...albo normalnie wesele tak jak bylo planowane..ja ide teraz na wesele w sobote gdzie kuzynka od mojego jest w 5 miesiacu i jak ja widzialam to duzego brzuszka niema :)

Gość mlodama
slubu nie bedzie w kosciele, wiec i tak myslalam o jakies skromniejszej sukni, troche sie tylkko obawiac czy brzuch nie bedzie na tyle duzy, ze zamiast panny mlodej to maly slonik wystapi,

Gość Bananofee
Mlodama > jesli rodzina nie ma nic przeciwko temu i Ty tez, postaraj sie to przelozyc, wlasnie jestem swiadkiem tragedii, moja najlepsza przyjaciolka zaszla w ciaze juz po rozpoczeciu przygotowan,wszyscy mowili, ze spoko da sie zalatwic, po co tracic zaliczki, a ona jak to kazda z nas chciala wszystko zalatwiac sama, zeby bylo tak jak ona chce, stres bieganie no i tragedia, poronila. Prosze przemysl to na spokojnie, wiem ze u kazdego jest inaczej, ale slub i do tego jeszcze wesele samo w sobie to duze przezycie, wiec po co ryzykowac. Moze zbedny komentarz, bo powodow poronien jest wiele, ale uwazam ze warto o takiej mozliwosc wiedziec. Serdecznie gratuluje btw :)

Gość myszkasamusia
A wiecie co to jest antykoncepcja. A po drugie nie jestem dejzi

Gość myszkasamusia
Jestem myszkasamusią:)

A ja ci powiem z perspektywy kobiety, która jest po ślubie i jest w ciąży. Nie ważne jaki ślub bierzecie. Ja nie zdecydowałabym się na ślub w ciąży. Jest to takie obciążenie psychiczne, takie nerwy, stres itd, że nie wyobrażam sobie stresować maluszka. Poza tym z ciąża różnie bywa. Jedna kobieta czuje się doskonale, druga gorzej i nie możesz przewidzieć jak będzie z tobą. Chociaż życzę spokojnej ciąży. To samo tyczy się brzuszka, ja go już miałam w 3 miesiącu, a w piątym wygladałam jak niektóre moje koleżanki w 7-8 miesiącu. Talkże tego też nie przewidzisz.

ja brałam slub w 7 miesiacu ciazy było widać owszem a ja czułam sie świetnie suknie miałam szyta na miare wygladał super nie masz co sie martwic a takie gadanie tyle stresu tyle załatwiania rodzice pomogą a stersu nie miałam wcale bo co mi to da powodzenia jak cos to pisz może cos pomoge

Myszka, to że ty się nie denerwowałaś to nie znaczy, że ktoś inny nie będzie :). Ja mówiłam ze swojego punktu widzenia :D Ja bym się nie zdecydowała.

Gość fanka anka
mloda mama zazwyczaj jak dziewczyna jest w ciazy to slub sie bierze ok 5 miesiaca, lepiej teraz wezcie slub, najwyzej male przyjecie po slubie dla rodzicow rodenstwa, nei wart oprzekladac potem bedzie jeszcze gorzej małe dziecko, a to zachoruje, a to kasy nie bedzie, bedziecie odwlekali slub,, zreszta czym sie denerwowac w gronie najblizszych

Gość mlodama
mi mala podaj mi proszejakies stronki gdzie poogladam te ladne sukienki my zaplanowalismy takie fajne weselicho, w sumie rodziny malo, wiecej przyjaciol i znajomych, przygotowan z naszej strony niezbyt wiele, ubrania, alkohol jakies atrakcje. Ja sie bardziej obawiam jak sie bede czula i jak wygladala-to mial byc taki moj wymarzony slub, dlatego nie chce z niego rezygnowac na rzecz np kolacji, a w sumie po urodzeniu dziecka tez nie wiadomo jak to bedzie, jak ktos slusznie zauwzyl, kolki, choroby, brak czasu...ciezka decyzja chyba podejme sie wyzwania

Gość mlodama
mi mala 1424 jest po prostu przepiekna-strasznie mi sie podoba...a czy kupowalas cos tam po prostu zansz stronke? Ile ona moze kosztowac?No i w Wwie znalazlam jeden sklep-przynajmniej taki jest podany na tej stronie

Gość mlodama
a kupowalas w Warszawi? Na jakiej ulicy jest ten salon? Ta niebieska dla mnie bomba, jakbym tak przytyla to chyba z czystym sum ieniem moglabym sie pokazac w takiej sukience

Gość mlodama
wielkie dzieki, jak cos to na pewno skorzystam a na dzisiaj dobrej nocki

Gość mlodama
jakbys po drodze mijala ten sklep i mogla zapytac o Warszawe, bylabym wdzieczna

Gość kobitka_z_warki
Witam. Ja byłam w takiej samej sytuacji. ŚLub planowany na 1,5 roku wcześniej i okazało się że na swoim ślubie będe w 5 miesiacu ciaży:) Przy zaproszeniach wszystkich gosci uprzedzaliśmy o moim stanie. Suknię miałam jednoczęsciową tak dobraną, ze brzuszka nie było widać:) Goście nawet twierdzili, ze gdyby nie wiedzieli to by się nie poznali. W dzien ślubu miałam taką adrenalinę, ze nawet przetańczyłam cała noc i czułam sie wysmienicie. Nie załuję że w dzień naszego ślubu było nas 3:) Powodzenia

Gość mlodama
ale fajnie, a jak brzuszek duzy mialas? A sukienke szylas czy kupowalas?

Gość impelium
myszka 83 - >>> najfajniejsze w tych przygotowaniach jest to żebys sama brała w tym udział a nie wysługiwała się rodzicami . Po twoim zdjęciu ze stopki gdzie byłaś w 5 miesiącu ciąży widac że miałaś już duży brzuch , to pewnie w czerwcu jak brałaś ślub w 7 miesiącu wyglądałaś jak bania ... dodatkowo z tego co pamiętam urzadzałas normalne wesele i chełpiłaś się że wytrzymałąś do rana . - heh ... ciekawa jaestem ..... czy czułaś się tak idealnie i czy nie było widac ciąży ( tak jak twierdzisz ) ... Ja bym nie robiła wesela w ciąży .

jak widzisz napisałm wyzej owszem było widać ale co z tego czułam asie bardzo dobrze a co do organizacjii wysztko z meżem ustalalisny a rodzina pomagał i bylo fajnie co mam byc zawzieta i sama moge również zamówic catering i dekoratorke i problemuy nie ma ale złosliowci ludzkiej nie zna granic a mi to wisi wg ciebie bania a dla innych cudnie