Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość POLISH STANDARD

W TYM KRAJU NIE DA SIĘ ŻYĆ NORMALNIE

Polecane posty

Gość POLISH STANDARD

piszcie o waszych bólach-realiach w jakich tkwicie bez szans na poprawę

Nie cuduj jak Ci sie niepodoba to jeź na Wyspy garki pucowac. Jak sobie pościelisz tak się wyśpisz

ciezko mi i zle ...jestem spieca i mam lenia ..a do 14 jeszcze tylllllee czasu :o

Gość POLISH STANDARD
bo na uczuciowym -wydawało mi sie- siedza ludzie na poziomie

Gość POLISH STANDARD
hej, wy wyzej, jak wam tak dobrze-to fajnie, ale to nie topik dla was

i dlatego mają nadawać na polskie realia nie na poziomie? nie będę kłamać wiele rzeczy mi się nie podoba ale wszędzie dobrze gdzie nas nie ma ;)

Ale co Ty tu z takimi tekastami wywalasz się? My kochamy Polskę. Jeżeli jestes Polakiem to podnieś głowę dumnie do gory i sie nie żal jak jakaś cipka

to prosze wypisać nicki które mogą się wypowiadać, kto wie może ktoś się dostosuje

Gość POLISH STANDARD
chodzi o to, ze tu sie nie da zyć- te ceny a zarobki, słuzba zdrowia.... ja mam totalna nerwicę, nie nadaje siedo życia w kraju o tak trudnych warunkach, gdzie rzadzi prawo dżungli

Gość POLISH STANDARD
niech sie wypowiada ten komu tutaj źle i jest bez szans na poprawę

Gość jak nie na utrzymaniu
ojca to na utrzymaniu męża i takcałe życie Polek to bycie utrzymankami, mało która jest niezależna i samodzielnie dochodzi do jakiegoś statusu. To państwo robi z nas dziwki...

Gość Mądra Mulatka
polska? jak slyszę to mnie zbiera na wymioty.

Gość POLISH STANDARD
bo tak jak napisał ktos wyżej zero szans na niezależność, realizacje siebie, normalne życie, konkretny przykład -moje życie skończone studia, 6 lat pracy i kolejna robota za 1300, a robota od 9-18-19.00, nie mozna odbierać prywatnych tel., totalny wyzysk, szans na własna chate nie mam, na samochód też bo kredytu mi nie dadzą, wydaję wiecej niz mam, podczepiam sie pod faceta, ale on mnie za to poniża, mam dosć chyba faktycznie spakuje te walizki tam nie czekają na mnie z otwartymi ramionami-wiem, ale tu tkwienie nic mi nie da, nie utrzymuje tu kontaktu z rodziną, po prostu szkoda mi SIEBIE, chcę jeszcze coś przeżyc- jako pogardzany emigrant z trzeciego kraju-tak jesteśmy trzecim krajem! patrzcie na nasze zarobki w skali europejskiej- żenada, skurwysyny, które nami rządzą kradną dla siebie-jak to polski standard właśnie

autorko nie przesadzaj😠 wyjedz jak Ci sie nie podoba no przeciez w innych krajach zyje sie jak w raju wszystko z nieba leci:P nie rozsmieszaj mnie:P kuzwa Polacy nadal potrafia niezle narzekac😠

Gość ppppppppppppffffffffffffffffff
żeby godnie żyć w tym kraju, trzeba się nakraść, albo dobrze ustawić uczciwa praca daleko nie zajedziesz taka prawda

Gość ppppppppppppffffffffffffffffff
najłatwiej powiedzieć komuś: nie podoba się - to spadaj gary myć w Londynie... a to nie o to chodzi... przecież człowiek się tu rodzi, chce się uczyć, studiować, dojść do czegoś własną pracą i co? i gówno. i rozumiem doskonale autorkę tematu

Nie da sie żyć? To jakim cudem żyję już 37 lat? I bzdura, że aby przeżyć, trzeba być czyjąś utrzymanką. Wystarczy mieć poukładane w głowie i nie lenić się. No tak, ale nie każdemu się chce. No cóż, to jak ktoś pisał wyżej - walizeczka, bilecik i szerokiej drogi :)

Gość Mądra Mulatka
zgadzam się z autorką. zarabiam też marne 1300 zl, po studiach, certyfikatach i 3 językach biegle, parodia, kto nie ma znajomości nie ma szans na dobrze płatną pracę. jak wypisują na forum że zarabaiją mało bo 3,4 tyś, to się zastanawiam co robią, ja już pol roku proszę się o podwyżkę chociaż z 500 zł. mieszkanie?-kuiłam-kredyt z zabójczymi ratami na 30 lat-inaczej wyjścia nie bylo, przy zarobkach taki kredyt potrafi zabić, ten kraj jest popierdolony, rząd to kupa gnoi którzy paytrzą żeby im było dobrze.

Gość Mądra Mulatka
zapierdalałam na 3 etatach ale teraz nie mogę, tu mądrzą się tylko ci co kradną i tyle. albo kurwy te to ponoć dobrze zarabiają. nie jestem nic temu krajowi winna i patryjotyzm to nie dla mnie i nie w tym kraju.

Gość POLISH STANDARD
nie, kurwy też nie zarabiają, ich alfonsi jedynie, a dawanie dupy masowo to nie dla mnie

Nie rozumiem Cię. Ja tez skończyłam studia i znalazłam pracę. Z ogłoszenia za 2-3 razy więcej niż Twoja. Czy oprócz studiów posiadasz jeszcze jakies kwalifikacje? Uczyłas sie języków? Dlaczego pracujesz po studiach za takie pieniądze?

Nie jestem żadną kurwą. I prace jak juz pisałam znalazłam z ogłoszenia w Gazecie Wyborczej. Po trwającej 2 miesiące prawie rekrutacji zdobyłam ja bo byłam dobra w tym co robię. I smieszy mnie jak któś mówi ,że zna 3 języki biegle i dostaje 1300 zł. To dlaczego sie na to godzisz? Co jest z Toba nie tak> Mieszkasz w jakiejś Bieszczadzkiej wiosce bez prądu,że nie ma pracy?

Gość Mądra Mulatka
dlaczego, bo nigdzie więcej nie dają, a jako kto pracujesz?

Gość POLISH STANDARD
no własnie jako kto pracujesz, bo ci nie wierzę

Gość Mądra Mulatka
mogę się nie godzić na te zarobki i nie pracować wcale, bo innego wyjścia nie ma, mieszkam na sląsku tu sa takie zarobki