Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ....finka

CHOROBY KOBIECE----porady

Polecane posty

Gość ffinka
MIESNIAKI MACICY-----Skorupki i przegrody z 1 kg orzechów włoskich zalac 0 ,5 l wódki ,odstawić na 10 dób ,przecedzić .Przyjmować po 1 łyżce 3x dziennie po jedzeniu.

Gość gość
KRWOTOKI MACICZNE ---- Przegody z orzechow wloskich zalac wodka w proporcji 1;10. Odstawic na 3 tygodnie przecedzic . Przyjmowac po 30 kropel 2 razy dziennie z woda-do poprawy smaku. 1 szkalnke skorupek z orzechow cedrowych zalac 1 l wody gotowac pzez 2-3 godizny , przecedzic .Przyjmowac po 1/2 szklanki 3 razy dziennie 30 minut przed jedzeniem .W niektorych rejonach ten wywar wykorzytsuje sie takze przy reumatyzmie.

Gość gość
...........

Gość Agos
Hej Dziewczyny ! U mnie giń wykrył torbiel na jajniku. Do operacji oczywiście. W związku z powyższym póki nie mam terminu próbuję naturalnie go wyleczyć. Po pierwsze piję zioła ( podawane wcześniej na forum) Po drugie przeszłam na dietę warzywna owocową wg. Dąbrowskiej bo nie jestem jeszcze gotowa na głodówkę - bo piję zioła. Ale ponoć tu też włącza się odżywianie endogenne i mam nadzieje że mój organizm zje sobie torbiel. Pozdrawiam was wszystkie.

Gość gość
hej, a jaką kompozycję ziół pijesz na torbiel? Jest to torbiel tzw. czekoladowa związana z endometriozą i jaka duża?

Gość gość
......

Gość gość
......

Gość gość
Witam wszystkich, Finko proszę o poradę, od jakiegoś czasu mam dziwne kłucia i ciągnięcia w pochwie po lewej stronie, gdzieś na ściance, na brzegu trudno mi to sprecyzować. Na wizytę do ginekologa muszę jeszcze poczekać tydzień czasu. Czytałam już wiele i można się przerazić. Co na to pomaga, bo większość dziewczyn jest leczona na grzybice a to nie jest to (u siebie też nie zauważyłam upławów i swędzenia), inni mówią, że to może być na tle nerwowym (od roku mam bardzo silny stres). Robiłam już przemywania Vagosanem, stosuje Provag żel, ale i tak nic. Czasami ból przenosi się w dolną część pośladków (skóra przy dotknięciu jest boląca i łatwo ją urazić czy nawet kości pośladkowe). Proszę o poradę

Gość Agos
Witam, moja torbiel to potworniak - jakieś resztki włosów, kości etc tak mówił ginekolog. A lekarz rodzinny dodał, że z płynem. Zioła które piję to: Liść brzozy -Betulae folium 15,oo gram Kwiatostany nagietka Calendule anthodium 10,oo g Kwiatostany kocanekHelichrysi anthodium 5,00 g Kora kaliny koralowej- Viburni cortex 10,00 g Nasienie lnu - lini semen 10,00 g Ziele bylicy -Artemisiae vulg.herba 10,00 g Ziele krwawnika - Achillae herba.50,00 g Ziele skrzypu polnego - Equiseti herba .50,00 g Ziele przywrotnika - Alchemillae herba 50,00 g Kłocza perzu - Agropyri rhizoma 50,00 g Dodatkowo sudżok, ssanie oleju i przejście na dietę WO Dąbrowskiej a wkrótce na głodówkę. Wszystko coby uniknąć operacji :)

Gość Agos
PS- cysta ma 5,4 na 6.

Gość ffinka
gość...kłucia ,ciągnięcia w pochwie....Kilka razy dziennie popijać po 0,5 łyżeczki nagietka -nalewki z apteki .Po ustąpieniu dolegliwości bólowych łącznie 2 łyżeczki dziennnie przez 2 tyg albo i dłużej ......Dodatkowo pomogą okłady np z liśći topoli ,kapusty ,,nasiadówki parujące (nie za gorące ) na ziołach ...np krwawnik ,skrzyp ,nagietek .Na 20 min nad garnkiem w sedesie .

Gość ffinka
www refleksoterapia --zapraszam

Gość gość
Finko, nalewkę z nagietka piję już ok. 3 (w tym miesiącu trochę to zaniedbałam to prawda -piłam herbatkę z nagietka, jasnoty białej i przywrotnika raz dziennie), do tego okłady z oleju rycynowego, Vagosan i Provag i z poprawy za dużej nie ma. Czy te ciągnięcia i kłucia pochwy, warg sromowych mogą być na tle nerwowym? Bo już nie mam pojęcia, a wizyta u ginekologa dopiero za tydzień. Biorę też Letrox 50 pół tabletki dziennie (tsh w normie przypisano mi go w związku z guzkami tarczycy) i od tego czasu wszystko się rozregulowuje.

Gość ffinka
Zioła 1 raz dziennie to żadne leczenie.!!!Prosze przyjąć nagietek kilka razy dziennie.Dodatkowo okłady ,nasiadówki .Objawy mogą sugerować stan zapalny jajnika .Sprawdzić bolesność receptorów na stopach......

Gość gość
Proszę bardzo mi poradzić jak naturalnie zbić prolaktynę? Utworzyły mi się torbiele w piersiach, a miesiączka jest bardziej skąpa i w dodatku przed okresem mam plamienia ok 3 dni, a to naturalne nie jest. Błagam o poradę!

Gość ffinka
NAGIETEK --poprawi pracę jajników ,przywróci normalne cykle ,cofnie zmiany w piersiach .Nalewka z nagietka do kupienia w aptece 2x dziennie łyżeczkę .Przy skąpych miesiączkach pijemy rumianek .Masować receptory jajników na stopach; www refleksoterapia......

Gość gość
Finko dziękuję za poradę. Ile razy dziennie trzeba pić rumianku na skąpy okres?

Gość ffinka
ZIOŁA ......

Gość ffinka
Zioła ---najlepiej sypkie (tutaj nagietek ,rumianek )wygodnie zmielic w młynku do kawy z dodatkiem niewielkiej ilości siemia lnianego aby zapobiec zakwaszenie ,odbijaniu . Dodać cukier do smaku .Przyjmować 3-4 x dziennie po 0,5 łyżeczki każdego z ziół najmniej 2 tyg i dłużej.............

Gość ffinka
Miesiączka skąpa ---inna receptura ....Pijemy 3 x dziennie dziewannę lub koniczynę białą z dziewanną .

Gość gość
Ta "ffinka" to Adam z Podkarpacia. Proponuje przeczytanie topiku ktory on sam zalozyl " medycyna naturalna zapraszam". Sami sie przekonacie jaki to "uczony", a jego "wiedza"??? - zadziwiajaca.

Gość gość
Tak. Na topiku ffinki - czyli Adama z Podkarpacia "medycyna naturalna zapraszam" jest pelno "bezcenych" porad i recept w wykonaniu tego blazna. Polecam goraco przeczytac od poczatku ten topik zanim ktos skorzysta z porad tego oszusta.

Gość gość
Czytam porady Ffinki (czy też Adama, nieważne) i widzę,że się zna medycynie alternatywnej. Jej rady i porady nie są brane z sufitu, jak tu ktoś sugeruje.

Gość gość
Rady i porady ffinki sa przepisywane z innych podrecznikow zielarskich. A wiec on sam nic nie wymyslil. Rownie dobrze mozna by bylo odeslac do poszczegolnych zrodel. A te rady i porady ktore sam "stworzyl" sa na topiku przez niego samego zalozonym "medycyna naturalna zapraszam". Tam dopiero sa "madrosci" i "kopalnia wiedzy"

Gość ffinka
Z tej strony ffinka .Nie jestem żadnym Adamem .Pochodzę z kujawsko -pomorskiego .Pozdrawiam

Gość ffinka
Zyczę szybkiego powrotu do zdrowia.

Gość gość
Adas! Nazywasz sie co chwila inaczej. Aktualnie "ffinka" i nie zciemniaj, bo wszyscy, ktorzy cie wczesniej poznali nie maja watpliwosci. Ty zakladasz rozne topiki , wlazisz wszedzie w nadziei, ze cie nie rozpoznaja. Potem, gdy wkrotce jestes zdemaskowany nie przyznajesz sie i zrzucasz na innych. "Twoje" recepty, ktore tu wklejasz, twoja dyskusja z samym soba, twoj styl zdradzaja ciebie - a w szczegolnosci "super madry" topik "medycyna naturalna - zapraszam" przyniosl ci wybitna slawe.

Gość ffinka
NOWOTWORY łagodne i złośliwe żeńskich narządów rozrodczych .Zapobiega wzrostowi komorek rakowych. Skład mieszanki :jemioła ,barwinek różyczkowy ,jaskółcze ziele i rumianek.-w równych częsciach wagowych . Przygotowanie naparu : 1 czubatą łyżkęmieszanki zalać szklanką wrzątku ,odstawić na 10 -12 godzin (na noc ) następnie przecedzić .Pić po 50 ml 3 razy dziennie 30 min przed jedzeniem ,popijając mlekiem lub wodą .Czas kuracji -30 dni .Przerwa -2 tyg i powtórzenie kuracji.

Gość gość
Droga Finko, pisz jak najwięcej porad, bo wiele osób z tego korzysta. Co by Pani poleciła na szczelinę o***tu? Trudno ją wygoić, a niestety mocno piecze to miejsce i jest wyciek. Słyszałam o nasiadówce z kory dębu, coś jeszcze można zastosować?

Gość gość
Adas! Juz wiele razy te recepte podawales. A na szczeline o***tu tez - musisz ja najpierw zobaczyc przez skypa i......wyleczyc.