Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość psełudonim

Najbardziej kobieca cecha kobieto to umiejętność gotowania

Polecane posty

bardziej byłoby to dla wiarygodne, gdyby te wszystkie wymarzone cechy miały jakąś hierarchię : to jest absolutnie niezbędne, to jest pożądane, a to...no, da sie bez tego żyć. Ale z tego, co pisałeś, wyszło mi, że wszystko równocześnie i bez wyjątków. A realizm gdzie?

Gość Psedłonim
Mnie nie należy się bać, Koralowa, ja jestem łagodnym człowiekiem. :-) Sama się możesz przekonać.

Gość Psedłonim
Oczywiście, Kirene. Hierarchia jest absolutnie niezbędna. :-)

mam kolejność, w jakiej występują cechy na liście, potraktować jak ową hierarchię? Bo skoro tak, to cechy typowe dla kapłanki domowego ogniska jako umieszczone na końcu, byłyby najmniej ważne :P

Gość Psedłonim
Zasadniczą sprawą jest określenie się, co do pewnych absolutnych podstaw i definicji, wg których definiuje się pojęcie miłości, wierności, uczciwości, przyjaźni, przyzwoitości i uczciwości. Istotny jest również niewzruszalny punkt odsnesienia dla tych wartości. :-)

a czy pojęcie "miłość" nie obejmuje równocześnie pozostałych pojęć? Cała reszta może sobie istnieć niezależnie, ale jeżeli mówimy o miłości, to chyba oczywistym jest, że równocześnie mamy na myśli przyjaźń, wierność etc. Mi chodziło o te bardzo konkretne punkty ze sławetnej listy. Typu : wazniejsza uroda czy umiejętność sprzątania? Poczucie humoru czy figura? Itd.

No widzisz, może i jestes łagodnym człowiekiem, ale to w jaki sposób wypowiadasz się o związku nie tchnie łagodnością. Tchnie listą wymagań, plus jak dziewczyna jakiejś miec nie będzie, to ją od razu będziesz urabiał, zeby była ( podpowiem ile soli). A co, jesli pokochasz kogoś, kto nie będzie lubił gotować? I nawet z podpowiadania będa nici? W związku trzeba mieć nastawienie na rezygnację z pewnych swoich chęci, a nie na zmianę i urabianie męża czy żony na swój ideał. Sposób w jaki piszesz, nie świadczy o tym , że zakładasz taką rezygnację.

lista wymagan jest czyms co nie istnieje - --- to musiałby być ideał ciekawe czy autor przedstawia się az tak idealnie pod względem mądrosci, wykształcenia, otwartosci umysłu, urody, uroku osobistego i zaradnosci oraz opanowania wszelkich sztuk władania narzędziami, typu młotek wiertarka kombinerki jesli tak to mamy tutaj do czynienia z cuudem:-D

Gość maya***
za długi ten wątek żeby cały czytać, mam nadzieję że nie będę powtarzać już napisanych rzeczy ale akurat niedawno myślałam sobie o tym gotowaniu, o tym że jest to gdzieś głębiej ukryta fantazja męska, odwołująca się chyba do poszukiwań drugiej matki - tej która nakarmi reakcje facetów na hasło "a wczoraj upiekłam ciasto" albo "muszę lecieć do domu, gotuję dziś zupę ogrókową" wypowiedziane przez zywkłą, współczesną dziewczynę powodują błysk w oczach, spojerzenie pełne adoracji i momentalny skok notowań... mężczyźni chcą być karmieni, najlepiej łyżeczką prosto do buzi

maya----- ale wymaganie dotyczące gotowania to nie jedyne naszego autora,to kropla w morzu, przeczytaj sobie na stronie 5 całą listę wymagań hehehe

\"lista wymagan jest czyms co nie istnieje - --- to musiałby być ideał\" Lista wymagań istnieje, czarno na białym na stronie 5. Pytanie pewnie miało brzmieć - czy istnieją kobiety, które te wszystkie wymagania spełniają ? Z doświadczenia i obserwacji świata wiem, że istnieją. Lecz nie jest ich wiele, stąd poszukiwania. Stąd też frustracja tych kobiet, które nie wiedzieć czemu sądzą, że tych wymagań nie spełniają, a jednak spełniają, tylko brak im wiary w siebie :) Cześć Sasza 🖐️ Dzień dobry :)

A ja z doświadczenia wiem, że zawsze trzeba się pogodzić z czymś, czego ta druga strona nie ma, a co chcielibyśmy, żeby miała:) Ale to jest, między innymi, właśnie miłość.

należałoby dorzucić jeszcze punkt, że to wszystko ma spełniać sama z siebie, nie z powodu mężczyzny, bo inaczej rzecz wygląda tak, jak w przypadku opisywanym przeze mnie na stronie 7.

Gość Psedłonim
Pisać, panny, pisać. :-)

Gość Psedłonim
Cześć, kol. Niedźwiedź. :-) Miło widzieć po długim czasie. Dziękuję za wizytę. :-)

Psdełonim, Ty pisz . Ja już zadałam kolejne pytanie :)

Gość Psedłonim
Ale ja przecież mógłbym się zmienić, Lingner,tylko po co? Zmiana oznacz utratę wdzięku i tajemniczości. Czym by się fascynowała, czym intrygiwała np. nasza Kirene? Nie, nie zmienię się, w trosce o kobiecą tożsamość. :-)

Gość Psedłonim
Kto pyta, nie błądzi, Kirene. :-) Ale Ty przecież nie pracujesz jako śledczy. Tym razem nie doczekasz się odpowiedzi. Muszę dla Ciebie pozostać na razie pewną tajemnicą. A w ogóle witam Cię i pozdrawiam. Pozostałe koleżanki także. :-)

cześć, Psedłonim :) Podobno najbardziej tajemnicze są osoby, które tajemnicy nie mają , tylko stwarzają jej pozory :D:D:D

Gość Psedłonim
No i co ja mam Ci, Kirene, odpowiedzieć, żebyś była zadowolona? Że jestem bardzo tajemniczy, czy też może, że wcale nie jestem tajemniczy, ale jedynie robię pozory tajemniczości? Jeśli o mnie idzie, bez problemu mogę zaakceptować oba warianty. Nawet jednocześnie.

hmmm...jeżeli chodzi o ciebie, to pewnie żadne wyjaśnienie mnie nie zadowoli :D:D:D już Tobie pisałam, że działasz na mnie jak swędzenie :P

Gość Psedłonim
Jasne, Kirene, jasne. Ja swędzę, a Ty się drapiesz. Odczuwasz potrzebę drapania, a drapać można jedynie to, co swędzi. Stałem się dla Ciebie, Kirene, niejako konieczną potrzebą fizjologiczną...

no cóż..przynajmniej mam do ciebie jakiś konkretny stosunek emocjonalny :D czym, jak czym, obojętnością nazwać sie tego nie da.

Gość Psedłonim
Właśnie, Kirene. I to jest przecież w kobiecie najważniejsze. Nie jest obojętna. I co z tego, że na początku mogą to być wręcz negatywne emocje? Tylko patrzeć, jak niechęć i rozzłoszczenie ustąpią czemuś, ku czemu serce kobiety tęskni jak kania za dżdżem. :-)

Psedłonimie, ja już porządne wirtualne zauroczenia przerabiałam :) ale, ale...przecież umowieni jesteśmy :)

Gość Ju...............
Najlepszego z okazji Dania Matki, Psełdonimie.🌻❤️:);)

Gość Psedłonim
Dziękuję, p. Justynaaaa, pięknie dziękuję. Ale ja jeszcze przecież nie urodziłem.