Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lodi Dodi

czy jest tu jakas mloda dziewczyna która....

Polecane posty

Przy owulacji i pełnym wytrysku jest około 30% szans na zajście w ciążę. Antybiotyki jak najbardziej mogły rozregulować cykl. Mogą one zahamować jajeczkowanie, a jak jajeczkowanie zostanie zahamowane to musi dojrzeć następna komórka jajowa a to może trwać nawet w tygodniach. A jak jajeczkowanie sie przesunie to miesiączka też sie przesunie. Dlatego po antybiotykach cykl sie rozciąga i jeśli było tak jak napisałam to możesz dostać okres za jakieś 2 tygodnie nawet albo jeszcze dłużej (zależy od tego ile u ciebie cykle trwają). Piszesz że zawsze przed okresem bolą cię piersi a teraz tego nie odczuwasz. Tak właśnie działa progesteron u większości kobiet, jak jest to bolą piersi jak nie ma to nie bolą. Gdybyś miała być w ciąży to moim skromnym zdaniem piersi by cię bolały jeszcze bardziej niż jakbyś była przed miesiączką, bo progesteronu jest wtedy więcej niż wtedy. A i jeszcze jedno. Jeśli u ciebie stało się właśnie to co opisałam wyżej, czyli zostało zahamowane jajeczkowanie, to te dni które wyliczyłaś tym kalendarzykiem nie będą twoimi dniami płodnymi. Ale nie wykluczone że te dni pojawią się niebawem, albo że pojawiły się już w późniejszym terminie. Dlatego odradzałabym seks w najbliższym czasie do póki nie dostaniesz okresu. I jeszcze raz po raz kolejny na kolejnym forum powtórzę: DNI PŁODNE SIE OBSERWUJE A NIE OBLICZA. Jak ci się wszystko poprzestawia tak jak z tymi antybiotykami to kalendarzyk jest do dupy.

lepiej zrobic test niż wierzyć w swoje szczęście, na wszelki wypadek ;) okres może ci sie spóźniać od antybiotyku albo stresu...

Gość droga misiuniu
lodi dodi--jak bedziesz miala pieniązki to kup sobie test i zrób , ja zrobilam i potem spokojnie spalam , chociaz wiem jakie to trudne jest dla ciebie ale zrób i zobaczysz ze kamien ci spadnie z serca :)

miało być że progesteronu jest podczas ciąży więcej niż w normalnej fazie progesteronowej (tej przed miesiączką). I wyrzuć ten kalendarzyk. I pamiętaj kalendarzyk + antybiotyki = antykoncepcji zero

Gość droga misiuniu
popieram przypadkowy przechodzien

Trzeba tych twórców kalendarzyków internetowych alimentami obarczyć, to może zdjęli by ten badziew ze strony. A może to rząd umyślnie zakłada strony z kalendarzykami żeby był większy przyrost naturalny i żeby mogli podatki w przyszłości ściągać. a zresztą co mi tam. Korzystajcie z kalendarzyków internetowych. ktoś przecież musi na moją emeryturę pracować :P

Gość Lodi Dodi
Przypadkowy przechodzień----> a odnosnie tego bólu piersi w ciązy to juz tak szybko by mnie bolały gdybym w ciazy była??? (no bo byłby to 2 tydz ciąży)

Gość Lodi Dodi
aha własnie i powinnam miec okres dziaij (26.05) ale nie mam i wczoraj, przedwczoraj i kilka dni temu miałam własnie sluz wskazujacy na płodny tj. gęsty i ciagnący. a przed okresem ma sie ok 10 dni suchych. wiec tak jak sądzisz ze musze czekac do nast. jajeczkowania???

Gość Lodi Dodi
wlasnie nie bola nic a nic!!!

Gość Lodi Dodi
czy to wskazuje w ogole na ciąże???:O