fit26 0 Napisano Czerwiec 1, 2008 DIeta wysokobialkowa, niskoweglowodanowa sprzyja obnizaniu bf, aczkolwiek jesli Twoją ambicją jest zejscie w dol o jeszcze kilka procent, to zdecydowanie korzystna bylaby po prostu dodatkowa aktywnosc fizyczna, dobrze jesli bylbyn to trening z obciązeniem. Co do nabialu, to uwazam, ze nalezy uwzgledniac go w diecie, natomiast nie powinien stanowic glownego zrodla bialka. Sery o ktorych mowisz mozna wlaczyc do jadlospisu (choc sery, zwlaszza feta - sa mocno slone, a nadmiar sodu pomijajac ze jest po prostu niezdrowy - moze psuc estetykę sylwetki powodujac nadmierne zatrzymanie plynow). Jogurt naturalny jest dobrym produktem zywnosciowym. Im jednak nizej z bf bedziesz chciala zejsc - tym dieta bedzie zapewne bardziej rygorystyczna. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fiona20 0 Napisano Czerwiec 1, 2008 Witaj Fit to znowu ja jestem w 10 dniu atkinsa i zastanawiam sie czy właczenie 150 g jogurtu naturalnego niesłodzonego jako kolacje lub drugie sniadanie jest dobrym pomysłem ?? pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fit26 0 Napisano Czerwiec 1, 2008 jak juz mowilem, nie jestem ani super-znawca, ani fanem tej diety. Ja bym sie nie szczypal z jogurtem, ale mozliwe ze jest tak, iz zalozenia tej diety na to nie pozwalają. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fiona20 0 Napisano Czerwiec 1, 2008 z tego co pamietam i jesli dobrze cie zrozumiałam to kiedys pisałes ze jestes zwolenniekiem diet niskoweglowodanowych Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fiona20 0 Napisano Czerwiec 1, 2008 twierdziłes za sa to niajkuteczniejsze diety low carb Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fit26 0 Napisano Czerwiec 1, 2008 bo tak jest. ale nie konicznie akurat atkinsa, czy kwasniewskiego. ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dsfdsfsdfdsfdsf Napisano Czerwiec 1, 2008 fit chcialabym aby w mojej diecie zagoscilo bialko ,duzo bialko na obiad jem piers z kurczaka na kolacje jakis twarozek,serek wiejski ale co jesc na sniadania bialkowe? oprocz jajka.. w ogole jakie produtky sa bogate w białko ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Potwór zwany Babą 0 Napisano Czerwiec 1, 2008 Dzięki za odpowiedź :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość m_s Napisano Czerwiec 3, 2008 witaj :) mam pytanie ( moze banalne pytanie ale interesuje sie takimi ciekawostkami :P)-czy jesli w zimie jest mi ciagle cieplo, otwieram okno itp a w lato poprostu sie roztapiam - czy mowi to cos o mojej przemianie materii? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fit26 0 Napisano Czerwiec 4, 2008 dsfdsfsdfdsfdsf - produkty bogate w bialko to: - mieso i wedliny, podroby - ryby - jaja - nabial (twarogi, sery) - soja i niektore jej przetwory - orzechy i nasiona jadalne - niektore warzywa (fasola, ewentualnie groch, ciecierzyca) Uzupelniajacym zrodlem bialka mogą byc preparaty proteinowe. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fit26 0 Napisano Czerwiec 4, 2008 m_s - to za malo by mowic o szybkosci metabolizmu, choc pewna zaleznosc moze istniec. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mariia24 Napisano Czerwiec 4, 2008 Witam:) A ja mam pytanie z innej beczki;) czy fizjologia czlowieka jest bardzo trudna? tak w skali od 1 do 10;) bo pewnie miales na studiach:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
agentka_do_zadań_specjalnych 0 Napisano Czerwiec 4, 2008 ja to mam na studiach(jestem jeszcze studentka) i przyznam, że jesli ktoś interesuje sie anatomia czlowieka lubi biologie to nie będzie to dla niego trudne ;) pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fit26 0 Napisano Czerwiec 4, 2008 prosilbym o pytania zwiazane zwiazane raczej z tematyką dotyczacą aktualnych dylematow zywieniowych niz z zakresu poziomu trudnosci wybranych przemidotow. co do stopnia trudnosci - to moim zdaniem wiele zalezy od uczelni i kadry. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fit26 0 Napisano Czerwiec 4, 2008 ja lubiłem i lubie biologie, a fizjologia czlowieka jakos mnie nie kręci. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
masło maślane 0 Napisano Czerwiec 4, 2008 zastanawiam sie, jak dlugo nalezy cwiczyc, zeby skutecznie spalic tkanke tluszczowa. Czy 30 minut cwiczen na stepperze dziennie jest wystarczajace? A moze cwiczyc co 2gi dzien po 40 minut???? Jak jest lepiej???? Oczywiscie chodzi mi o cwiczenia typowe na spalanie tlusczu, szybko i intensywnie na malym obciazeniu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fit26 0 Napisano Czerwiec 4, 2008 szybko i intensywnie? ja z ta intensywnoscia bym nie przesadzal, trening powinien byc taki (w klasycznym wydaniu), by mozna bylo podczas jego wykonywania mowic, ale juz nie - spiewac. ja stosuje zmienna intensywnosc, zmienną dlugoisc treningu (od 20 do 50 minut). raczej plecam cwiczyc co drugi dzien, tudziez stosowac zamiennie trening silowy i trening aero. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mushellka 0 Napisano Czerwiec 4, 2008 To ja tez mam pytanie: dlaczego nie powinno sie pic pepsi light? Czy naprawde jest az taka szkodliwa? Jak dziala na organizm? Nie zauwazylam po niej ani wzmozonego apetytu ani wzdec ani nic, czasem ratuje sie nia zeby nie jesc slodyczy. Dlaczego nie powinnam? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fit26 0 Napisano Czerwiec 4, 2008 napoj typu pepsi nie jest napojem zdrowym. kwas ortofosforowy (ktory jest uzywany tez jako odrdzewiacz) i inne dodatki to raczej zwiazki ktorych w zdrowej diecie powinno byc jak najmniej. Aspartam swego czasu rowniez wzbudzil wiele kontrowersji, nie ma jednak dowodow potwierdzajacych przypisywaną mu toksycznosc. NIe jest jednak zwiazkiem specjalnie potrzebnym w diecie. Cola light to produkt ktory jest bezwartosciowy, wysokoprzetworzony, zawierajacy skladniki kontrowersyjne z punktu widzenia zywienia czlowieka. Sa tez przeslanki ku temu by uwazac, ze slodzik wcale nie rozwiazauje problemu "ochoty na slodycze". Jesli cola CI sluzy, pij, wiedz jednak ze nie jest to produkt zdrowy. Od coli light nie przytyjesz, gdyz jest bezkaloryczna. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SYLWIA1992 0 Napisano Czerwiec 4, 2008 fit co polecasz na zgrabne nogi? chodzim mi w szczególności żebym miała chude łydki. mam ok w najszerszym miejscu 39 cm Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mushellka 0 Napisano Czerwiec 4, 2008 Dzieki, o to mi chodzilo - czy jest potwierdzenie, ze slodzik jest beee :) Mi pepsi light naprawde gasi pragnienie na slodycze, a ze jest przetworzona? Coz, a co jest w kurczakach chocby? :o Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fit26 0 Napisano Czerwiec 4, 2008 sylwia1992 - nie wiem na ile lydki odstaja od reszt ciala. wlaka z dysproporcjami to trydny i czasochlonny proces. czasem jest tak, ze po prostu nadmiar tluszczu lokalizuje sie w jakims konkretnym miejscu bardziej niz w innych, utrata wagi polaczona z treningiem silowym moze wyrownac pewne dysproporcje. tutaj jednak przydalaby sie rada trenera, a ja nie mam takich kompetencji, moge jedynie wypowiadac sie w kwestii diety redukcyjnej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fit26 0 Napisano Czerwiec 4, 2008 mushellka - raczej są domysly i spekulacje, niz konkretne potwierdzenia, choc zdania w swiecie nauki są podzielone. sam uzywam produktow slodzonych slodzikami i nie czuje wiekszych obaw o swoej zdrowie. zwracam jednak uwage by byly to rozne rodzaje substancji slodzacych, by nie bylo tak ze uzywam jednej konkretnej. udzial slodzikow w mojej diecie jest jednak sladowy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SYLWIA1992 0 Napisano Czerwiec 4, 2008 w łydkach ma 39 cm, w biodrach 95 cm, talia 81 cm, jestem osobą pulchną. jeśli schudne na brzuch to schudną mi też i nogi? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość PYTanie123 Napisano Czerwiec 4, 2008 W lipcu wybieram się na głodówkę zdrowotną 2 tygodniową, i tu moje pytanie czy to dobry pomysł ? Głodówka oczywiście odbywa się przy udziele lekarza itp. Czy mam szanse trwale schudnąć ? a jeśli tak to mniej więcej ile ? obecnie moja waga wynosi 59kg przy wzroście 159cm. czy może zrezygnować ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fit26 0 Napisano Czerwiec 4, 2008 SYLWIA1992 - kwestia rozlozenia tkanki tluszczowej w ludzkimciele to kwestia indywidualna, zalezna od genow, poziomu hormonow, trybu zycia... trudno przeiwdziec jak bedzie, ale mysle, ze jesli podczas tyci = lydki przytyly Ci jakos szczeglnie ocno w porownaniu z reszta ciala - to podczas chudniecia proces ten moze sie cofnac. tendencja byc moze pozostanie. dobrze byloby skonsultowac problem z trenerem na pobliskiej silowni. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fit26 0 Napisano Czerwiec 4, 2008 PYTanie123 - jestem przeciwnikiem glodowe. spowalniaja one drastycznie przemiane materii i ulatwiaja tycie po ich zakonczeniu. poza tym podczas trwania glodowki czlowiek nie ma dostepu do wielu potrzebnych mu zwiazkow. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SYLWIA1992 0 Napisano Czerwiec 4, 2008 trzeba mieć ta siłownie w pobliżu. najbliższa jakieś 40 km Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość magdalenka 1989 Napisano Czerwiec 4, 2008 witaj Fit :) mam pytanie czy taka dieta redukcyjna jest ok napisz proszę czy czegoś jest za dużo czy za mało. Nie chcę jakoś gwałtownie schudnąć, po prostu poprawić sylwetę na wakacje. mam 170 i waże 65 kg a więc śniadanie 200 g twarożku wiejskiego - 200 kcal mały banan - ok 100 do 150 2 śniadanie jogurt z otębami - 150 kcal zielona herbata obiad bułka grachamka mała - 200 kcal banan 150 kcal podwieczorek jabłko - 100 kcal kolacja 100 g serka wiejskiego light - 80 kcal jogurt light - 120 kcal razem ok 1200 kcal i do tego 1,5 h szybkiego marszu co drugi dzień Ile jestem w stanie na takiej diecie schudnąc w ciągu 1 m-ca? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mushellka 0 Napisano Czerwiec 4, 2008 Dzieki za odpowiedz, fit U mnie slodziki to tylko wspomniana pepsi. Zdarzy sie moze raz na tydzien, ze wypije 0.25-0.5l Jak juz Cie dorwalam na zywo, spytam co sadzisz o moim jadlospisie: WCZORAJ sn: bulka pelnoziarnista, plaster lososia, na niego chrzan, twarozek wiejski z lyzeczka miodu, herbata rooibos waniliowa 2sn: jogurt naturalny z 2 lyzeczkami dzemu nieslodzonego ob: cukinia podduszona na bulionie, pol pojedynczej piersi tez podduszonej w przyprawach ko: salatka grecka ruch: 1h TurBo (polaczenie aerobiku z kickboxingiem) 30min crosstrainer (5 z 25 stopni) DZISIAJ sn: bulka pelnoziarnista z plastrem sera zoltego, chudym filetem z drobiu, pol kalarepki 2sn: jogurt 0.1% waniliowy, rozowy grejpfrut ob: micha salatki (250g) z kawalkami pieczonego indora po: wypadl, bo bylam na sporcie ko: salatka a'la grecka, 2 plastry lososia wedzonego sport: 1h workout 1h capoiery OGOLNIE (oprocz sniadania staram sie nie laczyc) sn: przewaznie weglowodanowe - albo pieczywo/wasa z chuda wedlina/ryba/serem/twarogiem z miodem/itp., do tego warzywo - albo müsli/owsianka z mlekiem i owocami 2sn: cos nieduzego - jogurt nat, owoc - jogurt nat z dzemem nieslodzonym - jak chce mi sie slodkiego: ryz na mleku 0.1% albo kaszki tez 0.1% . salatka owocowa ob: - albo chude mieso z warzywami (duszone na bulionie na patelni albo surowe) - albo bardziej tresciwa surowka, np. grecka z feta i oliwa albo jakas z jajkiem - czasem ciemny makaron z sosem pom (bez miesa) po: - raczej nie jem, bo czesto jestem na sporcie, ale jesli to np. garstka migdalow, chudy jogurt, jablko utarte albo cos takiego ko: staram sie bialkowe, np. - 2 plastry szynki i jogurt nat - losos/tunczyk `plus jakies warzywo (malo) A moze nie szkodziloby wcale jesc na wieczor chlebka? ;) Napisalam jak jem, jestem ciekawa komentarza. Co do picia: w ciagu dnia jakies - 4-5 herbat (ziolowa, rooibos, czerwona), - 1 kawa(rzadko z mlekiem, przewaznie czarna) - ok. 2.5l wody Czy uwazasz, ze odstepy miedzy piciem a jedzeniem sa wskazane, czy spokojnie mozna popijac herbatka sniadanie np.? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach