Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yweetta

Czemu wychowujecie dziewczynki aby byly posluszne i ulegle

Polecane posty

Gość
Każda kobieta ma prawo prowadzić takie życie jak chce. Ale też nie ma się co dziwić, że jest oceniana, bo oceniać - rzecz ludzka. A czy później facet, którego sobie kobieta upodobała, będzie ją chciał za dziewczynę, a później za żonę, to już kwestia rzeczonego faceta.

Gość asdfds
no wlasnie a czemu chlopcom sie wciska kity ze kobiety ot takie niewinne, poszkodowane istoty i trzeba je szanować ?

Gość Ju.....
asdfds Bo to prawda. Najprawdziwsza. :)

Gość jesli juz to _____
jesli dziewczynka sama chce byc dziewczeca lubi sukienki , lalki , blyskotki..czemu nie ale jesli jest odwrotnie, - a wiem ze wiele jest dziewczynek ktore tego nienawidza to po co na sile wciskac im takie stereotypy?

Gość jesli juz to _____
Ju - a czemu uwazasz ze to prawda ze kobiety sa poszkodowane istoty??? Czyzby tym ze urodzily sie kobietami?

stereotypy-phi, najlepiej niech kobiety będą robiły wszystko za facetów, a faceci i tak są caraz bardziej zniewieściali :-P

Jeśli już to Bardziej jednak chodziło o to, że kobiety trzeba szanować. A że poszkodowane? To chyba w tym sensie, że potrzebują, by się nimi mężczyźni opiekowali. Ja bym nie chciała być traktowana jak facet. Dziękuję, postoję.

No ja tam nie wiem, ale ostatnio moja 7- letnia córka dyskutowała z mężem i on powiedział, żepsy trzeba trzymać na łańcuchu (czekając na jej reakcje), na co ona \"ciebie uwiążę na łańcuch...zobaczymy, czy będziesz szczęsliwy?\" Dziadkowie oburzeni, my rozbawieni...i jak to wybrnąć:)????

Gość no widzisz masz
bardza madra coreczke.Nie wolno dzieci tresowac i wychowywac na sile tak jak my chcemy.Dzieci sa rozne a takim wychowaniem wypaczamy im charakter. A ty NIE JUSTYNA -coz szkoda mi ciebie...nawet nie rozumiesz tematu. NIe chodzi o to . wiadomo ze trzeba kobiety szanowac , mezczyzn zreszta tez ..ale ja np. nie chce aby jakis facet uwazal ze jestem jakas nieporadna ,poszkodowana bo niby czym? Tym ze jestem kobieta? Jestem silna kobieta i radze sobie a nie slodka idiotka- niunia ktora nic nie potrafi i trzeba ja nosic na rekach. I raczej mow za siebie , bo nie kazda jest taka . Znam wiele kobiet ktore wszystko zrobic, a sa bardzo kobiece. A ty mylisz pojecia!!!

Gość no mnie chcieli przerobic
Ale sie nie dalam.Wslodkie rozowe sukienusie mnie ubierali i nigdy nie moglam wyrazic swojego zdania bo ..dziewczynce nie wypada..:O A ja bylam diablem z twarza aniolka.

Gość takie dzieci
przechodza bunt w wieku dojzewania i wszyscy sie dziwia dlaczego?? taka grzeczna mila dziewczynka tak sie zachowuje!! A ona wlasnie sie buntuje przeciwko temu wychowaniu.:)

Gość up-podnosic

Gość Ju............................
Korzystając z podniesienia, odniosę się. no widzisz masz Jak jestes taka silna i nzal, to po co Ci facet? Skoro jestes samopwystarczalna? No i własnie, potem się takie robią baby wyszczekane, jak się na łańcuchu nie trzyma. Myślą, że wszystko im wolno. Masakra.:o Żal mi Ciebie.:o

a facet ma byc przeporaszam do czego wg ciebie ju.. bo mi się wydaje ze ma byc moim przyjacielem w drodze przez zycie, zeby zawsze mozna było się na kims wesprzec i na odwrót zebym tez mogła jego wesprzec kiedy on tego potrzebuje to ze kobieta jest niezalezna swiadczy o jej zaradnosci zyciowej, o tym ze realnie patrzy na zycie, ze ma ambicje, ze chce się realizowac nie tylko w domu sprzatajac i gotujac, czy leząc i pachnąc a słodkie niunie, gdy ten opiekunczy facet zepsuje się, zostają z wybałuszonymi oczami ze zdziwienia

Kobieta powinna być kobietą, żeby mężczyzna mógł być mężczyzną. Czego nie wolno? No w sumie wszystko wolno. Zabić człowieka też wolno przecież. Kobiecie nie wolno być facetem.:) CHyba że jest lesbą.:P

Ju sama nie wieszo czym piszesz zastanow sie o co ci chodzi i podaj konkretne argumenty, to ze kobiety powinny byc zaradne zyciowo nie oznacza ze zaraz muszą latac z młotkiem, a zaradna kobieta - partnerka moze byc bardziej kobieca i interesująca dla mężczyzny niż nie majaca własnego zdania laleczka

Gość Ju jestes niedaojzala
piszesz bzdury. Ktos mi bedzie mowil ze mi czegos nie wolno? naprawde tak glupia jestes?Czy tylko udajesz? Prosze o argumenty.

Wiem, co piszę. Kobieta powinna być posłuszna mężczyźnie. Chyba lepiej, żeby już sie tego za młodu nauczyła, niż musiała ucząc się tego wiele wycierpieć. Ja nie piszę, że ma być niezaradna, ale żebyt nie była facetem. W końcu to ta odmienność przyciąga...chyba.

Gość Ju jestes niedaojzala
Kobieta powinna być kobietą, żeby mężczyzna mógł być mężczyzną. a kobieta zaradna majaca swoje zdanie to juz nie kobieta?? wedlug ciebie kobieta jest ta ulegla co mozna ja przerobic , urobic jak sie chce , taka co sprzata, pierze , gotuje zajmuje sie dzieckiem i jeszcze zawsze z usmiechem na ustach daje d* swojemu Panu? Tak? sorry ..wkurwilam sie..

Gość poprostu nie wierze ze jest
taka JU? a gdzie solidarnosc Kobiet? Ju to facet chyba..

Ju jestes niedaojzala Argumenty odnośnie czego? Tego, że jestem głupia, tak? Wasze ogranicznie mnie przeraża.:o Nie potraficie zaakceptować innego od Waszego pktu widzenia u ludzi. Oj, pomyłka - nie potraficie zaakceptować ludzi, a nie pktu widzenia, bo ja tu dyskusji na poziomie argumentów nie widzę, więc nie czuję się obowiązana podawać takowych.:)

Śmieszne to jest, że wkładacie mi w usta:P słowa, które z nich nie padły.:) Pewnie jakies ukyte kompleksy wychodzą.:classic_cool:

Gość poprostu nie wierze
o i widzisz . sama nie akceptujesz tego ze sa rozne kobiety, jedne sa niunie i nic nie potrafia zrobic bo i po co ..od tego maja swojego misia.Inne sa kobietami ktore swietnie funkcjonuja bez faceta. :) zrozum to wreszcie .

Gość ivkkkkkken
Jak jestes taka silna i nzal, to po co Ci facet? no sory Ju ale to juz przegiecie.A tobie po co facet? Odpowiedz.

Ju proszę, z ta uległością to pojechałas po bandzie na maxa a myslisz ze jak kobieta ma swoje zdanie to nie jest kobietą, to po co jej rozum, skoro ma byc uległa swemu Panu? i jak ma się zaradnośc do uległosci ?? chyba, ze uważasz, ze ma prowadzic jakies gierki? hehe ale niestety zwiazek na dłuższą metę to nie gierki,(przynajmniej dla mnie) prędzej czy poźniej każdy się zorientuje kto kim jest

Gość zwiazek to partnerstwo
juz nie te czasy zeby kobieta 'uslugiwala' mezczyznie.KObieta ma prawo do wlasnego zycia , prawda?

Gość to nie partnerstwo
to co pisze JU to jakis sexizm...:O

Powtórzę: nie wkładajcie mi w "usta" słów "niewypowiedzianych". Czy ja gdzieś napisałam, że kobieta nie ma prawa mieć własnego zdania? To było mniej więcej tak, że napisałam, że nie chciałabym być traktowana jak facet, a reszty dorobieniem już Wy się zajęłyście, także pociągnęłam, bo czemu nie?:) Uważam, że mężczyzna i kobieta powinni się nawzajem dopełniać.