Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pierwszy-lepszy

kto potrafi obliczyć ile dni wolnych mają nauczyciele w ciągu roku ?

Polecane posty

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
moja była wychowawczyni strasznie dużo pracowała. Miała koło 18 godzin pracy w tygodniu, 3 miechy wolnego i biedaczka z tego braku czasu całą papierkową robotę związaną z pełnieniem obowiązków wychowawcy i jakimiś kwitami do matury zwaliła na moją koleżankę, a swoją uczennicę ( a założe się że za to ekstra pieniążki pani profesor brała)

Gość zal mi Was
bonifacja : to nie jest kwota na reke,idiotko :o

Gość freazjaaa
przyznajmy szczerze z powołania i pracowity nauczyciel to 1/100 reszta to negusy wykształcone i obiboki ... nie zaprzeczajcie bo znam dobrze kilku nauczycieli w innej pracy nie mają szans takie lenie ...

Gość córka nauczycielki
Aha i weź pod uwagę to, że nauczyciel musi się douczać całe zycie. Moja mama, kobieta z prawie dwudziestoletnim stażem pracy musi uczęszczać na kurs co każdy weekend + napisać pracę końcową na minimum 30str. Pisz sobie 30str. o zespole Downa :O A kurs robi, bo w jej `fachu`, czyli nauczaniu początkowym nie było już niestety godzin!

Gość tralalalalalala
bonifaaacja ostaatnio w gazecie czyałam ze nauczyciel-stazysta zarabia dokładnie 1418 zł, a dyplomowany 2380 zł. to czemu tu ludzie pisza ze po 800, 900 zł??? Znasz takie pojęcia jak \"brutto\" i \"netto\", czy byłaś chora, jak o tym w szkole mówili?

Gość córka nauczycielki
Lenie? :O Co ty pierdolisz idiotko bez szkoły... Może w twoim przedszkolu! Bez komenatarza to lepiej pozostawię

Zarabiam tyle, ile napisałam, a mam aktualnie 19 godzin. Spróbujcie za to wyżyć. Powodzenia.

Gość temat rzeka
poczytajcie chociaż trochę raportów z badań, to nie będzie tak hop, do przodu.

No tak , policzmy inaczej , skoro nauczyciel zarabia ok. 1800 zł. netto na miesiąc i w miesiącu przepracuje aż 50 godzin to : 1800 zł podzielić przez 50 godzin = ile wychodzi za godzinę ? Przeliczcie sobie , kto tyle zarabia na godzinę ?

Gość Agata_KA
171 bądź też 174 dni wolnego w roku!

Gość no nie no nie
a co ma powiedzieć emeryt z wyższym wykształceniem, który całe życie pracował i teraz ma 700 zł emerytury. on musi za to też wyżyć.

Gość freazjaaa
tyle wolnego i tak mało pracy w tygodniu za takie pieniądze rozbój w biały dzień ... ale tej szlachcie nie przetłumaczysz

Gość córka nauczycielki
A co wam kurwa do tego, że nauczyciele chcą podwyżek? :O Jak zazdrościcie to też idźcie strajkować i po kłopocie. ja nie widzę problemu. A jutrzejszy prostest jest głownie z tego powodu, ze ta pojebana Hal wymyśliła sobie, że poucina nauczycielom dodatki typu stażowe ok. 400zł i wiele innych. Kiedy moja mam podliczyła pensję brutto po odcięciu tych wszystkich dodatków wyszło, że będzie zarabiała ok 800zł :O Więc pytam-jak wyżyć z takich pieniędzy? skoro nic nie wiecie o tym zawodzie to sie nie wypowiadajcie, bo to co mowicie to totalna bzdura! moja mama pracuje z dziećmi chorymi i jest po prostu wykończona! wygląda coraz gorzej kiedy przychodzi po pracy! ale nie dziwie sie-skoro musi tanczyc z nimi pociąg w rytmie kolęd :O

Gość córka wyrodna
no faktycznie, straznie biedni ci nauczyciele:o ludzie o wiele ciezej haruja na utrzymanie i nie maja wolnego :o

Abbanita : z całym szacunkiem ale zarabiasz 45 zł za godzine..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!aż mi sie w głowie przewraca.nie wiedziałam ze NAUCZYCIELE ZARABIAJA AZ TYLE!!!! myslałam ze mniej a i tak miałam bulwersa.... a moj sasiad na czarno segreguje butelki po piwie, ma 4.50 za godzine, ostatnio dostał podwyzke i ma 5.heh.cieszył sie jak glupi.pol osiedla wiedziało. :D:D:P

Gość córka nauczycielki
szlachcie i choooj... dziewczyno moja mama zarabia 1500zł! to już prawie najniższa stawka tyle wynosi! 1500zł to dużo? czy ty sie z choinki urwałaś? te bzdury podawane w brukowcu którego czytasz są z czystej zazdrości takiej jaką np, ty pałasz! co was to interesuje ile mają wolnego i ile zarabiają nauczyciele! skoro wg was to taki dobry zawód to idźcie na nauczyciela! bedziecie żyli jak w `raju`! tylko ostrzegam-skonczy sie chodzienie na `shoppingi` z `psiapsiółkami` i kupowanie wszystkiego na co sie ma ochote!

Gość no nie no nie
córko nauczycieli przelicz sobie ile to wychodzi na godzinę(1800:50=36). Niektórzy ludzie żeby godnie żyć pracują na kilku etatach, po 16 godzin na dobę. zawód nauczyciela daje doskonałe możliwości dorobienia sobie (np. korepetycje)

Gość córka nauczycielki
Tak jeśli nauczyciel pracuje w gimnazjum albo w szkole średniej. Z czego ma robić korepetycje moja mama? jak jeździć pociągiem w rytmie kolęd? :O A kto dzisiaj nie dorabia na czarno w Polsce?

Gość jakie korepetycje
korepetycje mogą być potrzebne jedynie głąbom, albo ...geniuszom :P Dla reszty czyli powiedzmy ok. 95% korepetycje są zbędne !

Gość studencki punkt widzenia
Mam wielu znajomych, którzy pracują w tym zawodzie i zarabiają grosze! Nie wiem skąd są te wymysły, że nauczyciele zarabiaja ileś tam tysięcy. Moja koleżanka jako stażystka zarabiała 700 zł w szkole podstawowej (woj. Podkarpackie). Mój znajomy mgr wf-u po 10 latach pracy zarabia 1800 zł. Przeciętny nauczyciel na Podkarpaciu dostaje do ręki ok 1000 zł. Większość z nich, żeby przeżyć daje korepetycje lub bierze kolejne pół etatu w innej szkole. Śmieszą mnie ludzie piszący idiotyzmy w stylu \"ludzie pracuja w hipermarketach za mniejsze pieniądze\" - żeby zostać nauczycielem trzeba spędzić minimum 3 lata na uczelni i często opłacić te studia. Kto studiował to wie, że będąc na dziennych trzeba coś jeść, gdzieś mieszkać, płacić za podręczniki... Ludzie często biorą kredyty. I teraz po np. 5 latach absolwent szuka pracy a państwo proponuje mu 700-900 zł na start! Za to trzeba opłacić mieszkanie, czasem kredyt, jedzenie przez miesiąc, media, koszty dojazdu do miejsca pracy. Mają pełne prawo protestować, zwłaszcza że np. w Niemczech czy Francji nauczyciel zarabia 2-3 razy tyle co w Polsce. Czy my jesteśmy gorsi albo głupsi niż oni?

Gość tralalalalalala
No tak , policzmy inaczej , skoro nauczyciel zarabia ok. 1800 zł. netto na miesiąc i w miesiącu przepracuje aż 50 godzin to : 1800 zł podzielić przez 50 godzin = ile wychodzi za godzinę ? Przeliczcie sobie , kto tyle zarabia na godzinę ? Wyobraź sobie, że nauczyciel nie pracuje 50 godzin w miesiącu, tak jak sobie to uroiłeś w swoim żałosnym łepku, ale 40 godzin tygodniowo, o ile ma pełny etat, z czego połowa to godziny dydaktyczne. Może idąc swoim tokiem rozumowania kierowcom też policz czas pracy wyłącznie wtedy, gdy jadą, bo przecież kiedy stoją w korkach to nie pracują, a pani prowadząca Wiadomości ile godzin miesięcznie twoim zdaniem pracuje, 5?, a ile zarabia? więcej od ciebie, to ją zastąp. Jak będziesz miał dzieci to też się zajmij sam ich edukacją, jest taka możliwość. Tylko najpierw sam się czegoś naucz oprócz chamstwa, prostactwa i zawiści, bo to trochę za mało.

Gość a cóż to za problem
jak sie tak zachwycacie, to idźcie uczyć żenujące :O:O:O:O

a ty "córko nauczycielki" jestes napalona jestes. aaa i pisz prawde, anie jakies bajeczki wymyslasz i dramatyzujesz.Matko 45 czy 36 zł za godzine????????????????????????????????????????????????W POLSCE??????????????????????tutaj ludzie co maja 10 to sie cieszą!!!!i nie pisz że nas (nie-nauczycieli) to nie obchodzi bo w koncu to za nasze podatki jest

Jesteście na poziomie moich uczniów a to nie jest komplement, bo pracuę w meskiej zawodówce. Dość mam takich w pracy, znikam stąd. Idę sie pławić w luksusach i rozkoszach za "45 zł na godzine" . Hahaha.

Gość córka nauczycielki
a tak poza tym to co ty dzielisz? podałaś jakąś choojową normę i myślisz, ze wszyscy mają tyle samo godzin w miesiącu i taką samą pensję? Bo traktuję to, że 1800zł to wg ciebie pensja nauczyciela a 50-to godziny w miesiącu? coś ci choojowo to liczenie idzie bo moja np. nie ma tak wyskokiej pensji

Gość no nie no nie
Twoja mama wybierają ten zawód (i pracę w tego typu placówkach) chyba wiedziała na co się zdecydowała i jak będzie wyglądała jej praca i ewenetulane możliwości dorobienia "A kto dzisiaj nie dorabia na czarno w Polsce?" dużo osób tak robi i to jest ich sprawa, tylko niech później nie płaczą że niskie emerytury

Gość sisis
Skoro tak zazdrościcie nauczycielom, to co stoi na przeszkodzie, żeby Wam tez tak było dobrze?! Kończcie studia, najlepiej od razu kilka kierunków, bo może być problem z pracą na cały etat, szczególnie w szkołach podstawowych i do pracy w szkole. :-P :-P :-P :-P :-P :-P

Gość córka nauczycielki
bonifaaacja powiem ci tylko haha nie porównujcie pracy w hipermarkecie z pracą nauczyciela bo to jest żenua :O Trzeba sie było uczyć i tyle. Jakie kurwa podatki? Ty płacisz podatki na pensje nauczycieli? co ty pierdolisz? chyba jesteś z jakiejś marnej podstawówki bo widać, że nic nie kumasz :O twój problem. tylko nie pisz już takich rzeczy na forum, bo tylko się ośmieszasz Nauczyciel nie pracuje 50h w miesiącu? this is joke? :O pełny etat bez nadgodzin to 16 godzin tygodniowo. Pomnóż razy 4. Co ci wychodzi? no weeeź się nie wypowiadaj jak nie jesteś obcykana w temacie bo wystawiasz się na pośmiewisko