Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pierwszy-lepszy

kto potrafi obliczyć ile dni wolnych mają nauczyciele w ciągu roku ?

Polecane posty

Gość jaki punkt widzenia
????

Gość mam dla ciebie propozycję
"że Wasze zarobki pobieracie i zawdzięczcie wszystkim podatnikom i jest wielu podatników " Nauczyciele nikomu nic nie zawdzęczają ponieważ PRACUJĄ na te pieniądze. Podatki też płacimy.

Gość sisis
Więc wszyscy mamy się porównywać do najniżej zarabiających i być w ogóle wdzięczni, że możemy pracować? To chore rozumowanie.

"córka nauczycielki" przypominam że to nauczyciele to urzednicy państwowi i maja stała pensje(z podatkow!!!! tez biednych emerytów i rencistów), a np.mojej mamy zależy od utargu w sklepie.ooo....a o strajku to ona może sobie tylko pomarzyć.Gdyby tylko coś burknęła mysle że wyleciałaby na zbity pysk

Gość córka nauczycielki
ja też idę-dyskusja toczy błędne koło. każdy ma swoje racje, ale myślę, że osoby, które nie pracują jako naczyciele nie powinny się wtrącać. przecież nauczyciel też nikomu nie wtyka nosa w nie swoje zarobki. wystarczy, ze te jego są niskie, bo takak jest prawda! nauczyciel bez nadgodzin zarabia grosze! widzę po moim zyciu-nie jest super...

Gość sisis
jestem głupia ciiiipa.hahahaha

Gość spadłam z krzesła...
...córko nauczycielki, poproś mamusię żeby Ci wytłumaczyłą skąd w budżecie państwa biorą sie pieniądze.Wyobraź sobie, że nie spadają z nieba tylko między innymi biorą się z podatków dzieci coraz mniej a nadal tłumy się na studia pedagogiczne pchają i potem sa takie skutki że każdy nauczyciel ma po 10 godzin :/

Gość każdy ma wolą wole i wybiera t
o co dlaniego "najlepsze" jestes 100000roznych zawodow i trudno zeby kazdy zarabial tyle samo i nie kazdy ma leb do interesow

Gość sisis
skoro nie ma argumentów pojawiają się podszywacze

Gość he he smieszne
"dzieci coraz mniej" ale porodówki zapchane jak nic :D

Gość sisis
najlepiej więc zlikwidujmy państwowe szkoły, budżet zyska

Gość Olala_27
A czy w innej pracy ludzie nie mają do czynienia z roszczeniowymi postawami innych?? Czy inne prace nie są stresujące? Czy nie pracuje się po godzinach?? Proszę mi to nie wciskać kitu, że nauczyciel pracuje 40 godzin tygodniowo, bo to bujda na kółkach! Mieszkam z nauczycielką i jakoś nie zauważyłam, żeby codziennie sprawdzała klasówki i wypracowania przez 4 godziny!!

Gość sisis
jesssssssssssssssssssssssssssssstem brzydka i dlatego tak pisze ..:( :( :( i gruba jestem.heeeeeeeeeeeeeeeeeeelp

Gość freazjaaa
porodówki zapchane bo rodzą się dzieci roczników 81-83 / wyżu demograficznego / .. no ale do szkoły to jeszcze nie ich czas :p

Gość sisis
to zalezy od przedmiotu, którego uczy i od nauczyciela, jego stosunku do pracy oczywiście

Gość do freazjaaa
to ci z pedo akurat pouczą si e 5 czy 7 lat i będzie gites :P

Gość córka nauczycielki
ja wojownicza? to chyba dobrze, ze bronie mojej matki i mam swoje zdanie? tymbardziej, ze żyję w tym środowisku i wiem jak to wygląda naprawdę, a nie ze strony sfrustrowanych zazdrośników. skoro twojej mamie jest az tak źle to mogła się uczyć na np. pedagogice. a ja mam lepsze rzeczy do roboty niż `odszczekiwanie` się twojej osobie poraz setny tłumacząc ci, ze gówno wiesz. idę się pouczyć do nadchodzącego egzaminu z anatomii. tobie tez proponuję poduczyć się np. funkcji mózgu ;]

A może nauczyciele powinni być poddani weryfikacji na zasadzie , kto się nadaje na nauczyciela to będzie mógł pracować w swoim wyuczonym zawodzie , a może nauczyciele powinni być oceniani punktami , kto się nadaje na nauczycielkę / nauczyciela , lubiani przez uczniów elastycznie postępujący nauczyciele zostają a reszta niech odejdzie z pracy , wtedy zostaną najlepsi , natomiast pani Hal już razem zkomisją egzaminacyjną ostatnio narobiła sobie tak wiele wstydu, że powinna wylecieć natychmiast z fotela i dodatkowo wszystkich maturzystów przeprosić oraz społeczeństwo za swoje błędy i głupotę .

Gość Olala_27
Chociażby ostatnio były 2 długie weekendy, które tylko nauczyciele mieli wolne, bo reszta musiała choć jeden dzien pójść do pracy. Na Święta tez mieli cały tydzien wolnego, podczas gdy reszta zaledwie 3 dni.

Gość marianek81
precz z tymi wyjadaczami!!mało im jeszcze???ja pracuje 50 h tyg. i zarazbiam 1000zl na reke.jestem tylko po szkole średniej i nie mam studiów poniewaz bylo ciezka sytuacjaw domu i nie mialem mozliwosci....a chcialbym...co prawda nie pracuje w ddomu ale musze byc na kazdy telefon szefa co jest straaaszne.jeszcze jakiś n"auczyciel na ziarnku grochu" ma coś do powiedzenia??

Gość córka nauczycielki
Olala_27 to ta cala reszta mogła iść na nauczycieli. też by miesli TYYYYLE wolnego

Gość sisis
więc zostań nauczycielką, będziesz miec tak dobrze

Gość do Olala_27
to dlaczego nie jesteś nauczycielką? miąłabyś luzik-bluesik :O

Gość córka nauczycielki
marianek81 ale są jeszcze studia państwowe, za które nie trzeba płacić. ja na takowych jestem, bo mojej matki nauczycleki nie stać, żeby mi dawać pieniądze. wystarczyło się uczyć, a nawet stypendium byś dostawał. i do kogo masz teraz pretensje, do naczycieli? no nie bądź śmieszny

Gość sisis
też miałam cięzką sytuację więc pracowałam i studiowałam, jest to wykonalne

Gość Olala_27
Chodzi o to, że nauczyciele mają tyle wolnego, że nie powinni marudzić, bo inni pracują o wiele więcej.

własnie corko nauczyc. niech ci twoja mamusia wytłumaczy z kąd sie biora podatki....:) i funkcje mozgu niech ci tez tak przy okazji wytłumaczy.

Gość sisis
to może niech każda grupa zawodowa pilnuje swoich interesów ja nie interesują się zarobkami, urlopami innych

Gość freazjaaa
córka czytaj uważnie chłopak nie poszedł na państwowe bo musi zarabiać na chleb .. a Ciebie mamusia utrzymuje jak pasożyta