Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość folik 2008

Odliczanie do konca cyklu- kto ze mna czeka na pozytywny test?

Polecane posty

hey no ja dalej mam tempke podwyzszona :) jeszcze 4 dni i zobaczymy czy dostane czy nie :) sluz dalej bialy ijest go dosyc sporo teraz a szyjka tez nadal twarda i zamknieta :) piersi tez mam obolale i nabrzmiale :) hehe nawet chcialabym juz miec poranne mdlosci zebym miala juz pewnosc:P

hej;) mam nadzieje, że dzis dopisze do końca bez przeszkód, i nic mi nie zniknie. u mnie tez wzglednie bez zmian, co właściwie nie wróży nic dobrego, ponieważ wiem, jak czułam się w 1 ciąży.oczywisice , teoretycznie każda ciąża jest inna ale....objawy moje, czyli te obrzmiałe i bolące piersi wcale nie musza oznaczać ciąży.Bolą mnie nadal i do tego zaczął mnie boleć bvrzuchu, juz mnie w tym cyklu bolał, pare dni po owulacji, teraz boli mnie tak, że pewnie jutro dostanę okres.Wolę, żeby moje nastawienie było właśnie takie. Jak nic z tego nie wyjdzie to bedę miała do Was prośbę, żebyście mnie wprowadziły w tajniki mierzenia temperatury:P jestem w tej kwestii żółtodziobem. 8ada9 ja też zniosłabym wszystko, z mdłościami włącznie, żeby tylko się udało! przybywam z daleka, jaka duża jest Twoja pociecha? u nas bedzie to juz porzadny 6 cykl staran, takich prawdziwych staran ze uwazamy na dni plodne itd.Od roku nie biore tabletek antykoncepcyjnych, od września mój lekarz wie, ze robimy wszystko, zeby się z nim spotykac przez 9 miesiecy intensywnie:P jeszcze troche i minie rok i bede musiala we wrzesniu powtarzac wszystkie badania :( oby nie. gawit;) czyli w pogotowiu test i w niedziele czekamy na wiesci:D

dzisiaj mi sie snilo ze robie test i wyszedl pozytywny :D druga kreska byla ledwo widoczna ale byla :D jej zeby tak bylo naprawde :):) chcialabym zrobic test wczesniej ale boje sie ze nie wyjdzie prawidlowy wynik

🖐️ A ja też czuję, że dostanę @ :( nic, oprócz piersi i kręgoslupa, mnie nie boli :( czasem zakują jajniki! No, ale jakby co to będziemy próbować dalej! Miłego dnia!

no ja też myślę, że się nie poddamy...w końcu ta \"robota\" nie jest taka całkiem ciężka:P u nas dziś duszno i pochmurno....sennie i jakoś tak nijak 8ada9....oby sen okazał się proroczy!mnie się kilka dni temu śniło, że dostałam okres, wtedy w nocy strasznie bolał mnie brzuch...i pewnie go dostanę. czerwiec to dla nas dobry miesiąc, 4 lata temu począł się synek....tak sobie wymyśliłam ( żeby siebie samą pocieszyć), że dzieci miałyby blisko siebie urodzinki, gdyby się udało właśnie w czerwcu np.a to plus bo cała rodzina mieszka w Polsce, wiec jedna droga na urodzinki by była....jakoś się trzeba podnosić na duchu. gawit a ten kręgosłup to Cię boli na wysokości nerek? bo mnie tak, jakby mnie nerki bołały....

dziewczyny glowa do gory powiem wam jedno ze mi jak zaszlam w ciaze,tak samo bolaly piersi,i jajniki i ja tez myslalam ze zaraz okres bedzie,a tu 4 dni po tym jak sie spoznial wyszly 2 kreski:-), u mnie piersi zaczely bolec tak na 4 dni przed tym jak mialam dostac okres i az do polowy maja,czyli ponad miesiac,i tak pod zebrami mialam klucia,3 dni

folik dokładnie tak mnie boli! już sama nie wiem czy to kręgosłup czy nerki ?? ból kręgosłupa we wczesnej ciązy kojarzy mi się bardzo źle - to był w moim przypadku znak, że ciąża nie rozwija się dobrze- ale dochodził do niego jeszcze ból brzucha - a teraz go nie ma, no i maleńkie plamienie, ale to dopiero parę tygodni po tym, jak zaczął boleć kręgosłup :( natomiast teraz to na obumieranie ciąży napewno za wcześnie! przecież zarodek dopiero co dotarł na swoje miejsce :D o ile dotarł :D poza tym czytałam o tym troszkę i wiele dziewczyn ma właśnie na początku ciąży, a później w trzecim trymestrze takie bole :( ponoć wrózy to bóle krzyżowe przy porodzie, ale to nie u każdej! Mam delikatne mdłości i już głupieje! niech, że będzie już ta niedziela! najgorsze jest to czekanie!

No ja jednak wypisuję się od Was :( dostałam plamienia, takiego jak mam zazwyczaj przed @, czyli w niedzielę normalnie dostanę @ :( tak myślałam! to by było zbyt piękne, żeby udało się za pierwszym razem! będziemy próbować dalej, tym bardziej, że ja też, jak folik, uważam, że to miłe próby :) Powodzenia dziewczyny!

hej dziewczyny wrocilam dzis od lekarza ta endometrioza nie da sie juz leczyc lekarstwami i ide na operacje ;( eh :(

gawit....nie wypisuj sie, ja tu tez zostaje:(tez mam juz sluz przedokresowy, plecy mnie bola, brzuch mi wydeło wiec okres dostane jak nic.mam czas nastawic sie do jutra, zeby mi tak przykro nie bylo, teraz musze tylko szybko znalesc jakies pozytywy, zebym jutro nie lazila smetna, w koncu musze sie usmiechac i czeka mnie piekny dzien z synkiem i mezem.... to nasz kolejny cykl, wlasnie minelo 6 miesiecy, w glowie tysiac mysli.....patrze z nadzieja na czerwiec a co czas przyniesie to sie okaze. stokrotka, wiec co teraz? ja nawet dokladnie nie wiem na czym endometrioza polega, jak mozesz i chcesz to napisz co i jak. dziewczyny, mam nadzieje ze od Was wiesci bedą juz tylko pozytywne!!!milego wieczoru,pa

folik tylko, że my odkładamy staranka na conajmniej pół roku :( szykujemy się do powrotu do Polski. w między czasie czeka nas dużo wizyt w Polsce, często samochodem, więc w moim przypadku nie mogę tak ryzykować! gdyby się teraz udało, to mieliśmy zamiar zostać tu do porodu, ewentualnie leciałabym do Polski będąc już w drugim trymestrze, a więc nie byłoby już takiego zagrożenia! a tak?? może zaczniemy starania od października, ale raczej dopiero od grudnia :( to była bardzo trudna decyzja, ale boję się ryzykować :( Podróże na początku ciąży, zwłaszcza jak ma się za sobą dwa poronienia, są za bardzo ryzykowne :( A może to znak?? może lepiej, żebym przechodziła ciąże w Polsce ?? tutaj w razie jakiegoś krwawienia w początkowych tygodniach nikt mi nie pomoże, a w Polsce zawsze mam szansę! poza tym wybiorę się do gina! porobię badania hormonów, bo nie podobają mi się te plamienia przed @ są od kilku miesięcy. wcześniej tego nie było! Będę do Was zaglądała!obiecuję! stokrotka czyli co?? też nie jesteś w ciąży?? i co teraz?? ja również mam nadzieje, że reszta będzie miała same dobre wieści! :D Pozdrawiam!

test wyszedl negatywny...stwierdzilam, ze skoro czekalam tyle czasu az go zrobie to go zrobilam....mimo wszystko.okres to wiec kwestia godzin. gawit....masz racje, moze tak ma byc! w koncu dopiero zaczeliscie sie znowu starac! zycze Ci zeby Ci sie udalo, zebys juz dlugo nie musiala czekac, a przede wszystkim to zycze Ci, żeby wszystko w calej ciąży z dzidziusiem bylo ok. dziewyczny a jak u Was?

czuje ze @ i tak przyjdzie jak nie w terminie to troche pozniej :( choc juz sie czuje jakby miala przyjsc :( no i tempke rano mialam 36,6 czyli spadla troche :( chyba za szybko sie cieszylam..

gawit, folik myslicie ze jeszcze nic straconego?? :( gdzies tam wyczytalam ze tempka wzrasta w czasie spodziewanej daty przyjscia @ jeszcze 2 dni, ja chyba zwariuje

8ada9, chcialabym Cię pocieszyc ale niestety, nie wiem jak to jest z tą temperaurą...może faktycznie jeszcze nie wszystko stracone...póki nie ma okresu to teoretycznie wszystko jest możliwe

hej nic wczoraj nie pisałam bo byłam za bardzo załamana dziś rozmawiałam ze znajomą, która też miała podobną operację. To tak jakby robili cesarke - bynajmniej ponoć tną tak samo. Mówię Wam dziewczyny jeśli wydaje Wam się, że coś jest nie tak z Waszym organizmem to od razu idzcie do lekarza i nie przyzwyczajcie się do bólu a tym bardziej zmieniajcie lekarzy, którzy mówią, że niby jest tak jak czujecie bo to taka wasza \"specyfika\". Czasami lepiej iść wywalić kupe kasy na porządnego lekarza, bo może gdybym się do niego wybrała wcześniej to nie musieliby mnie kroić. No nic dziś sobie kupiłam 2 piżamy do szpitala. Mam nadzieję, że Wam się 1 kreska z testów zamieni na 2 :) i z całego sereduszka Wam tego życze :)

smetnie sie u nas zrobiło.... stokrotka, wspólczuję....podczytałam troche no i teraz juz wiem o co chodzi.Bedzie dobrze! ważne, że już jesteś zdiagnozowana.trzymaj się w szpitalu! A ja nadal nie dostałam okresu, piersi mnie bola, mam jakies takie uczucie w brzuchu jak na okres no ale jakos tego okresu nie ma....cały dzien biegałam do łazienki a tu nic, nawet mi sluz zniknal...wiem, że nic nie wiem!!

folik mi mówili, że póki nie ma @, to szansa jest! powtórz za jakiś czas teściora :D u mnie niestety tej szansy już nie ma na 100%, bo wczoraj jeszcze sie łudziłam, że może to plamienie implantacyjne (akurat jakoś tak by wypadało), ale dziś jest większe, brzuch boli coraż bardziej, czyli rozkreca się @ :( No cóż! ja tam wiem, że i mi się kiedyś uda :D

Cześć wszystkim! Mam chwilkę i wpadłam zobaczyć co u Was. Miałam nadzieję, że będzie tu weselej :( Ale się porobiło... :( Dziewczyny na pewno za miesiąc będą 2 kreski!!! ..stokrotka.. bardzo Ci współczuję i życzę szybkiego powrotu do zdrowia! U mnie bez większych zmian, temp. podwyższona, piersi bolą, w brzuchu mnie coś zaczyna kłuć i ciągnąć, a do @ jeszcze tydzień...Chyba muszę zacząć myśleć o czymś innym, to może mi objawy przejdą. Widzę, że jednak nie tak szybko można zajść w ciążę jakby się chciało... :( Trzymajcie sie! Miłego dnia!

hej 8ada9, trzymaj się, nie załamuj się.... Athena 23, może Tobie się uda! bądz dobrej myśli. Lody waniliowe.....może nas \"pozarażasz\"? ja nadal nie mam okresu, mam jakies małe plamienie, to znaczy rano miałam, jasno brązowe ale sie nie rozkreciło w okres, i na razie jakos brzuch nie boli mocno, dziwnie mnie pobolewa, właściwie to rano troche bolał i teraz już przestał.....jak nie dostane okresu do jutra to zrobie ponownie test, choc powiem Wam szczerze, juz przywyklam do myśli, ze dostane okres, a tu nic..no i sama zgłupiałam o co teraz chodzi? a do tego bolą mnie te plecy...chyba sie poprzestawiało wszystko.... dziś dzień dziecka:) wiem, że to trochę na wyrost ale życze Wam zeby w przyszłym roku kazda z Was świetowała ze swoim dzieckiem, skoro teraz się jeszcze nie udało! My zabieramy synka na wycieczkę rowerową, lody, a na wieczor mamy długa disneyowska bajke;) mały dostał trochę prezentów ale najbardziej cieszy się ze słodkości przez cały dzień i tego, że dziś przymykamy oko:D na wyskoki ;) miłej niedzieli....głowy do góry!!!!!!!!!musi być dobrze!!!

witajcie! no i w nocy wszystko sie wyjasnilo, dostalam okres. czuje sie jak co miesiac, choc psychicznie odetchnelam, balam sie, ze do negatywnego testu nie dostane miesiaczki, wtedy byloby wiadomo, ze sie cos pomieszało.no ale wszystko w normie, brzuch mnie boli jak zwykle a w nocy, zanim dostałam okres przestały bolec mnie piersi.... mam nadzieje, ze zostaniecie ze mna przez nastepny miesiąc:)

folik :( przykro mi :( ja zostaję z Tobą, mimo, że narazie staranka wstrzymane! A co u reszty??

dzien dobry gawit:) dzięki...mi już znacznie lepiej...jeśli tak miało właśnie być....teraz to ważne,że dostałam okres, bo zawsze gdy się spóźnia a test wychodzi negatywny to się boję, że coś jest nie tak...a tak wszystko w wiekszej lub mniejszej, ale normie:D a Wy wracacie do Polski? my sie też wybieramy:) urlopik bardzo długi się nam szykuje, ostatni zanim Alexander pójdzie do przedszkola ( a propos...będzie się działo w sierpniu bo się zacznie na poważnie chodzenie do pzredszkola, mój syn to najwiekszy mamincycek jakiego znam, i najbardziej martwi go teraz-a mi sie serce kraje- ze, jak sam mowi, bedzie za mna tesknil.Mam nadzieje, ze szybko sie z tym uporamy, to bedzie dla niego na prawdę ogromny krok, a juz o sobie nie mowie, staram sie nie dawac po sobie poznac ale bedzie mi ciezko zostawic go gdy bedzie np plakal.musze go tam zostawic ale jakos ciezko mi sie o tym mysli.) 8ada9, jak sie trzymasz?mam nadzieje, ze tez juz sie miewasz lepiej!!my chyba jestesmy w tym samym momencie cyklu....ty 1 ja 2 czerwca.....jak dlugie masz cykle? stokrotka, juz jestes w szpitalu?? Athena 23 jak temp? dziewczyny jak Wasze testy??? czyzby tylko lody waniliowe...??mam nadzieje, że nie!! uciekam;)milego dnia!pa

tak folik wracamy na stałe do Polski! a najpierw też czeka nas tam dłuższy urlop i jeszcze w międzyczasie wypad na weekend :D Pozdrawiam i zastanawiam sie gdzie są wszyscy ??

no właśnie, topik poupada... gawit, to jak będziesz w Polsce to pozdrów ojczyznę, bo nasz plan wyjazd niestety też podupadł:( a tak sie cieszyłam, że sie z rodzina zobaczę.....zresztą nie tylko ja....buuuuu idę na balkon, przynajmniej jedno dopisuje-pogoda

Gość daaaaaaaaari
Cześć dziewczyny ja obserwowałam przez rok siebie chciałam zajsc w ciąże i nic, mierzyłam temperature ,oglądałam śluz, piersi cuda wianki a dzień na planowany okres nawet bolała mnie głowa jak przed okresem poprostu znowu nic, a okresu nadal niebyło 34 dzień pomyślałam zaburzenia hormonalne tak też miałam i zła wsciekła że nic od picu zrobiłam test a tu szok serce waliło mi jak szalone dwie kreski. Los nie wiadomo kiedy wam przyniesie szczescie a objawy to brak okresu a wszystkie inne jak przed okresem tak było akurat u mnie.Zycze WAm owocnych starań!!!!!!!!!!!!!!

Gość daaaaaaaaari
jestem w 12 tyg ciąży!!!!!!!!!

cześć folik mam juz 3,5 rocznego synka ktory bardzo mnie męczy o małą siostre chodzi i mi gada \" mamo weź tate do sypialni i przyniescie dzidzi tylko szybko ... \" :D:D:D no u mnie to wygląda tak że @ dalej nie ma ale jeszcze nie robiłam testu boje sie ze wyjdzie negatywny, dwa mc temu przez 7 dni zużyłam chyba 12 testów z czego 4 pokazały pozytywny wynik i nic a @ spoznial sie juz 4 tyg po tym czasie dostałam okres i nie najlepiej sie czulam ale lekarz stwierdzil ze poronienia nie było wiec nie wiem o co chodziło wtedy. I dlatego teraz się boje ze znów2 np test pokaze pozytywny a tu nic. No nie wiem moze jutro faktycznie wybiore sie do apteki i zrobie co trzeba. ALE SIE BOJE :(:(:(