Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 ....finka

CHOROBY KOBIECE----porady

Polecane posty

Go艣膰 ffinka
MIESNIAKI MACICY-----Skorupki i przegrody z 1 kg orzech贸w w艂oskich zalac 0 ,5 l w贸dki ,odstawi膰 na 10 d贸b ,przecedzi膰 .Przyjmowa膰 po 1 艂y偶ce 3x dziennie po jedzeniu.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
KRWOTOKI MACICZNE ---- Przegody z orzechow wloskich zalac wodka w proporcji 1;10. Odstawic na 3 tygodnie przecedzic . Przyjmowac po 30 kropel 2 razy dziennie z woda-do poprawy smaku. 1 szkalnke skorupek z orzechow cedrowych zalac 1 l wody gotowac pzez 2-3 godizny , przecedzic .Przyjmowac po 1/2 szklanki 3 razy dziennie 30 minut przed jedzeniem .W niektorych rejonach ten wywar wykorzytsuje sie takze przy reumatyzmie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
...........

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Agos
Hej Dziewczyny ! U mnie gi艅 wykry艂 torbiel na jajniku. Do operacji oczywi艣cie. W zwi膮zku z powy偶szym p贸ki nie mam terminu pr贸buj臋 naturalnie go wyleczy膰. Po pierwsze pij臋 zio艂a ( podawane wcze艣niej na forum) Po drugie przesz艂am na diet臋 warzywna owocow膮 wg. D膮browskiej bo nie jestem jeszcze gotowa na g艂od贸wk臋 - bo pij臋 zio艂a. Ale pono膰 tu te偶 w艂膮cza si臋 od偶ywianie endogenne i mam nadzieje 偶e m贸j organizm zje sobie torbiel. Pozdrawiam was wszystkie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
hej, a jak膮 kompozycj臋 zi贸艂 pijesz na torbiel? Jest to torbiel tzw. czekoladowa zwi膮zana z endometrioz膮 i jaka du偶a?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
......

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
......

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Witam wszystkich, Finko prosz臋 o porad臋, od jakiego艣 czasu mam dziwne k艂ucia i ci膮gni臋cia w pochwie po lewej stronie, gdzie艣 na 艣ciance, na brzegu trudno mi to sprecyzowa膰. Na wizyt臋 do ginekologa musz臋 jeszcze poczeka膰 tydzie艅 czasu. Czyta艂am ju偶 wiele i mo偶na si臋 przerazi膰. Co na to pomaga, bo wi臋kszo艣膰 dziewczyn jest leczona na grzybice a to nie jest to (u siebie te偶 nie zauwa偶y艂am up艂aw贸w i sw臋dzenia), inni m贸wi膮, 偶e to mo偶e by膰 na tle nerwowym (od roku mam bardzo silny stres). Robi艂am ju偶 przemywania Vagosanem, stosuje Provag 偶el, ale i tak nic. Czasami b贸l przenosi si臋 w doln膮 cz臋艣膰 po艣ladk贸w (sk贸ra przy dotkni臋ciu jest bol膮ca i 艂atwo j膮 urazi膰 czy nawet ko艣ci po艣ladkowe). Prosz臋 o porad臋

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Agos
Witam, moja torbiel to potworniak - jakie艣 resztki w艂os贸w, ko艣ci etc tak m贸wi艂 ginekolog. A lekarz rodzinny doda艂, 偶e z p艂ynem. Zio艂a kt贸re pij臋 to: Li艣膰 brzozy -Betulae folium 15,oo gram Kwiatostany nagietka Calendule anthodium 10,oo g Kwiatostany kocanekHelichrysi anthodium 5,00 g Kora kaliny koralowej- Viburni cortex 10,00 g Nasienie lnu - lini semen 10,00 g Ziele bylicy -Artemisiae vulg.herba 10,00 g Ziele krwawnika - Achillae herba.50,00 g Ziele skrzypu polnego - Equiseti herba .50,00 g Ziele przywrotnika - Alchemillae herba 50,00 g K艂ocza perzu - Agropyri rhizoma 50,00 g Dodatkowo sud偶ok, ssanie oleju i przej艣cie na diet臋 WO D膮browskiej a wkr贸tce na g艂od贸wk臋. Wszystko coby unikn膮膰 operacji :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Agos
PS- cysta ma 5,4 na 6.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ffinka
go艣膰...k艂ucia ,ci膮gni臋cia w pochwie....Kilka razy dziennie popija膰 po 0,5 艂y偶eczki nagietka -nalewki z apteki .Po ust膮pieniu dolegliwo艣ci b贸lowych 艂膮cznie 2 艂y偶eczki dziennnie przez 2 tyg albo i d艂u偶ej ......Dodatkowo pomog膮 ok艂ady np z li艣膰i topoli ,kapusty ,,nasiad贸wki paruj膮ce (nie za gor膮ce ) na zio艂ach ...np krwawnik ,skrzyp ,nagietek .Na 20 min nad garnkiem w sedesie .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ffinka
www refleksoterapia --zapraszam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Finko, nalewk臋 z nagietka pij臋 ju偶 ok. 3 (w tym miesi膮cu troch臋 to zaniedba艂am to prawda -pi艂am herbatk臋 z nagietka, jasnoty bia艂ej i przywrotnika raz dziennie), do tego ok艂ady z oleju rycynowego, Vagosan i Provag i z poprawy za du偶ej nie ma. Czy te ci膮gni臋cia i k艂ucia pochwy, warg sromowych mog膮 by膰 na tle nerwowym? Bo ju偶 nie mam poj臋cia, a wizyta u ginekologa dopiero za tydzie艅. Bior臋 te偶 Letrox 50 p贸艂 tabletki dziennie (tsh w normie przypisano mi go w zwi膮zku z guzkami tarczycy) i od tego czasu wszystko si臋 rozregulowuje.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ffinka
Zio艂a 1 raz dziennie to 偶adne leczenie.!!!Prosze przyj膮膰 nagietek kilka razy dziennie.Dodatkowo ok艂ady ,nasiad贸wki .Objawy mog膮 sugerowa膰 stan zapalny jajnika .Sprawdzi膰 bolesno艣膰 receptor贸w na stopach......

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Prosz臋 bardzo mi poradzi膰 jak naturalnie zbi膰 prolaktyn臋? Utworzy艂y mi si臋 torbiele w piersiach, a miesi膮czka jest bardziej sk膮pa i w dodatku przed okresem mam plamienia ok 3 dni, a to naturalne nie jest. B艂agam o porad臋!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ffinka
NAGIETEK --poprawi prac臋 jajnik贸w ,przywr贸ci normalne cykle ,cofnie zmiany w piersiach .Nalewka z nagietka do kupienia w aptece 2x dziennie 艂y偶eczk臋 .Przy sk膮pych miesi膮czkach pijemy rumianek .Masowa膰 receptory jajnik贸w na stopach; www refleksoterapia......

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Finko dzi臋kuj臋 za porad臋. Ile razy dziennie trzeba pi膰 rumianku na sk膮py okres?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ffinka
ZIO艁A ......

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ffinka
Zio艂a ---najlepiej sypkie (tutaj nagietek ,rumianek )wygodnie zmielic w m艂ynku do kawy z dodatkiem niewielkiej ilo艣ci siemia lnianego aby zapobiec zakwaszenie ,odbijaniu . Doda膰 cukier do smaku .Przyjmowa膰 3-4 x dziennie po 0,5 艂y偶eczki ka偶dego z zi贸艂 najmniej 2 tyg i d艂u偶ej.............

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ffinka
Miesi膮czka sk膮pa ---inna receptura ....Pijemy 3 x dziennie dziewann臋 lub koniczyn臋 bia艂膮 z dziewann膮 .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ta "ffinka" to Adam z Podkarpacia. Proponuje przeczytanie topiku ktory on sam zalozyl " medycyna naturalna zapraszam". Sami sie przekonacie jaki to "uczony", a jego "wiedza"??? - zadziwiajaca.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Tak. Na topiku ffinki - czyli Adama z Podkarpacia "medycyna naturalna zapraszam" jest pelno "bezcenych" porad i recept w wykonaniu tego blazna. Polecam goraco przeczytac od poczatku ten topik zanim ktos skorzysta z porad tego oszusta.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Czytam porady Ffinki (czy te偶 Adama, niewa偶ne) i widz臋,偶e si臋 zna medycynie alternatywnej. Jej rady i porady nie s膮 brane z sufitu, jak tu kto艣 sugeruje.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Rady i porady ffinki sa przepisywane z innych podrecznikow zielarskich. A wiec on sam nic nie wymyslil. Rownie dobrze mozna by bylo odeslac do poszczegolnych zrodel. A te rady i porady ktore sam "stworzyl" sa na topiku przez niego samego zalozonym "medycyna naturalna zapraszam". Tam dopiero sa "madrosci" i "kopalnia wiedzy"

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ffinka
Z tej strony ffinka .Nie jestem 偶adnym Adamem .Pochodz臋 z kujawsko -pomorskiego .Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ffinka
Zycz臋 szybkiego powrotu do zdrowia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Adas! Nazywasz sie co chwila inaczej. Aktualnie "ffinka" i nie zciemniaj, bo wszyscy, ktorzy cie wczesniej poznali nie maja watpliwosci. Ty zakladasz rozne topiki , wlazisz wszedzie w nadziei, ze cie nie rozpoznaja. Potem, gdy wkrotce jestes zdemaskowany nie przyznajesz sie i zrzucasz na innych. "Twoje" recepty, ktore tu wklejasz, twoja dyskusja z samym soba, twoj styl zdradzaja ciebie - a w szczegolnosci "super madry" topik "medycyna naturalna - zapraszam" przyniosl ci wybitna slawe.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ffinka
NOWOTWORY 艂agodne i z艂o艣liwe 偶e艅skich narz膮d贸w rozrodczych .Zapobiega wzrostowi komorek rakowych. Sk艂ad mieszanki :jemio艂a ,barwinek r贸偶yczkowy ,jask贸艂cze ziele i rumianek.-w r贸wnych cz臋sciach wagowych . Przygotowanie naparu : 1 czubat膮 艂y偶k臋mieszanki zala膰 szklank膮 wrz膮tku ,odstawi膰 na 10 -12 godzin (na noc ) nast臋pnie przecedzi膰 .Pi膰 po 50 ml 3 razy dziennie 30 min przed jedzeniem ,popijaj膮c mlekiem lub wod膮 .Czas kuracji -30 dni .Przerwa -2 tyg i powt贸rzenie kuracji.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Droga Finko, pisz jak najwi臋cej porad, bo wiele os贸b z tego korzysta. Co by Pani poleci艂a na szczelin臋 o***tu? Trudno j膮 wygoi膰, a niestety mocno piecze to miejsce i jest wyciek. S艂ysza艂am o nasiad贸wce z kory d臋bu, co艣 jeszcze mo偶na zastosowa膰?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Adas! Juz wiele razy te recepte podawales. A na szczeline o***tu tez - musisz ja najpierw zobaczyc przez skypa i......wyleczyc.

Udost臋pnij ten post