Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to sem jaaa

nie moge sie doczekac testu!!!

Polecane posty

olawd jeśli moge spytać czy wiesz co było powodem twojego poronienia :(

mozesz pierwsze poronienie (5tydz) -- pusty pecherzyk drugie poronienie(11tydz)---dzidzia przestala rosnac w okolo 8tc

co do drugiej ciazy to na 99 % przyczynilam sie sama do tego - przykre ale prawdziwe , przynajmniej ja tak to tlumacze :-(

a i przede wszystkim mieszkam obecnie w uk i tu niestety do 12tc nic nie zrobia i nic nie pomoga bo dla nich ciaza zaczyna sie po 12 tyg

tak mi przykro ale z twojego suwaczka wynika że wracasz do polski to za trzecim razem na pewno wszystko bedzie ok

dziewczyny czy na poczatku ciąży można uprawiać seks??

Gość taka jakas see
Olawd powiedz mi bo widze sie troche znasz! kochalam sie w 15dc a juz 17dc zaczely bolec mnie sutki i tak przez 6 dni od niedzieli nie bola, czasem lekkie podobelanie podbrzusza czy jest szansa?

to zalezy od kobiety. mnie nigdy sutki nie bolaly , czy to byl srodek cyklu czy to bylo przed @ nigdy . a w obu ciazach tak okolo 7-10 dni po starankach zaczynaly mnie bolec . wtedy jeszcze nie wiedzialam ze jestem w ciazy . dlatego teraz jak mnie bola moze to byc oznaka ciazy ale niechce sie nakrecac zeby pozniej sie nie rozczarowac . wszystko zalezy od kobiety

dwa dni to troche malo . rowniez moze to byc oznaka zblizajacej sie @ , ale mam nadzieje ze jednak to bedzie to co chcesz

tomasina --- i to jest tez powod dla ktorego wracam do pl bo wiem ze tylko w kraju mam szanse byc mama . nawet zalatwilam sobie lek na podtrzymanie ciazy i go biore na wszelki wypadek , takze juz nie moge sie doczekac tego 2 czerwca!!

tomasina --- co do sexu to nie ma zadnych zastrzezen pod warunkiem ze wszystko jest ok . np u mnie raczej nici z tego beda ze wzgledu na poronienia nawykowe

Ola, strasznie mi przykro :( Smutne to co napisalas, ale zycie potrafi dac nam w tylek...Mam nadzieje, ze teraz wszystko bedzie w porzadku i, ze doczekasz sie swojego malenstwa. Zreszta mam nadzieje, ze kazda z nas w koncu sie doczeka tego kochanego i dlugo wyczekanego maluszka.

ja mam jeszcze pytanie ale jak nie chcesz to nie odpowiadaj co było powodem drugiego poronienia bo przypuszczasz że to była twoja wina. Chciałabym wiedzieć czego nie można robić :(

Gość taka jakas see
olawd wlasnie nigdy wczesniej mnie sutki nie bolaly dlatego dla mnie tp bula nowosc naczytala sie forow i objawow niby sutki tez bolaly zaraz po strankach dziewczynki dlatego napawalam sie nadzieje bolaly az 6 dni a miesiaczke miala dostac dopiero za 2 tyg dlatego mnie to zdziwilo za 4 dni okres a ja zawsze miala bole brzucha a teraz tylko czasem i nie mocno dlatego sie pytalam a ten bol sutkow ile dni trwal? ciagle az do testu i dalej czy tez kilka dni? to dla mnie wazne!

napisze dla przestrogi zanim sie dowiedzialam ze jestem w ciazy , mimo ze sie staralismy , (zignorowalam wlasnie bolace sutki ) zaczal bolec mnie przeokropnie zab a jakos tydz pozniej mielismy jechac do pl no i zeby nie bolal wpierdzielilam tyle tablek przseciwbolowych ze szok , i to dosc silnych . maz mnie prxzestrzegal ale ja nie wierzylam ze 3 miesiace po pierwszym poronieniu moge zajsc w kolejna . no i to bylo przeklenstwem bo jak ja sobie to tlumacze te tabletki musialy uszkodzic rozwijajacy sie płód (a wiadomo ze pierwsze 12tyg jest b.b.b.wazne) i przez to rozwijalo sie tak dlugo na ile moglo az wkoncu .....same juz wiecie . dlatego uwazajcie bardzo z tabletkami !!!

Gość jachce
witam wszystkich.mam pytanie i duza nadzieje,ze mi odpowiecie na nie.chodzi o to,ze kochalam sie z narzeczonym 26 i 28 kwietnia (28 mialam owulacje,wiem to bo tego dnia bylam u gina i on potwierdzil) czy dzis po ok.10 dniach wynik test bylby wiarygodny czy lepie poczekac do term.@ bardzo chcielibysmy juz zostac rodzicami i strasznie mnie korci zeby jutro rano zatestowac :)

tak słyszałam że tabletki przeciwbólowe też obniżają płodność straszne

mnie tam bolaly dos dlugo ale nie pamietam dokladnie . i dlatego jajko teraz znosze bo juz bym chciala wiedziec a przeciez to dopiero 19dc wiec na test za wczesnie . choc jak sie zdenerwuje to zrobie go szybciej :-P

Ola, ja rozumiem co czujesz bojac sie o malenstwo. Ja mieszkam w Holandii i tutaj opieka w ciazy wyglada jak u nas 100 lat temu. Niby taki rozwiniety kraj, a w medycynie stawiaja na nature i sily natury :-S Tutaj do 3 miesiaca nie uswiadczysz zadnego badania, bo do 3 miesiaca moze nastpic samoistne poronienie, bo wychodza z zalozenia, ze organizm kobiety wie najlepeij dlaczego tej ciazy nie chce utrzymac. Nie wspominajac juz o tym, ze na badania comiesieczne chodzi sie wylacznie do poloznej, ktora wysyla do ginekologa tylko, jesli sama zauwazy, ze cos jest nie tak z ciaza...eh szkoda gadac, mowie wam. Normalnie sredniowiecze..., wiec na poczatku ciazy nie zostalo nic, tylko miec nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze...

bo wczesniej może jeszcze nie wykryć nawet jesli pisze na testach że wykrywa po 6 dniach od zapłodnienia

jachce---masz ten sam problem co ja , jesli nie chcesz czekac to zrob sobie test z krwi lub jesli cie stac to zrob normalny test teraz i pozniej w dni @ ---trzymam kciuki

magda sie do was dolacza----no to tu jest dokladnie to samo!!! nawet jak w obu zaczelam plamic i sie zglosilam do szpitala to nic nie chcieli zrobic , zadnego zwolnienia , zadnych lekow , nic ! powiedzieli ze jak ma sie utrzymac to sie utrzyma a jak nie no to zapraszaja nastepnym razem --chamy

Gość jachce
olawd-dziekuje.jutro rano zrobie test a co mi tam ;) a powtorze w dniu spodzewanej@ pa

Gość taka jakas see
olawd ty masz 19dc ja 22dc ale tez za wczesnie na test a sie tak strasznei denerwuje raz wstaje z mysla napewno sie nie udalo nastepnego dnia jestem pelna nadziei ale tes sutki to mi wiare przywrocily! kiedy mam bol podbrzusza to jestem pewna ,ze @ przyjdzie:( ja chce ja sie staralam w podobnym termienie bo 27.04 i 30.04 u mnei minelo dopiero 10dni od ewentualnego zaplodnienia a najlepiej robic po 12dniach...

Gość taka jakas see
musze sie do czegos tez przyznac tez biore tabletki ale nie przeciwbolowe tylko psychotropy na depresje bez nich normalnie nie moge funkcjonowac obiecala sobie,ze je zuce jak zobacze 2 kreski na tescie wczesniej nie ma sensu bo sie zadrecze swoim samopoczuciem

kurcze u nas jak masz plamienie to odrazu ci jakieś leki daja a jak jest miejsce w szpitalu to cię do szpitala poślą

jachce---nawet jesli pierwszy wyjdzie negatywny to sie nie przejmuj bo po prostu moze byc za wczesni

ja w drugiej jak bylam i przed samym powrotem do anglii poszlam do szpitala bo mialam mala rozowa plamke to od razu dali mi skierowanie na oddzial ale ja sie glupia nie zgodzialam bo w tym samym dniu ju wyjezdzalismy - ale bylam glupia

poprawiam NICK...........DZIEŃ TESTU...WYNIK TESTU.....MIEJSCOWOSC tulipanek...........06.05........ujemny.............mało polska tomasina...........07.05.............................. Katowice magda..............09.05................................ ......... kati31...............09.05.............................. .. ....... taka jakas........11.05.......................................... olawd...............13.05............................. warm-mazur moge sie..........13/14.05.................................... kogi.................19.05...............................lubelskie a.g.u.ś.............20.05............................. .podkarpacie