Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Faziowa marysia

zapisuje sie do szpitala wczesniej czy nie?

Polecane posty

Gość Faziowa marysia

powiedzmy- jestem w ciązy i chodze do gina. na dwa tyg przed terminem ide do wybranego szpitala i "zapisuję się" na jakis termin konkretny ? chodzi mi ze chcę miec poród rodzinny i salę rodzinną i aby mnie wpisali na dany termin tam plus minut 3 dni. Czy tak to wygląda w praktyce? A jak mi powiedza- ze mam przyjsc jak bede rodzic? no ale wtedy za póżńo aby ustalic ze chce znieczulenie, poród rodzinny ..a moze juz sala rodzinna bedzie zajęta?

....... wszystko tak planujesz?.... poród może być 2 tyg w jedną lub w drugą stronę od terminu... szpital to nie hotel :)

Gość eklerrrrr
mrs_ziec chyba to dobrze ze planuje, to jasne ze chce zeby wszystko bylo po jej mysli. mozna isc do szpitala tydzien wczesniej

iść i się zapytać zawsze można... ale w życiu nie słyszałam o rezerwowaniu sali! hihi

Gość eklerrrrr
mrs_ziec mozna isc tydzien wczesniej i juz zostac na sali... sa szpitale gdzie mozna rezerwowac sale. za pieniadze wszystko mozna

Pójdziesz tydzień wcześniej i myślisz, że Cię przyjmą z otwartymi ramionami??? Niestety to tak nie wygląda. do szpitala nie przyjmują bez powodu. Jak masz możliwość to najlepiej zadzwoń do szpitala i zapytaj jak to jest w tej konkretnej placówce. Każda ma swoje prawa... U nas np. jest tak, że po przyjeździe robią wywiad i wtedy deklarujesz na jaki poród jesteś zdecydowana. Oczywiście może się zdażyć, że slala do rodzinnych jest zajęta. Kto pierwszy ten lepszy. Trudno, żeby trzymali salę zarezerwowana przez tydzień, bo przecież nie wiadomo kiedy dokładnie dzidzia się zdecyduje.

a... nie no tak to można, pewnie! pieniądze otwierają wszystkie drzwi! ze szpitali sobie hotel robić, a później rodzące odsyłają do innych szpitali, bo u nich nie ma miejsca... jak cię stać płacić za prywatną salę 250 zł dziennie to możesz nawet całą ciąże przeleżeć, coby porodu nie przegapić ;)

Gość eklerrrrr
karenina to prawda ze co szpital to inne zasady

Gość eklerrrrr
mrs_ziec hehe ano mozna :)