Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matura lala

Matura- jaki dopisaliście synonim do słwa sążnisty?

Polecane posty

Gość LILKLLOIL
wykrzyknienia i onomatopeje (wyr, dziwekonasladowcze). i nie bylam pewna cz nie pytania retoryczne

Gość maturencja.
poległam na zamknietych jak widze a i to otwarte srednio mi poszło :/

Gość Ylka
dalam D i gradacja, ja mialam kurwa 83 na operonie i 76 chyba? na probnej Cke, a teraz to kurwa nie wiem czy zdam!!!!!!!!!!! znam lalke swietnie o wokulskim moge spiewac ale ta izabela??????????? no zalamka!!!!!!!!!!!!!!

Gość matura lala
ja napisalam wykrzyknienia i wyliczenia, ale pewno tez zle, przynajmniej te wyliczenia ... juz sie zaczynam lamac

Gość Ylka
szczegolnie ten stosunek do ojca mnie rozwalil................

Gość adfghbv
a daliście tam w pytaniu blog blogować i bloger?

Gość maturencja.
No własnie :O ej dla mnie durny był ten sen jej :O mało co mozna było wywnioskować jaki ona ma stosunek do wokulskiego i do ojca przyjamniej dla mnie... ale lalki całej nie czytalam bo mnie pamietnik rzeckiego nudził :O pff no to mam

Gość matura lala
dobrze ze nie stosunek Z ojcem:P

Gość Ylka
o tak? :D ja napisalam wykrzyknienia i wyliczenia:D witaj w klubie:D

Gość LILKLLOIL
ja czuje ze nie zdam bo nie napisalam na temat przy lalce:/ co z tego ze mi dobrze pojdzie czyt ze zroz jak poleglam na wypracowaniu i tym pojebanym snie izki:/

Gość maturencja.
Tak, ja tez dałam blog bloger i blogowac to chyba jedyne pytanie jakie bede miala dobrze :O

Gość adfghbv
a jaki był ten tekst bo ja dałam ze popularnonaukowy a zastanawialam sie tez nad publicystycznym

Gość Ylka
dla mnie ten fragment tez byl glupi malo co mowil o tym jej stosunku, do wokulskiego jeszcze ok - ale do OJCA!!!!!?????

Gość matura lala
ja napisalam najpierw temat 1 i nie pamietam czy potem przeprawilam na 2... oups!

Gość LILKLLOIL
ja dalam blog/dziennikarz/blogowac skad wytrzasnelisce tego blogera? nie przypominam sobie a styl dalam publicystyczny

Gość maturencja.
ja dałam publicystyczny.. ale nie wiem tak napsialam bo tam co drugie slowo to cos o publicystyce :D :P moze sie jebnelam w tym :O Wlasnie w tym snie to ten ojciec tylko moze 2 razy cos pwoiedzial :O A tak w ogole nie odpowiadal na jej pytania... beznadziejne to było

Gość maturencja.
było użyte słowo BLOGER. też szukałam tego długo ale było na 100%

Gość maturzystka10989
kochane a wpisywalyscie cos w KOD ZDAJĄCEGO? bo u mnie w szkole mowili zeby tam niczego nie wpisywac a ja wpisalam jak zwykle A12 :(

No to ciekawe tematy, nawet w streszczeniach nie ma tego snu Izabeli :) I amnestii też nie ma.

Gość sadsadsad
ja napisalam ze miala szacunek do ojca i takie duperele, tez sie jebnelam bo napisalam ze ona dawala kase ojcu tam w wstepie byla mowa ze w gabinecie pracowala nad serwisem i kurwa mac napisalam ze ona dbala o jego interesy i o niego

Gość maturencja.
No tak, ja wpisywałam bo nam kazali poza tym nie sprawdzili ci arkusza przy oddawaniu?

Gość Ylka
Agłaja prze zabawne, czytalam lalke, nie pamietam tego momentu snu.................... i nawet nie przerabialismy go na lekcji!!!!!!!!!!!

Gość maturencja.
ja sie dokladnie nie orieentuje ale raczej ona nie dbala o jego interesy heheh ona byla zla ze on kase w karty wygrywał z takim marnym kupcem wokulskim o to chodzilo, sie rozpisalam na ten temat 3/4 zadania

Gość maturzystka10989
sprawdzili mi arkusz i nic nie powiedzieli ale moja kolezanka nic tam nie napisala i tez jej sprawdzili i oczywiscie tez jej nic nie powiedzieli... czyli kody dawaliscie takie jak zawsze?

Gość matura lala
Ja tez wpisalam, u nas to nawet kazali wpisywac A text to publicystyczny i przynajmniej jedno wiem ze mam dobrze;) Ale teraz zamiast gadac to moze lepiej poucze sie z angielskiego... Hmm

A dla mnie to własnie o Wokulskim nic nie było. Sen pokazywał przynajmniej zainteresowanie ojcem, ukazywał jak sie o niego martwi i Go kocha! Przytoczylam ten sen do ich stanu majatkowego, kareto do ich zycia i te blaski slonca jak mijajace dni itp i jakos temat rozwinelam, choc "Lalki" praktycznie wogole nie znam, ale wolalam to niz te wiersze :/ Ogólnie było bardzo trudne...

Gość maturencja.
ja jak juz pisalam nie czytalam calej lalki ale tego snu nie kojarze :O poza tym z 5 razy sam opis snu czytalam bo nie wiedzialam o co chodzi :O

Gość Ylka
no nie bo byla egoistka i myslala o sobie;p

Gość madziap19
nie bylo zle, ja w tym wypracowaniu duzo wywnioskowalam. nie zauwazyliscie ze ta postac z jeziora to alzuja do wokulskieg, ktory trzyma w reku karte. ta karta to zycie rodziny leckich, jesli bedzie chcial to ja rzuci i oni z bankrutuja i beda biedakami, ale wokulski postapil w rzeczywistosci inaczej.. a stosunek do ojca to byl taki ze go kocha i byla gotow sprzedac swoje serwisy aby pomoc ojcu