Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pierwszy-lepszy

kto potrafi obliczyć ile dni wolnych mają nauczyciele w ciągu roku ?

Polecane posty

Gość cisza..
nauczyciele dlaczego milczycie,przecież dałam super propozycję pracy 2 miechy na umowę zlecenie...dupy sie zatrzesły

Gość co za bzdurrrrry
Te, cisza - nauczyciel po roku szkolnym ma zjechane zdrowie i zrytą psychę. Bez wakacji wykończyłby się w ciągu pięciu lat. Więc wybacz, ale pewnie nikt nie skorzysta.

Gość do ania
nie ma nas tam bo kiedyś dokonaliśmy wyboru... być nauczycielem i jesteśmy konsekwentni, lubimy to co robimy

Gość ma zryte zdrowie..
a inni którzy pracują non stop i też mają zrytąpsychę przez świrniatych prywaciarzy,kiedy maja odpocząc??

Gość ania........
nie wszyscy maja zryta psyche no ludzie nie dramatyzujcie wychodzi na to ze nauczyciel to biedny uciemiezniony meczennik.. eee ta dyskusja moze trwac bez konca to tak jak zapytac co bylo pierwsze jajko czy kura:o

Gość ania........
no ok jak lubicie to chyba nie jest tak strasznie zle, bo bardzo wazne jest to by robic co sie lubi

Gość samaprawda
przecież ten strajkk to jedna wielka lipa.Kto głupi nie by na to nie poleciał skoro można "wiecej wybębnić"-->cytuje bonifaaacje. :)

Gość błędy...
po 12 godzinach pracy nie mam sił zastanawiac się nad ortografią,ale co wy o tym wiecie:o

Gość co za bzdurrrrry
ma zryte zdrowie - pracowałam jako nauczycielka, teraz siedzę u prywaciarza. Nie ma porównania. Prywaciarz to słodki misio w porównaniu z dziesiejszymi dziećmi i ich rodzicami. :P

Gość sisis
ale zryte zdrowie nauczyciela może mieć fatalny wpływ na dzieci, zdrowie psychiczne jest tu najważniejsze

Gość to gdzie ten prywaciarz
już lecę się zatrudnić...

nauczycielki i nauczyciele sami sobie wybraliście taki zawód i teraz marudzicie , że Wam bardzo jest ciężko ale moim zdaniem idziecie w zaparte , że skoro Pan Premier obiecał podwyżki nauczycielom to oczywiście należy teraz naciskać na Premiera , że musi dać podwyżki skoro obiecał i dlatego teraz ten strajk będzie ale zapomnieliście o najważniejszym, że Wasze zarobki pobieracie i zawdzięczcie wszystkim podatnikom i jest wielu podatników , którzy nawet nie zarabiają 10 zł. na godzinę ale oczywiście teraz chcecie wyrwać jak najwięcej kasy właśnie od podatników . A może, skoro uważacie, że Wasze zarobki są za niskie to może warto się zatrudnić do budowy autostrad ?

Gość córka nauczycielki
nie wiem, czy to było do mnie z tym `karzesz`, bo nigdzie się błędu nie doszukalam, ale możliwe, że takowy popełniłam. bezbłędna nie jestem, poza tym bardziej odnalazłam się w ścisłych. poza tym jak widać nie przywiązuję większej wagi do poprawności gramatycznej, bo nie używam nawet dużych liter. to kobiety, która pisała, że studiowała 5 lat i pracuje u prywaciarza? nie interesuje mnie to. innym się poszczęści-drugim nie. Mojej mamie tez zamknęli szkołę, w której pracowała (w dodatku dojeżdżając 20 km dziennie) i co? do lipca nie wiedziałam, czy będę miała z czego żyć. Na szczęście znalazła się dla niej praca, ale to nie bylo tak do końca pewne

Gość co za bzdurrrrry
W 3mieście. Ale sorry, pacanów bez wyobraźni nie zatrudniamy. :P

Gość do ania
Ty chyba nie robisz tego co lubisz, z Twoich wypowiedzi wypływa straszna frustracja

Gość ja pracowalam
u prywatnego - krotko, w szkole i przedszkolu mialam praktyki ale co wy wiecie, wszedzie dobrze, gdzie nas nie ma? macie kwalifikacje - to zmiencie prace, na nauczyciela z prywatnego, albo z nauczyciela na prywatnego. bo obrzucac blotem potrafi kazdy pierwszy idiota. za to konstruktywnie dzialac - juz nie.

Gość jaaasne...tam sami idealni
nauczyciele robią,po co komuś wykształcony pracownik,skoro może takiego z odzysku nająć

Gość mam dla ciebie propozycję
"Twoja mama wybierają ten zawód (i pracę w tego typu placówkach) chyba wiedziała na co się zdecydowała i jak będzie wyglądała jej praca " Kretyński argument. Debilny po prostu. Myśląc w ten sposób można uznać że żadna grupa zawodowa nie ma prawa do strajku. Strajkujące pielęgniarki, lekarze, górnicy itd też wiedzieli na co się decydowali kiedy wybierali zawód, prawda? Czyli nikt nie ma prawa narzekać na swoją pracę, nikt nie ma prawa żądać lepszych warunków bo przecież wybierając zawód/podpisując umowe o pracę wiedział jak ta praca będzie wyglądala.

Gość ania........
innym sie poszczesci drugim nie:o brawo za podejscie, ale zycie uczy pokory powodzenia wszystkim, nauczycielom i nie nauczycielom, w szczegolnosci tym, ktorzy ciezko pracuja, oby inni zrozumieli co to znaczy 'ciezko pracowac' 🖐️

a tak mi sie przypomniało:corko nauczycielkiskoro nauczyciele nie maj pensji z podatkow to skad??bo ciekawam.

Gość córka nauczycielki
wszystkim niedoinformowanym proponuję przeczytać, w jakim celu tak naprawdę strajkują nauczyciele. Kwestia dotycząca podwyżek jest gdzieś na samym dole w zawartych tam punktach! chodzi przede wszystkim o to, ze p. Hal sobie wymyśliła, że odciągnie nauczycielom z pensji wszelkie dodatki. Mojej mami zostanie ok 800zł :O Jak tu z tego wyżyć, no pytam? skoro jest ciężko, kiedy zarabia prawie połowę więcej?

Gość zapytaj...
jak wyżyć emerytowanego rolnika,ma wprawę wyżyć prze miesiąc za 600zł,na dodatek co najmniej 100 zostawiając w aptece:o

Gość sisis
Ludzie długo walczyli o prawo do strajku Myślę, że nikt nie chciałby, żeby wróciły czasy, gdzie strajki są zabronione. Nie jesteście zadowoleni? Organizujcie związki i strajkujcie

Gość spadam...
nauczyciele z tępi,żeby zrozumieć inny punkt widzenia.ludzi pracujących..daremna dyskusja

do "zapytaj". Twoim zdaniem mam Bogu dziękować ze zarabiam niecały 1000? Bo rolnik na emeryturze zarabie jeszcze mniej?

Gość córka nauczycielki
bonifacjaaa-kolejny dowód na to, że nie masz bladego pojęcia o tym, o czym się wypowiadasz. Nie rozumiem więc w jakim celu zabierasz głos. Jest coś takiego jak pula nauczycielska, która pochodzi z budżetu panstwa. jeśli mielibyśmy płaciś podatki na to, kto ile zarabia za twoją pensję też byśmy płacili. i po co się wymądrasz? :O

"córka nauczycielki bonifacjaaa no skoro uważasz, że ty płacisz podatki na pensje nauczycieli to rzeczywiscie musisz byc az nadto inteligentna " noo czekam.bo o ile mi wiadomo to "biora" pensje z ministerstwa oświaty, które to bierze pieniadze z budżetu państwa.no, mam nadzieje ze nie musze przypominac skąd budżet ma pieniadze... ?

Gość nie masz dziękowac Bogu...
masz przestać narzekać i strajkować