Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kaczątko87

bardzo proszę o pomoc

Polecane posty

moją mamę bardzo boli kręgosłup- normalne tabletki nie pomagają musi brać zastrzyki.bardzo chciałabym jej jakoś pomóc i ulżyć w cierpieniu.czy zna ktoś jakieś pomocne w bólach kręgosłupa urządzenie lub maść??

Gość a co na to ortopeda

chodzi do lekarzy no i właśnie dają jej te zastrzyki.ale przecież nie będzie całe życie jechać na zastrzykach

Gość takie
polecam masaż yumeiho

Gość a akupunktura

Gość jaka jest przyczyna tych bóli
to jakieś zwyrodnienie kręgosłupa czy inny problem? warto znaleźć dobrego masażystę.

zwyrodnienie.masaże raczej nie pomagają a czy istnieje jakiś pas rozgrzewający albo cuś żeby mogła sobie zakładać i w tym chodzić??

Gość takie
Właśnie na zwyrodnienia i dyskopatię najlepsze masaże, biorę od lat i dzięki nim chodzę

Gość kotalinka
w aptece sa plastry rozgrzewajace na kregoslup kosztuje chyba to mniej wiecej 2zl za jeden taki plaster, ja kiedys je kupowalam. Poza tym sa rozne pasy, ale to juz musisz pytac w sklepach gdzie jest sprzet rehabilitacyjne, chociaz w aptece tez moze byc ;)

Gość Potwór z Loch Ness
A może jakiś dobry kręglarz?? Mnie pomogło.

Gość kregosłup wola o pomoc
moj tata tez ma problemy z kregoslupem i nosil taki kolniez wokol pasa oraz urzywal plastrow rozgrzewajacych.tak naprawde to nie ma takich dobrych sposobow na kregoslop.niech idzie do lekarza tak jak moj tata ktory mial operacje i juz jest znacznie lepiej.kregoslup to nie zarty.lekarz obowiazkowo!!

Gość mmmdzias
kaczątko, porozmawiaj z mamą czy nie mógłby lekarz skierować mamy na zabiegi rehabilitacyjne, są różnego rodzaju zabiegi które dają pacjentom ulgę

Gość mmmdzias
mam nadzieję że mieszkaćie w mieście, wtedy o wiele łatwiej jest się dostać

mama chodzi non stop do lekarzy, cały czas na jakieś zabiegi, masaże, ale to i tak nie pomaga. czasami nie może się podnieść z fotela tak ją boli:-(

kochana lublin niech towoja mama jedzie do lublina tamsa dobrzy specjalisci moj tata mial tam operacje na pewno jej tampomoga...

Zwyrodnienie? A może dyskopatia? Ja to testuje na sobie i powiem że te leki i zastrzyki pomagaja na chwilę. Nie weim jaka rehabilitacje ma Twoja mam ale parafina działa cuda. Aha.. i jeśli mama jest przy kości musi schudnąć. A teraz sposób jak dla mnie najlepszy: basen. Gimnastyka w wodzie i pływanie ale tylko na plecach, broń boze żabka! Tak ze 3 razy w tygodniu. Dziala cuda. Od lat migalam sie od lekrzy dzieki basenowi.

tak przeszly mu ale musze przyznac ze operacja nie zawsze tez skutkuje minelo juz chyba z 6 at od operacji mial tam czasem jakies bole ale wiadomo nie to samo co przedtem i teraz znowu cos tam go pobole\wa i ma miec 2 operacje.ale wiadome kazde schorzenioe jest inne.moj tata mial naprawde powazny problem i opperacja duzo dala.

u mnie jest to chyba jakies rodzinne moja siopstra ma tez skolioze. czyli mowicie ze basen jest dobry ze pomaga?moze i oni powinni sprobowac

mozesz mi powiedziec cos wiecej o tej chorobie.moja siostra niedawno sie dowiedziala o tym.mozesz powiedziec jakie cwiczenia i wogole?

to jest skrzywienie boczne kręgosłupa bardzo wiele osób na to cierpi. ćwiczenia dobierane indywidualnie przez ortopedę w zależności od stopnia skrzywienia kręgosłupa.są to proste ćwiczenia zajmujące ok.0,5 h dziennie - wzmacniają mięsnie pleców tak że mogą one utrzymać kręgosłup w prawidłowej postawie.jeżeli skrzywienie jest bardzo duże leczy się je operacyjnie

moja siostra ma nie wielkie skrzywienie.moze tak jak ktos napisal warto sprobowac basenu. dzieki za wypowiedz

Gość pchlasachrajka
polecam balsam z sadła świstaka

Gość Nooooo
albo zrobić kupę stojąc na rękach i mocno wcierać w plecy

Gość następnym razem
tak, maśc z sadła świstaka to alpejski wynalazek, można takie coś kupic w Austrii, to ichniejszy tradycyjny lek na wszelkie bóle u nas też można kupic w aptekach lub zielarnaich

Gość pchlasachrajka
i dziala