Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Cienki Bolek

25-35 lat, Waga w dół, od maja 2008

Polecane posty

Witam ! Zlamane --> cicho bo we i wszystkie zajete porzadkami albo rodzinka ;-). Powodzenia przy nowej diecie i wytrwalosci w treningu :-) ! Xaxa --> powolutku napewno dojdziesz do 300 Kcal :-). A 80 to i tak niezle : pomysl tylko : to 80 Kcal mniej na bioderkach :-). Mnie najgorzej na steper wejsc ... czasami chodze kolo niego godzine i wyszukuje sobie tysiace innych zajec ;-) zeby odsunac od siebie ten moment :-D. Ale jak juz wejde to zazwyczaj ogladam jakis film, nie mysle o tym ze cwicze i nawet nie widze kiedy czas mija. Cienki --> Zazdroszcze klubu obok pracy ... gdybym miala to mawet w przerwie obiadowej bym wyskoczyla... A kolo mojej pracy pusto... a nawet jeszcze gorzej : same knajpy ;-) :-D... nie dziwie sie wcale ze za 3 lata 10 kilo przytylam :-D Alawka --> taki remont to prawie jak silownia ;-)... niezle kalorii przy tym spalisz :-) U mnie OK, wczoraj na obiad \"zgrzeszylam\" ziemniaczkami na parze i lampka wina ( :-) ) (reszta ok : ryba i salatka)... ale kolacja byla dietetyczna... no i znow steperek poszedl w ruch (stala dawka potu ;-) ). Dzis juz wiem ze kolacja nie bedzie dietetyczna bo mamy gosci... i jakos glupio mi siedziec z nimi przy stole z milk-shake\'m :-D... nie pomyslalam bo moglam zjesc moj koktajlik na obiad ;-( ... mowi sie trudno. Cwiczyc tez dzisiaj nie bede :-(... ale wydaje mi sie ze przy dzisiejszych porzadkach te 350 Kcal spalilam :-) Uciekam bo goscie za drzwiami :-). Trzymajcie kciuki bo te wszystkie pisatcje, orzeszki i chipsy tak sie do mnie usmiechaja ;-) :-O Milego we dla wszystkich !

Ależ mam kondycje, dzisiaj przejechał z 3 km i plecy mi chcą odpaść, a gdzie tam trening do tego. Zrobiłam tylko brzuszki i dzisiaj jedynie joga. Ale plecy bolą:). Nogi też. Ale samopoczucie o wiele lepsze:). Trochę potrwa nim przejdę do normalnych treningow, ale naprawdę kondycję miałam zerową.

plecy? od jazdy na rowerze? widać za dużo siedzącego trybu życia ;) 'przyganiał kocioł garnkowi' :D

Nie, to nie od siedzącego trybu życia:). Nie ćwiczę od roku, ale raczej na pupie nie siedzę. Miałam krzywy kręgosłup, a bóle to są jego pozostałości. Byam u dobrego ortopedy, plecy wyglądają ok. Ale przy ćwiczeniach czasem bolą. Tak już jest.

no hej, ja w ten weekend miałam zjazd... no i już po zjeździe ... ufff. W tym tygodniu dalej trzymałam dietę i ćwiczyłam, ale strasznie się dziwiłam, bo waga stoi w miejscu. Dziś moje zdziwnie ustało, po tym jak dostałam okres. :) heh, nie spodziewałam się bo jest za wcześnie. No ale widocznie ciężej odchudzanie idzie przed okresem. A przyszedł za wcześniej chyba z powodu diety. Nie wiem... ale minęło z 21 dni dopiero heh od ostatniego. cały dzień mnie brzuch bolał i zaczęłam się martwić, że coś nie tak ze mną, nie spodziewając się w ogóle okresu... No ale teraz przynajmniej rozumiem wstrzymanie spadku wagi... heh.. no i dziś wszamałam trochę żelek i wypiłam trochę coli... i byłam na grillu, ale mało zjadłam kaloryczności - tylko szaszłyki z piersi kurczaka i sałatkę. :) No ale jutro do pracy i po pracy idę na aerobik i dalej walczę o sylwetkę. To już jutro będzie 24 dzień diety. :)

A ja mam we środę zerówkę z durnego przedmiotu o wdzięcznej nazwie: gospodarka światowa i problemy globalne a nic nie umiem, ale muszę zdać żeby mieć z głowy! :) Remont na razie stoi w miejscu - i tak śpię, jem, uczę się w tym rozgardiaszu :) Pracę mgr mam na głowie z którą również stoję w jednym punkcie. Wszysstko mnie dobija dosłownie... Nie wiem w co ręce włożyć... Jeszcze mnie gonią jakieś sprawy w urzędach... Rachunki się zwaliły na raz - zapłaciłam i jestem bez kasy... Jednym modnym słowem: MASAKRA :)

Złamane - nie martw się tak bardzo tym pco. Teraz już wiesz, co Ci dolega i możesz zacząć się leczyć. Alawka - pociesz się, ze i sesja i remont kiedys się skończą. :) U mnie z dietą różnie, raczej się trzymalam, choć drobne grzeszki były. Ale skończyły się wszystkie imprezy i można zacisnąć pasa. A pocieszające jest to, ze dziś wreszcie wstałam rano i zaczęłam skakac na skakance. Nie za wiele, ale najgorsze są początki. Jutro wstanę o 5 i postaram się zaliczyć trochę więcej skoków.

E tam leczyć. To żadne leczenie, skoro nie da się tego nigdy pozbyć. To jedynie łagodzenie objawów i zapobieganie gorszym następstwom. Marne pocieszenie:( Ja trzymam się diety, ale na pierwsze efekty na pewno będę musiała trochę poczekać, dziś dopiero 3 dzień diety właściwej, wcześniej odrzuciłam słodycze i niezdrowe potrawy. Może z pół kg spadło, ale liczę na jakieś efekty za miesiąc. Idę spać, bo dzisiaj zaliczenia mnie dobiły. Jutro kolejne dwa. Jeszcze 1,5 tygodnia i sesja. Nienawidzę sesji letniej, bo zawsze jest więcej egzaminów, niektóre mam nawet z 1,5 roku. A do tego egzamin praktyczny. Fuck! Dziś się skuszę na godzinkę jogi i może znowu 15 minut ostrej jazdy na swoim sprzęciku.

Witam ! Zlamane --> nie lam sie ;-), to nie jast tragedia. Napewno ciezko sie z choroba pogodzic, ale mozna z tym zyc normalnie. Powodzenia na egzaminach ! Cienki --> wow, niezle sie trzymiesz ! Alawka --> to tylko przejsciowe-chwilowe ;-). Lepsze dni nadejda, pomysl jak bedziesz miala slicznie po remoncie :-) Coccinella --> no no, podziwiam. O 5 rano to ja sie na drugi bok przewracam a Ty juz skaczesz :-) U mnie sobotni wieczor byl bardzi sympatyczny pod wzgledem towarzyskim, nieco mniej pod wzgledem dietetycznym... :-O... mowi sie trudno ! Niedziela juz niezle, trzymalam sie programu i nawet pocwiczylam (znow 350 Kcal poszlo :-) ). Wczoraj nieco gorzej bo zjadlam normalna kolacje (ale lekka) i nie mialam czasu na cwiczenie :-(... Ale za to dzisiaj sukces na calej linii : obiad delikatny (ryba i salata), kolacja milk-shake i znow wskoczylam na steper ( :-) doszlam do 360 Kal :-) )Schodzac ze steperka czuje sie jak nowo narodzona :-) I wiecie co ? Zaczynam widziec rezultaty juz nie tylko w ciuszkach, ale i w lustrze :-) !!! Motywacja podskoczyla o 200%... Jedyna zla widomosc : moja super-waga (kupiona 3 tygodnie temu !!) cos wariuje :-O. Raz pokazuje 61, raz 65 :-O... w odstepie godziny !! Musz isc ja wymienic ale w tygodniu nie mam czasu !!! Jak ja mam sledzic moje postepy !? W rezultacie tabelka (z mojej strony) pozostaje bez zmian, bo nie wiem ile waze :-(... Zycze wszystkim duzo motywacji i determinacji !!

Przeklejam tabelke zeby nie trzba bylo daleko szukac ... i zeby wszystkie bardziej zmotywowac ;-) :-D .................................... w cm............ w kilogramach nick.................wiek.......wzrost......było... ... jest....... będzie Alawka............... ....... ..176............72.........65.........62. Cienki Bolek.......... 27......168............83.........80........55.... lola.24................. .........169............74........65,5.........58(59 ). J.T. z Wasilkowa.. ....37....160...........81..........81...... ..... Kassandra......................164............74........ 74........... ....... Marlena D.............35 ......164............68........64.........57(55)... namamo............... 33......169 ..........72.........63.............57 oda do brzucha... ..... .................... 65.......... 58 .......... ... przeczytałam wszystko.30..170.........56...........56...........50(52) xaxa ........................33......158......65..... ...65..........57 zielona-czerwona .......26.......156........61............61.............55

Złamane - też miałam pco, dlatego moje pocieszanie nie jest takie "teoretyczne". Nie wiem czy mialam czy mam, bo jak sama piszesz, tego świnstwa nie da się wyleczyć. Ale poza problemami z owłosieniem, nie mam żadnych innych objawów. :) Wczoraj trzymałam się dzielnie, nawet nie zjadłam obiadu, bo po pracy pojechałam na dzialkę, a jak wrociłam o 19, to zjadłam tylko dwa pomidory. Na wadze dalej 65 kg, ale z małym odchylem w lewo, a nie jak dotychczas w prawo. :) Dziś zaliczylam 1000 skoków i bolą mnie łydki. Mam nadzieję, że niedługo dojdę do 2500.

Wczorajszy dzień również mogę zaliczyć na plus. Wreszcie udało mi się przelamać kryzys i moje bieganie, to wreszcie bieganie a nie zadyszka po 50 metrach. :)

Witam ! Coccinella --> Gratulacje ! Najtrudniejszy jest zawsze pierwszy krok :-) U mnie dietka dalej trwa... i wiecie co ? Wczoraj przeszlam sama siebie ;-) : wiedzialam ze dzisiaj nie bede miala czasu na cwiczenie wiec wczoraj 2 x 40 minut na steperku zrobilam :-) ... i ponad 700 Kcal poszlo :-) :-). Padlam wieczorem jak kamien i dzisiaj czuje sie swietnie ... Jednak to prawda co mowia : \"zmecz sie jesli chcesz odpoczac\". Dalej nie wiem ile waze :-(... ale to nie jest az takie istotne ... najwazniejsze ze \"rozmiarowo\" widze zmiany :-) Milego dietetycznego dnia dla wszystkich !!

A ja wracam do formy i do życia :) i do chęci walki z kg :) Dziś weszłam na wagę i jest 65 kg - jest dobrze bo wcześniej trochę jadłam za dużo znowu... :) Ale teraz droga już tylko prosta i tego się będę trzymać. Co do zerówki - zdałam na 4+ - tak mało brakło do 5 :) Wiem, wiem... panikuję, że nic nie umiem a potem ciach ;) No ale w tym było więcej lania wody :D Remont, cholera stoi w miejscu, bo jestem zależna od innych no i w dodatku moja \"rodzinna ekipa\" robi w dwóch domach na raz... także muszę być cierpliwa ;) Ostatnio piję b. dużo wody - nawet 3 litry dziennie :) I czuję się super :) Dziś zjadłam przez cały dzień - 4 jabłka ogólnie przez cały dzień, 4 paluchy zdrowia (niby pieczywo ale takie chrupiące było - mniam ;) ) szklankę maślanki z płaską łyżeczką cukru - to na śniadanie ;) A co do ruchu fizycznego to od wczoraj gramy wreszcie w plażówkę!!!! Do tego jeszcze trochę rowerku - by dojechać do plaży :) A teraz jeszcze muszę trochę posprzątać i pranie zrobić... :) Humor i siły są - to jest ważne!! :)

Alawka - zazdroszczę Ci, ze mieszkasz nad morzem. Choć z drugiej strony do gór daleko. Mój dzień dziś zdecydowanie na minus, bo było dużo obżarstwa. Nie przekroczyłam 1.500 kcal, ale nie jestem zadowolona. :(

coccinella - nie mieszkam nad morzem :D Mieszkam w Jaworznie - woj. śląskie, ok 20 min jazdy samochodem do Katowic ;) Mamy po prostu taki zalew i jest taka mini plaża gdzie są boiska do siatkówki ;) A morze to ja kocham... a dokładnie Świnoujście - to jest moje miasto wspomnień :)

Alawka, no to jesteśmy sąsiadkami, bo ja mieszkam w Chorzowie, a pracuję w Mysłowicach :) Czy jeździsz nad Sosinę czy w Jaworznie jest jeszcze inny zalew? Bardzo lubię to miejsce i w lecie, jak jest pogoda, to często tam jeździmy.

coccinella - Dokładnie - chodziło mi o Sosinę!!! :) Ja też tam często jestem - tyle, że gram w plażówkę w lecie i raczej się nie opalam - samo się opala ;)

Witam ! Alawka --> qrka, mnie cos ostatnio ciagnie na zakup roweru... pare lat temu mialam i bardzo lubiam jezdziec pozniej mi przeszlo... Czyzby stara milosc wracala ;-) ? Coccinella --> bedzie lepiej , nie lam sie :-) U mnie dietka i cwiczenia dalej trwaja :-)... a waga prawie stoi w miejscu :-(... Wymienilam dzisiaj moja zepsuta wage i ta nowa, franca, pokazuje 63kg ... :-O... Nie wiem co mam o tym myslec bo po ciuchach widze wyraznie ze cos sie dzieje... a waga nie spada... Czyzby moj tluszczyk zamienial sie w miesnie ...? Mimo wsystko nie trace ducha i dalej walcze :-)... wakacje coraz blizej ;-) :-) Milej niedzieli dla wszystkich !

Dziś rano przeżyłam załamanie. :( W piątek mialam na wadze niecałe 65 kg. Weekend spędzilam na wycieczce, jadlam niewiele i przez dwa dni szalalam na basenach. A dziś rano się zważyłam i jest 66 kg. Już nie wiem, co o tym myśleć. Może nasiąknęłam wodą? :o Za 3 tygodnie wyjeżdzam na wakacje, a tymczasem od miesiąca moja waga waha się między 65-66 kg. Mam dość. Wiem, że mam za mało ruchu, ale nie mam możliwości na więcej. Muszę wrócić do mojego pomysłu skakania rano, bo po dwóch dniach ogarnęło mnie lenistwo.

Bo z tą wagą to jest jakos dziwnie...:o Ja mam takie nawał nauki, a tak ogrrooomne zaległości. A to wszystko przez problemy zdrowotno-osobiste. I tak to się ciągnie. Chyba umrę. Za to trzymam dietę, codziennie 15 minut ostrej jazdy na orbitreku. I tak do końca czerwca plus jakaś joga gdy będzie czas i ćwiczenia. Narazie nie mogę sobie pozwolić na nic więcej, bo palcem do dupy nie trafię. Życie. Pamiętam jak na sosinę jechałam elką:). To była moja pierwsza jazda. Ja mam znacznie bliżej na Pogorię. I nad ten ściek jeżdżę, nie lubię tłumów. Właściwie nienawidzę oglądać ludzi w majtkach. Nie wiem, nad morzem to dla naturalne, ale nie tutaj. Dlatego chodzę w miejsca gdzie jestem tylko ja:). Cisza i spokój to jest to.

Helou !! Coccinella --> :-D mozliwe ze nasiaknelas :-D :-D :-D. Zlamane --> nie umrzesz tylko swietnie sobie ze wszystkim poradzisz, zobaczysz, za pare tygodni bedziesz juz \"na luzie\" :-) Cienki, Alawka, Oda, Xaxa, Namamo, Lola, Izabela, Siobhan ... --> gdzie sie podziewacie ? ;-) :-) Ja dalej cwicze wytrwale, codziennie 40 minut i az sama jestem zdziwiona ze taka wytrwala jestem... no ale ja tez na wakacje za 3 tygodnie jade... to juz finiszowy sprint :-)... byle nie przesadzic :-P I wiecie co ? Hihi,coraz niej sie mecze przy tych cwiczeniach :-), chyba nabieram kondycji ;-). Jem moze i mniej dietetycznie, bo i nalesniki sie trafily, i lody... ale zgodnie z planem tylko jeden posilek dziennie jest \"ulgowy\" pozostale 2 proteinowe + przekaski dietetyczne :-) Wytrwalosci i powodzenia dla wszystkich !

Wczoraj wytrwale podietkowałam, ale z ćwiczeń zaliczyłam tylko długi spacer, bo mój syn się zbuntowal, że nie chce iść na rower. :( Złamane - zalamujesz mnie swoimi planami wagowymi. Startowałaś z mojej wagi docelowej i tak szybko ci spada, a ja nic. :( :(

Bo ja wiem, zobaczymy co dalej. Dopiero trening myślę przyniesie jakieś rezultaty, z wiekiem niestety idzie gorzej. Poza tym nie jest powiedziane, że leki hormonalne, a takowie pewnie dostanę, nie utrudnią mi sprawy, chociaż tutaj nie ma żadnych zasad. Wszystko zależy od organizmu. Może nawet mi pomogą. Ja przybrałam ok 8 kg, czyli całkiem sporo. Cel jak cel, ważne jak człowiek wygląda. A tutaj niestety brzuch i nogi do wymiany.

I tak uważam, że dieta dietą, ale najważniejszy jest wysiłek fizyczny. Niech dzieckiem zajmie się mąż lub rodzina, obiadu niech nie będzie, ale na ruch i to konkretny zawsze powinien się znaleźć czas. Bo wygląd wyglądem, ale zdrowia już nam żadna dieta nie zwróci, a ruch jest całkiem niezłą profilaktyką wielu poważnych schorzeń. Od siebie polecam power jogę. Ja jej nie mam w Katowicach i to mnie wkurza, ale na pewno się zapiszę od teraz na jogę zwykłą. Niesamowicie wyszczupla nogi i poprawia metabolizm. Nie miałam kłopotu z cellulitem, ale powiem Wam, ale joga sprawiła u mnie kiedyś, że miałam tak piękne uda, jak nigdy. Do tego rozsądny trening siłowy, trochę biegania, rowerku w celu poprawienia kondycji plus racjonalne odzywianie i nie ma bata, że nie schudnie:). Tylko najgorzej jest zmienić swoje życie.

Złamane - problem polega na tym, ze ja samotnie wychowuję dziecko. Moja mama jest z nim, jak jestem w pracy, więc po południu - odpada. O jodze, siłowni czy basenie, to moge tylko pomarzyć. :( Dziś na wadze bylo znów 65 kg, więc chyba z nią cos nie tak. Muszę sobie kupić nową, ale jak już coś zrzucę. Chyba zrezygnuję z pieczywa i przerzucę się na sałatki i serki, bo inaczej calkiem się zniechęcę. Dwa lata temu udało mi się zrzucic w ten sposób 11 kg, ale przez pół roku nie potrafilam zapanować nad wypadającymi włosami.

hejka hejka:) ja wlasnie powrocilam z urlopu w Polsce :D nie mialam jakiejs diety szczegolnej ale unikalam weglowodanow, napojow slodzonych i napojow wyskokowych:0 nalazilysmy sie z mama po polskich gorach ze hej :) ale na wadze...2kg na plusie!!! :(:(:(

ale wam dziewczyny jednak idzie w dol.... wlasnie szukam jakiejs diety tysiac kalorii albo bialkowej tysiac kalorii...