Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biedroneczka_84

buraczki marynowane - co z nich zrobić???

Polecane posty

Gość biedroneczka_84

Hej, narobiłam w zeszłym roku przetworów i w tym właœnie buraczków marynowanych (chciałam się wykazać jako œwieżo upieczona Pani Domu:P) i teraz mam problem.. bo nie mam pojęcia co z tymi buraczkami zrobić, do czego je stosować.. ehhh:) podpowiedzcie proszę jeœli macie jakis pomysł.. pozdrowienia, B.

Gość same w sobie są dobre
Podawane do drugiego dania - np do ziemniaków z mięsem albo sałatka z buraczków, cebulka w kostkę i do tego puszka fasoli czerwonej - polać odrobiną oliwy, można dodać pieprzu.

Gość biedroneczka_84
Dzięki! Spróbuję.. :) jeœli macie jeszcze inne pomysły.. to poproszę;)

super sałatka na zimno z marynowanych buraczków, pasuje do mięs i do grilla. buraczki marynowane zetrzeć na tarce na grubych oczkach do tego 1-2 ząbki czosnku roztartego z solą (zalezy jak pikantnie lubisz i ile masz buraczków) doprawiamy odrobinką oliwy i odrobiną musztardy odstawiamy w chłodne miejsce na pół godziny, zęby się przegryzło PYCHA

Gość biedroneczka_84
🌼 nyateneri brzmi smakowicie.. sama bym na to nie wpadła:D dzięki;)

Gość biedroneczka_84
a buraczków mam duuuuuuużo:) chciałam się wykazać to się wykazałam tyle że pomysłu brak.. myœlałam że w necie gdzieœ znajdę ale bez powodzenia..:) ale na szczęœcie sš jeszcze fora i dobrzy ludzie..;) 🌼

biedroneczko - moja babcia robiła tę sałatkę, potem moja mama, a teraz ja zarażam nią wszystkich znajomych :D

Gość biedroneczka_84
skutecznie zarażasz..:) jak tylko wrócę do domku to wypróbuję i jutro dam Ci znać czy mężusiowi smakowała, a że czosnek lubi to pewnie nie będzie kręcił nosem..:) niechby tylko spróbował:P

aha - jezscze jedno, ja robię zwykle buraczki w słodkiej marynacie. Jeśli do swojej nie dawałaś cukru, możesz ewentualnie jeszcze potem doprawić sałątkę cukrem

Gość a ja.....
kilka razy jadłam barszcz z takich buraczków i był bardzo dobry a surówka taka też jest rewelacyjna

możesz zrobić bardzo prostą sałatkę pokroić buraczki w kostkę , ugotowane na twardo jajka też pokroić w kostkę dodać cebulę majonez sól pieprz do smaku i sałatka gotowa

Gość biedroneczka_84
nyateneri - szczerze mówišc nie pamiętam czy słodziłam - byłam bardzo zaaferowana samym faktem, że je robię:D ale chyba nie:) zresztš jak je otworzę to spróbuję i się pewnie okaże:) a ja..... - barszcz mówisz??:) ciekawe jaki smak.. pewnie tez spróbuję:) mężuœ będzie cały weekend wcinał buraczki.. hehehe;) onfim - ta sałatka też się wydaje być smakowita;) mężuœ będzie cały weekend wcinał buraczki.. hehehe;) dzięki Dziewczynki! kochane jesteœcie 🌼

Dziewczyny! a może podpowiecie mi co zrobić z grzybkami marynowanymi? wyszły mi takie sobie, i też chętnie bym się już ich pozbyła z mej spiżarni (czyt. szafki):D bo mi tylko miejsce zajmuje.. haczyk jest jednak taki, że mój mšż nie lubi grzybów (jedyne które toleruje to pieczarki:( ) dziwny jakiœ ale cóż poradzić..;) najlepiej więc by bylo, by nie czuć tak bardzo że w potrawie sš grzyby:P macie jakies pomysły czy jest to nierealne?:D pozdrawiam wiosennie, B.