Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pierwszy-lepszy

kto potrafi obliczyć ile dni wolnych mają nauczyciele w ciągu roku ?

Polecane posty

Gość updffffff
sądzę że gdyby mieli możliwość pracować więcej to by tak robili ale często nie ma nawet 18h dla nauczyciela, już o stawce nie wspominając więc "marudzą" bo ich na wiele rzeczy nie stać a co jak co jest to wymagający zawód, odpowiedzialny, i studia często trwają po 7 lat - z podyplomówką czy licznymi wymaganymi kursami

Gość hehehee
jakiś belfer sie odezwał :o beznadziejni są,tak mało nie mają,a więcej wolnego niz pracującego czasu....a to niby odpowiedzialny zawód?to czemu nieodpowiedzialni ludzie go wykonują często???:p

Gość dlaczego nieodpowiedzialni ...
nie wiesz ? bo tak dobrze płacą nauczycielom, że mało odpowiedzialnych ludzi do tego zawodu idzie :P

Gość errrtre
nauczyciele po studiach dostaja po 900zl stasznie duzo moja Ciocia ma dllugi staż poracy, nauczyciela dyplomowanego, ma dodatek bo jest zastępcą dyrektora i nawet 2tys nie ma na rękę straaasznie duzo

Gość errrtre
*pracy

Gość Ile wolnego
moze nalezalo by zapytać ile zapierdalaja w domu przy doksztalcaniu sie i sprawdzaniu wypocin waszych dzieci za gowniana kase

o w koncuuuu :D:D tosz moja wychowawczyni(jestem 2kl.liceum) ma w tygodniu 12 godzin!!!!!!!!!!normalnie ż a l

Gość typowy temat
ignoranta

ja bylam nauczycielka i zrezygnowalam. wolne jest ale wtedy kiedy ustawa przewdiuje a nie kiedy ja chce a zarobki takie, ze zamiast pojechac na wczasy to nauczyciel na wakacjach remontuje mieszkanie :) wole miec 26dni urlopu i wykorzystac je kiedy chce i jak chce i jak czuje sie zle to wziac dzien urlopu a nie isc do lekarza i stac w kolejce po zwolnienie :o po zmianie pracy nigdy, przenigdy nie wrocilabym do zawodu nauczyciela. w ogole nie tesknie za wakacjami. ludzie ktorzy pracuja w zawodzie czesto w wakacja jada no niemiec zarobic :o jak komus szkoda tego wolnego to nic nie stoi na przeszkodzie zeby zostac nauczycielem :)

kto ich tu broni?? ludzie zobaczcie ile oni maja wolnego!! całe wakacje,ferie zimowe, soboty i niedziele, wszystkie możliwe święta tak naprawde to tylko w czasie matur maja przesrane, ale to tylko raz w roku jest :O

Gość czego ci żal bonifaaacja
?

Gość bonifaaacja młoda jesteś
i też ignorantka

Gość domyslam sięl bonifaaacjo
że ZOSTANIESZ NAUCZYCIELKą ? z tego co piszesz WYNIKA, żE chyba TYLKO TRAFIENIE SZóSTKI W TOTKA BęDZIE LEPSZ ? :P

a moze i zostane....:P najlepiej to klas 1-3 bede miec duuuuuzo wolnego i zarobki w porzadku...:) aaa i zapomnilam dodac ze znajoma mojej cioci jest nauczycielka wiec wiem ile mniej wiecej zarabiaja...

Ja jestem stażystka. 870 zł za ponad etat. Po zakończeniu stazu kroi mi sięjakieś 200 zł więcej. W tym roku żegnam szkołę raz na zawsze. Za to się nie da zyć. Nie chce tego wolnego. chcę ŻYĆ.

Gość sasanka12345
to zmien robote inni moga tylko anuczyciele maja swoj zawod jak skore nie moga jej zrzucic, buhaha a co maja powiedziec inni wy tylko mozecie strajkowac a reszta ludzi by tylko spróbowala i roboty juz by nie miala

Gość czarnulkaania
oj ale staż nie trwa wiecznie Po paru latach mają dwa razy tyle co najniższa a pracują połowe mniej niz inni czesto własnie za ta najniższą bo 18 godz w tyg to nie 40 A w domu tez tak sie nie przemęczaja jak piszecie zalezy jeszcze czego sie uczy bo jak jakiejś durnej informatyki czy techniki to do czego sie tu znowu przygotowywac

Czyli policzmy : Przeciętnie nauczyciel pracuje tygodniowo 12 - 18 godzin ( mnie wychodzi tygodniowo - 40 godzin na pełnym etacie + godziny , gdy muszę przyjechać do pracy , gdy jest awaria urządzeń i nie mogę odmówić przyjazdu ) Dni wolne nauczycieli w ciągu roku to : podejżewam, że dwumiesięczne wakacje, dwa tygodnie ferii zimowych , święta Bożego Narodzenia ( ok. 7 dni ) , święta Wielkanocne ( ok. 6 dni ) , czyli wychodzi , że nauczyciel ma w ciagu roku ponad 3 ( trzy ) miesiące wakacji i w ciągu jednego miesiąca pracuje aż 50 godzin ! Kurwa mać , jeszcze podwyżki żądacie NIEROBY ! Za posiadanie dyplomu nikt nikomu nie musi płacić !

Gość nierób
Żądam podwyżki ..a wy ujadajcie dalej

Kolejni ludzie,którzy nie mają pojęcia o tym zawodzie,odzywają się. Nie masz pojęcia jak trudnym zawodem jest zawód nauczyciela.Jeźeli uważasz,że mamy dobrze,to kto Ci broni iść uczyć?No kto? To raz. Dwa,bycie nauczycielem jest zawodem bardzo emocjonalnym.Co mam na myśli mówiąc \"emocjonalnych\",a mianowicie to,że ciągle borykami się z problemami naszych uczniów,a dobry nauczyciel chętnie nawet się ów problemami interesuje.Chcemy pomóc dzieciakom. Gdyby nie te wolne dni, pewnie byśmy zwariowali. Nie zrozumcie mnie źle.Naprawdę kocham swoją pracę.Jednak wymaga ona dużo przygotowań,sprawdzania testów,czytania wypracowań,To dodatkowa praca w domu.Jestem anglistą,każdego dnia,po przyjściu z pracy wymyślam plany lekcji,aby uczniowie nie nudzili się na moich zajęciach.Wiekszość pracuje,naprawdę się stara,ale są też osoby bardzo chamskie,agresywne,które nie chcą się uczyć.To naprawdę stresuje.Nawet nie wiecie ile wysiłku wkładam w to,żeby taki \"delikwent\" zainteresował się szkołą,zaczął coś robić. To naprawdę ciężki kawałek chleba. Wydaje mi się,że ten,kto nigdy nie pracował w tym zawodzie i tak nie zrozumie tego,co mam na myśli. O mojej pensji nie wspomnę.Mam niecałe 900 zł. Pewnie zaraz dodacie,że \"nauczyciele dorabiają\".Nie musieliby tego robić,gdyby zarobki były godziwe. Proszę Was,docencie bardziej ten zawód.Uwierzcie mi.Nie ma nic milszego,gdy gimnazjalistka z domu dziecka,która sprawia problemy podchodzi do Ciebie i mówi\" u pani wszystko rozumiem i nie nudzę się\".Każdy postawił na niej krzyżyk,ja NIE,bo marzy mi się,żeby dzieciaki zrozumiały,że nauka może być przyjemnością. Satysfakcję z pracy mam ogromną,ale ciężko jest wyżyć za 900 zł.Czy Wy naprawdę tego nie rozumiecie. zrozumcie wreszcie.... pozdrawiam nauczycieli z powołania 🖐️

Każdemu, kto pisze jak nam dobrze polecam: pobądx nauczycielem choc z tydzień. Zmienisz zdanie z prędkością światła. A ja szukam pracy poza szkołą. Po 2 latach mam DOŚĆ śmiesznej, żenującej pensji, debilastych, rozpuszczonych potworków, ich roszczeniowych rodziców i "wolnego"

Gość córka nauczycielki
Jak na te zarobki to i tak mało wolnego mają... Myślisz, że żyję w luksusach? No to się mylisz... Praktycznie nie stać nas na jakieś większe wydatki, bo żyjemy od wypłaty do wypłaty (odładamy może z 200zł) :O Jeśli nie jesteś w temacie to się nie wypowiadaj, wkurwia mnie takie coś. Chyba dobrze, że nie muszą jebać dzień i noc za 1500zł? Co lepiej żeby moja matka ulice sprzątała za 400zł? :O Puknij się w łeb

Gość freazjaaa
Uważam że nauczycielami zostają leniwi ludzie :) Matko i jeszcze podwyżka .. inni zapierdalają ciężko i siedzą cicho osoby prowadzące działalność pracują cały rok 24 godz na dobę i jeszcze taki pasożyt jak Urząd skarbowy zapierniczy większość dochodów A tym leniom na wiecznych wakacjach strajku się zachciało :o

ostaatnio w gazecie czyałam ze nauczyciel-stazysta zarabia dokładnie 1418 zł, a dyplomowany 2380 zł. to czemu tu ludzie pisza ze po 800, 900 zł???

freazja : jesteś kretynką :o Leniwi ludzie zostają nauczycielami? Co za bzdura! Nie masz pojęcia o tym zawodzie.Nie jestem leniwa,wręcz przeciwnie.Skoro uważasz,że to taki prosty zawód,to idź uczyć...:o Nie,do niektórych jak grochem o ścianę.Spróbujcie popracować z gimnazjum...a wtedy pogadamy. wychodzę stąd 🖐️

No dobra , nauczycielki i nauczyciele Przyznajcie się jakimi autami jeździcie przy zarobkach rzędu 900 - 1800 zł netto ?