Gość XYZ Napisano Kwiecień 29, 2019 35 minut temu, Gość Gość napisał: Która z bohaterek? Wiesława Barczak,ta która w początkowych odcinkach cięła gąbkę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość XYZ Napisano Maj 11, 2019 853 odcinki obejrzane.Mulakowie próbowali wziąć fikcyjny rozwód. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość XYZ Napisano Maj 17, 2019 Są już odcinki do 885, okazało się,że Halinka nie jest córką babci Józi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość XYZ Napisano Maj 27, 2019 Są odcinki do 915, Halinka wyjechała do Australii i pojawiła się nowa bohaterka-Nata. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Maj 28, 2019 Małgorzata Teodorska ( Irka) ma synka, to drugie dziecko, córka studiuje za granicą, aktorka mieszkała w Dubaju, jest mężatką, jest szczęśliwa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość XYZ Napisano Czerwiec 12, 2019 Pojawiły się odcinki do 952.Policjantka walczy z duchami,zmiana wystroju gospody i ksiądz murzyn . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość XYZ Napisano Lipiec 5, 2019 983 odcinki obejrzane, Tracz miał dać pieniądze na chore dziecko w zamian za przekonanie przez proboszcza ludzi do powstania ośrodka dla uchodźców. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Lipiec 7, 2019 Pamiętam Wietnamkę i księdza( Krystian Wieczorek) , który chciał jej pomóc, dziewczyna ukrywała się w domu Józi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość XYZ Napisano Lipiec 18, 2019 W jednym z odcinków Grzybowa wspomniała o dr Lubiczu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Gość Napisano Sierpień 2, 2019 Teraz jestem na etapie odcinków z Mulakami i Kurkami i całej tej farsy zwanej gwałtem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Wrzesień 25, 2019 Dnia 2.08.2019 o 15:50, Gość Gość napisał: Teraz jestem na etapie odcinków z Mulakami i Kurkami i całej tej farsy zwanej gwałtem. to już daleko dopłynąłeś, dopłynęłaś. U mnie sprawa wygląda tak: odcinki od 1 do 1450 chyba, obejrzane, potem luka którą kiedyś nadrobię, a od jakiegoś czasu oglądam od powrotu matki Tracza do Polski z USA do ostatniego odcinka. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość XYZ Napisano Wrzesień 28, 2019 Dobry był odcinek jak Maliszewski,Nowacki i Machejko w gospodzie wspominali Ojca świętego Jana Pawła II, albo jak Maliszewski Nowacki, Machejko i Mulak wspominali prl 1 maja w gospodzie,a Nowacki miał czerwoną flagę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość XYZ Napisano Październik 15, 2019 Trudny wątek był z tym chłopcem niepełnosprawnym Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Listopad 18, 2019 oglądam teraz ocinki 1600 i dalej, a Wy? szkoda że na stopklatce po 300którymś przestali nadawać plebanie tzn. nie kontynuowali tylko puścili jeszcze raz od 1 odcinka. no ileż mozna... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość XYZ Napisano Grudzień 23, 2019 Wychodzi na to,że jednak Wala nie była rodziną Józefiny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość PaPa81 Napisano Grudzień 23, 2019 Zadna ANIA i zaden KRAKOW... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Michalowska Napisano Grudzień 24, 2019 Ja jestem na odcinku 1690 i to jest racja plebanii w hrubielowie jest o wiele gorsza niz ta w tulczynie brakuje tamtego klimatu i ludzi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Gość Napisano Grudzień 24, 2019 gdzie to oglądacie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marta1990 26 Napisano Październik 5, 2020 Dnia 24.12.2019 o 09:50, Gość Gość napisał: gdzie to oglądacie Na youtube i vod. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marta1990 26 Napisano Październik 23, 2020 5 października minęło 20 lat od emisji 1-ego odcinka. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marta1990 26 Napisano Październik 31, 2020 Aktorzy z "Plebanii" ,którzy zmarli:Paweł Gędłek,Maria Grabowska,Maria Klejdysz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marta1990 26 Napisano Grudzień 8, 2020 Wczoraj zmarła Katarzyna Łaniewska, czyli babcia Józefina. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kaya 2 Napisano Maj 12, 2021 to jeszcze w ogole leci? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marta1990 26 Napisano Maj 12, 2021 49 minut temu, Kaya napisał: to jeszcze w ogole leci? Powtórki na Stopklatce. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miss Capricorn 14 Napisano Maj 16, 2021 CZY JANUSZ TRACZ JESZCZE ŻYJE?! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marta1990 26 Napisano Maj 16, 2021 1 godzinę temu, Miss Capricorn napisał: CZY JANUSZ TRACZ JESZCZE ŻYJE?! No przecież ten serial już prawie 10 lat nie jest emitowany. Teraz to by był problem ,bo musieliby uśmiercić jedną z ważniejszych postaci, czyli babcię Józię. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miss Capricorn 14 Napisano Maj 16, 2021 7 minut temu, Marta1990 napisał: No przecież ten serial już prawie 10 lat nie jest emitowany. Teraz to by był problem ,bo musieliby uśmiercić jedną z ważniejszych postaci, czyli babcię Józię. Ja to nie wiem, poza meczykiem od czasu do czasu gdzieś w internecie nie oglądałam telewizji z 15 lat już. Ale Janusza to pamiętam. No i babcię Józię-Katarzynę też pamiętam. Przykre, ale sprawiedliwe przedstawienie, i każdy z nas będzie miał swoją rolę i kolej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marta1990 26 Napisano Październik 31, 2021 Światełko pamięci dla aktorów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marta1990 26 Napisano Kwiecień 17, 2022 Dnia 23.05.2011 o 23:42, Gość rolla napisał: Miejmy nadzieję, że "Plebania" nie zniknie z ekranów, bo pokazuje Kościół taki jaki powinien być, a niestety nie jest. Ja sama chciałabym mieć takich księży w swojej parafii. Mój mąż był niedawno kilka dni w szpitalu i przychodzili do niego do pokoju stare dziadki z sąsiednich pokojów, bo u męża był telewizor, a u nich nie. I wszyscy mówili, że gdyby taki ksiądz był w parafii, to wszystko byłoby inaczej. Więc może taki serial zmienia trochę myślenie nawet starszych osób, które są uważane za "moherowe berety", bo nikt wcześniej nie pokazał im, że w kościele może być inaczej. A poza tym grają tam świetni aktorzy i nie wszystko jest takie słodkie i politycznie poprawne jak w "Klanie" Nie do końca, bo było pokazane, że ksiądz może zrzucić sutannę i mieć kobietę, ksiądz murzyn miał dziecko, o którym nie wiedział, potem okazało się, że ksiądz Kuba też miał dziecko. Poza tym w rozmowie Józefiny z proboszczem jest wprost wymienione nazwisko Łukaszenka. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marta1990 26 Napisano Kwiecień 17, 2022 Dnia 1.04.2019 o 14:46, Gość gosc napisał: podobnie jak ktoś wcześniej zauważył, mam wrażenie ze jeśli chodzi o scenariusz to pałeczkę przekazano od drugiego sezonu komuś innemu a od roku bodajże 2007 jest jeszcze inny ten serial. zmieniał się, wiadomo.. bo to że sposób reżyserowania jest inny to widać. "Plebania" dla mnie się wyróżnia. tylko ten serial trawię przez tyle sezonów, inne seriale w stylu Klan, M jak miłość czy Na dobre i na złe nudziły mi się jakoś po 3-4 latach od pierwszego odcinka i już w ogóle mnie to nie kręciło...a Plebania jest nie do zastąpienia Nie powinno się zmieniać scenarzystów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach