Wioltta 0 Napisano Kwiecień 28, 2022 Z Plebanii jestem wielką fanką Janusza Tracza - a wiele odcinków widziałam za młodu siedząc u babci i przyznam, że to pod względem fabularnym to swego czasu był jeden z bardziej ambitnych polskich seriali. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marta1990 26 Napisano Kwiecień 28, 2022 4 godziny temu, Wioltta napisał: Z Plebanii jestem wielką fanką Janusza Tracza - a wiele odcinków widziałam za młodu siedząc u babci i przyznam, że to pod względem fabularnym to swego czasu był jeden z bardziej ambitnych polskich seriali. Tracz, Grzybowa i Romuś to najlepsze postaci. Serial trochę kontrowersyjny, bo np. doktor Jakub Blumental był z pochodzenia Żydem, było też mówione o rzezi wołyńskiej, bo jedna z bohaterek związała się z Ukraińcem. Niektóre wątki głupie np. powrót męża Bożeny Paprockiej uznanego za zmarłego, romans Halinki z Andruszczakiem. W późniejszym okresie był wątek chłopczyka z Zespołem Downa, którego ksiądz nie chciał dopuścić do Pierwszej Komunii. Podobnie jak "Złotopolscy" serial został zakończony na nierównej liczbie odcinków-1829. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marta1990 26 Napisano Maj 24, 2023 Jeszcze 25 odcinków i cały serial będzie na vod. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marta1990 26 Napisano Listopad 12, 2023 Dnia 30.01.2012 o 20:58, Gość ble ... napisał: Nie moge patrzec na tego pożal sie boze niby proboszcza, ktory w realu pieprzy sie z mlodą cipą też z tego serialu. Matuszak i Nolbrzak już nie zaprzeczają, że sa para. Inni aktorzy tez maja ich dosyć. To mógł być jeden z powodów zakończenia serialu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marta1990 26 Napisano 21 Wrzesień Zmarła Barbara Horawianka,która grała panią Irenę pensjonariuszkę domu spokojnej starości w Starej Wiośnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marta1990 26 Napisano 14 Październik 5 października minęły 24 lata od emisji 1-ego odcinka,a gdyby dalej kręcili to pożeganalibyśmy kolejną postać Jana Grzyba graną przez Macieja Damięckiego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach