Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malamimimi

moje dziecko jak jest w pozycji polsiedzacej podnosi sie do siadania, ma 3 mies.

Polecane posty

Gość malamimimi

czy to nie za wczesnie? kto tak mial jak zlapie mnie za rece podnosi sie, nie wiem czy starac sie klasc go tylko plasko zeby tak nie robil, slyszalam ze jak dziecko skonczy 5 mc zaczyna siadac, nie chce zeby zrobil sobie krzywde

Gość zatroskana
dziecko dopoki samo nie zacznie sie podnosic ma lezec na plasko. DLatego nie spi na poduszkach, zeby kregoslupa nie pokrzywic. Normalne jest to, ze podciaga sie raczkami do siedzenia, ale nie powinno byc w pozycji polsiedzacej za dlugo...

Mam to samo:) Nie można ani generalizować ani panikować. Każde dziecko rozwija się inaczej - widocznie nasze szybciej. Mój synek ma 4 miesiące ale już od półtora miesiąca sam podnosi dość wysoko głowę i utrzymuje ją - jak leży na płasko. Do pozycji siedzącej potrafi się podnieść też pozycji leżącej - oczywiście trzymany za rączki. I dopóki czujesz, że dziecko samo się podciąga, a nie Ty je ciągniesz to jest ok - dziecko samemu sobie krzywdy nie zrobi:D