Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fit26

pojedyncze pytania

Polecane posty

Gość tomeksss
albo z kieliszka i przepic woda mineralną!::D

zielona_żaba_ - w gruncie rzeczy l-karnityna jest dobrze przebadaną substancją i analizujac wyniki badan mozna stwierdzic ze moze byc jak najbardziej pomocna przy programach redukcji wagi ktorym towarzyszy aktywnosc fizyczna o charakterze aerobowym. niestety - wplyw nie jest spektakularny, a skuteczne dawki - są po prostu wysokie. moim zdaniem 2g czystej l-karnityny wziete na okolo godzine przed treningiem to absolutne minimum. sam bralem zazwyczaj 3g. zauwazalem poprawe wytrzymalosci - co biorac po uwage mechanizm dzialania - musialo oznaczac wieksza mobilizacje tluszczu zapasowego.

tomeksss - no cola light nie jest przykladem specjalnie zdrowego napoju, ale mozna i tak. dobrym roziwazaniem jest faktcznie czysta wodka, badz tez... czerwone, wytrawne wino.

kasia11111 - faktycznie thermal pro zawieral swego czasu efedrynę, a ta jak wiadomo jest substancja ktora w polaczeniu z kofeina i kwasem salicylowym przynosi spektakularne efekty. niestety - efedryna jest zwiazkiem uznanym za dopingowy a jej stosowanie wiaze sie z duzym ryzykiem wystapienia szeregu objawow groznych dla zdrowia. z mojej wiedzy wynika, ze aktualny thermal juz jednak efedryny nie zawiera i stal sie po prostu przecietnym spalaczem. nigdy jednak nie wiadomo czy nie trafi sie na starsza partię produktu. ja dosc dobrze znosilem efedrynowe mixy, choc przyznam ze syntetyczna jej forma (tussipect) byla dla mnie duzo bezpieczniejszym rozwiazaniem niz jej naturalne, zilowe zrodla ktore powodfowaly u mnie powyzszenie cisnienia, rozdraznienie, znizke nastroju, po jakims czasie roztrzesienie i stany depresyjne. przygoda z efedryną to niebezpieczna przygoda. sam jesli mialbym stosowac - to raczej pod kontrolą lekarza sportowego.

Gość orchidea1234687
fit - mam pytanie, we wtorek zjadlam pewnie 3000kcal ale w dzien, po 3ej godzinie juz nic nie jadlam, w srode brokuly i kasza gryczana, wczoraj tylko woda i dzisiaj tez, ale wieczorem mam wyczerpujacy trening, czy moge zjesc kasze gryczana bez zadnych dodatkow? Ile to moze miec kcal?

Gość kasia11111
no wlasnie bo ja jak narazie zazywam tussipect.biore rano 2 tabletki i popijam mocna kawą i popoludniu jeszcze jedną biore tabletke i popijam tez kawa ale troszke slabszą.Nawet ok ,bo mniej jem,ale myslalam ze ten thermal tez jest z efedryną tak jest napisane.

Gość a propos wina
słyszałam, że czerwone wytrawne ma zerowy IG, czy to prawda? I jak przedstawia się sytuacja z winami: białym, słodkim, pół-sł, pół-wytr? Ten topik jest super 🌼

Gość do fit26
Prosze powiedz jak szybko może się budować masa mięśniowa? biorąc pod uwagę ze jestem kobietą oraz chodzę na fitnes 3x w tygodniu od ponad miesiącaa w domu w pozostale dni 30 min cwiczen w stylu pilates. z natury mam raczej budowę sprzyjająca budowaniu sie miesni

Gość kasia11111
ja do wina wytrawnego zawsze slodzik wsypuje heheh!! :D

Gość Izabella27
Mam takie pytanko Wprowadzam powoli diete ketogeniczna w celu redukcji tkanki tluszczowej. Mam w zwiazku z tym takie pytanko- co organizm robi z nadmiarem tluszczu w pozywieniu? Bo z tego co wiem nadmiar weglowodanow magazynuje, bialek (chyba) wydala, a jak sie ma sprawa w przypadku tluszczow?

orchidea1234687 - dieta powinna byc zrownowazona, a nie raz 3000kcal raz prawie zero... rozlegulujesz sobie przemiane i tyle. nie moze byc tak, ze robisz trening w dniu w ktorym sie glodzisz. kasz mozesz zjesc, ale przeciez nie powiem Ci ile kalorii bedzie mial posilek, bo nie wiem jaka jest jego gramatura, poza tym - kalorycznosc wypisana jest na etykiecie produktu. Kasiu - nie będę Ci wybijał z glowy tussipectu, powiem tylko ze ten lek brany solo, a brany razem z kawą to dwie rozne kwestie. POloczanie z kofeina sprawia ze staje sie po prostu niebezpieczny. Co do thermala - to taj jak wiekszosc specyfikow ktore kiedys zawieraly efke - zostal jej pozbawiony (podobnie jak thyrotherm). Ciekawym natomiast rozwiazaniem mogą byc srodki zawierajace yohimbine. Przegladnij oferty sklepow internetowych, albo przejdz sie do sklepu stacjonarnego z suplementami. Mozesztez napisac mejla do mnie, to Ci podrzuce nazwy ciekawych specyfikow. a propos wina - nie znam sie az tak dobrze na ig poszczególnych win, bo raczej nie postrzegam tych produktow pod katem glikemii,. indeks czerwonego wina wytrawnego bedzie napewno bardzo niski. do fit26 - trudno oszacowac. nie ma odpowiedzi na takie pytanie. zalezy to od tylu czynnikow, ze nie sposob przewidziec. optymalnie bylobyok 2kg na miesiac w procesach zwiekszania masy ciala. wieksze przyrosty beda za soba pociagac wieksze ryzyko odlozenia sie dodatkowych zasobow w tkance tluszczowej. Izabella27 - zalezy jakiego tluszczu. wbrew pozorom to wlasnie nienasycone kwasy tluszczowe stwarzaja najwieksze ryzyko. ich nadmiar poprostu ulega utlenieniu, czyli.. zjelczeniu. tluszcz jednak jedzony w nadmiarze stanowi klopot dla organizmu, gdyz jego przyswajanie i metabolizm jest dosc skomplikowany. MOj uklad pokarmowy zle reagowalem na bardzo duze ilosci tluszczow (gorzej znosilem roslinne, lepiej zwierzece i rybie). By przyswoic spore ilosci tluszczu potrzebna jest nie tylko spora dawka enzymow, ale tazke spora dawka zolci. statystycznie mozna oszacowac, ze spozywamy zbyt duzo kwasow tluszczowych omega 6, zbyt malo omega 3.

Fit26 dzięki za rade :) teraz mam sesjie dlatego pytałam :) w takim razie idę do sklepu po jajka :D

spoko. uprzedzam Panstwa, ze na weekend mnie raczej nie bedzie, wiec prosze sie nie dziwic, ze pytania beda zostawac bez odpowiedzi. ;)

Gość kasia11111
no to mnie troche wystraszyles z tym tussi!!Narazie czuje sie ok,nie biore tego duzo nawet mniej niz zalecane dawkowanie,kawa rozpuszczalna z trzech malych lyzeczek,aspiryny nie biore.poszukam cos o tym yohimbine.Jak nic nie znajde to napisze do Ciebie na maila.

Gość Izabella27
Fit26- po pierwsze dzieki za odpowiedz. A o co mi konktretnie chodzi- czy bedac na diebie low carb (ok 30 gramow wegli pochodzacych glownie z otrebow, warzyw, jogurtu) przy odpowiedniej ilosci bialek (ok 1.5 gr/ kg ciala) organizm odlozy ewentualny nadmiar kalorii pochodzacych z tluszczy (glownie nasyconych) w postaci tkanki tluszczowej? Pytam dlatego, iz np na diecie Atkinsa podobno ilosc zjadanych kalorii (o ile nie pochodza one z weglowodanow) nia ma specjalnego znaczenia, z drugiej strony na roznych forach sportowych czytam, ze tylko ujemny bilans energtyczny gwarantuje spadek wagi.

Gość kwiat nliu
No własnie moj chlopak nie cwiczy:)aktywnosc fizyczna jedynie w trakcie pracy i to umiarkowana;) czasami zamiast w samochod wsiadzie na rower;)Czyli powinnien jesc np kasze,ryz bialy,makarony,ziemniaki i to nie raz dziennie tylko np 2razy?Jak najwiecej weglowodanow?A jak sublimacja to jakimi preparatami?I czy np syropy powodujace zwiekszonie łaknienia przy dłuzszym stosowaniu moga zaszkodzic?:) A tera napisze przykladowe menu mojej diety;) i ewentualnie mozesz mi zasugerowac co powinnam zmienic:) Sniadanie ok 8-8.30 dwa jajka gotowane,kromka chleba z pelnego przemialu,kilka plasterkow ogorka,wszystko posypane natka pietruszki,bez masla 2sniadanie jabko albo salatka owocowa ok 11godz Obiad ok 14 filet z kurczaka z folii ok 100gr,warzywa gotowane100-150gr Podwieczorek kefir ok 200mil ok 16godz Kolacja 18-19 tunczyk ok 50gr z salata lodowa i pomidorem z soem winegre Jezeli jestem glodna wieczorem to pozwalam sobie na troche maslanki,kefiru albo pol szklanki mleka 2%tl Miedzy posilkami pije herbate zielona,czerwona i ok 2l wody

To wyzej to ja tylko nick mi sie pokrecił;) Powyzsza wypowiedz dotyczyla twojej odpowiedzi na moje pytanie: Mam pytanie - czy chlopak cwiczy? Najskutecznijszym sposobem jest postawienie na dietę wysokoweglowodanową. Jesli faktycznie nie jest sie w stanie jesc wiecej, nalezy zaopatrzyc sie w odzywki i suplementy przyspieszajace proces zwiekszania wagi. W gruncie rzeczy na tzw \"mase\" rowniez potrzeban jest dieta. Regularne, wysokokaloryczne posilki. Przynajmniej 4g weglowodanow na kilogram masy ciala (a czesto i wiecej), nie mozna natomiast przesadzac z bialkiem, gdyz ono moze jeszcze podkrecic metabolizm. Nalezy zadbac o pewne iloci tluszczu, gdyz ma on ponad dwa razy wiecej kalorii niz bialko czy weglowodany. Czlowiek ów powinien postawic na umiarkowanie wysoką glikemie posilkow. POwinien zastanowic sie jakie posilki mu najlepiej \"wchodzą\". Byc moze rowniez pomocny bylby preparat dodatkowo zwiekszajacy apetyt.

Izabella27 - przy niskiej glikemi posilkow, nawet przy sporym spozyciu tluszczu odlozenie czegokolwiek jest wyjatkowo trudne.

Dzięki za odpowiedź. Koktajl o smaku lodów - super! Chcę go. Jakiej firmy? Czy mozna je dostać w sklepach z odzywkami czy w necie? Dzień zaczynam od kawy ze śmietanką a będe od koktajlu. Jeśli smaczny to spokojnie zastapi mi kawę.

powinien jesc spore ilosci weglowodanow i na nich opierac swoje psilki, co nie znaczy ze o tluszczu i bialkach ma zapomiec. z suplementow moze kupic chocby dibencozide, ktory jest koenzymem witaminy b12 i powoduje zazwyczaj przyrost masy ciala. dodatkowo moze zakupic odzywki typu "gainer" i popijac sobie po posilkach co do diety - to wstepnie OK, choc nie znam zapotrzebowania, aktywnosci i wielu parametrow - wiec co trudno tak naprawde cos konkretnego powiedziec. ale wstpeni to jest pomyslana z glową. ja bym wzbogacil drugie sniadanie.

vanilla2008 - nie pamietam ktora firma ma jaki smak. jedna z lepszych odzywke jakie pilem byl syntrax matrix. 2270g mozna dostac nawet za 129zl, choc w wiekszosc sklepow ceny wahaja sie w przedziale 159 - 199. jedna porcja to 15 - 30g, wiec zapas spory, a smak rewelacja. jesli kawa to samodzielny posilek - to za malo.

Dzieki za szybka odpowiedz:) Moje parametry;) wzrost 160cm,waga 53kg,wiek 26lat.Staram sie zmienic nawyki zywieniowe oby na zawsze;)Przy takim jedzeniu w ciagu poltora miesiaca schudlam 7kg.A co do 2sniadania czasmi zjem 2rogaliki drozdzowe albo salatke owocowa ewenualnie robie sobie koktail z maslanki i np truskawek albo malin:) Bede musiala popracowac nad moim chlopakiem,twoje rady sa naprawde bardzo dobre :) Jeszcze raz wielkie dzieki:)

Aktywnosc fizyczna moja codziennie szybki spacer ok 80-100min,rano gimnastyka 15min,praca raczej tryb siedzacy;)

Kwiat Nilu - wstepnie ustosunkowalem sie do Twojego jadlospisu, wybacz, ale juz dokladnymii obliczeniami zajmuje sie przez @ i biore za to pieniadze. NIe robie wyjatkow od tej reguly, bo byloby to nie fair w stosunku do osob z ktorymi aktualnie wspolpracuje, poza tym jest to dosc czasochlonne zajecie ;) pozdrawiam.

Fit26 nie no oczywiscie:) za duzo bym chciala;) Ale i tak wielkie dzieki i szacunek dla twojej wiedzy🌼

fit- jestem na diecie niskoweglowodanowej, czasem mam chwile kryzysu kiedys mam ochote cos zjesc i jem wtedy 2-3 lyzeczki musztardy..czy to moze zniszczyc efekty diety?? wiem ze musztarda ma troszke cukru w sobie,ale ma rowniez duuzo octu...moge wiec ja raz po raz jesc?

Kwiat NiIu - ;) spoko luzik musztarda nie powinna zniszczyc efektow diety, natomiast musze przyznac, ze pierwszy raz spotykam sie z taką praktyką. Ocet generalnie jest niezdrowy i nalezy raczej nie siegac po niego zbyt czesto. POza tym musztrda to z natury dodatek a nie przekaska, po rzecie - musztarda moze "zaosrzac" apetyt wiec nie wiem czy to dobry pomysl ztego wlasnie powodu.

fit- mi apetyt ona hamuje a poza tym uwielbiam jesc musztarde lyzeczkami :P Wiem ze to nienormalne,ale coz poczac :) W takim razie ciesze sie,ze moge raz po raz zjesc lyzeczke badz 2 ;)

Fit, chciałabym zmniejszyć swój bf, niekoniecznie schudnąć. Mam zamiar jeść więcej białka, ograniczyć węglowodany. Pomijając źródła białka takie jak jajka, ryby, owoce morze, drób, co sądzisz o serach? Np. mozarelli, fecie (na 100 g: 16.5g B, 0.2 W, 10.3 T, 163 kcal), camembercie (na 100 g: 22g B, 3g W, 12g T, 208 kcal)? A jogurty naturalne? I jaki jest min bf dla kobiet?