Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mamamikolajka

ząbkowanie-kiedy to sie skonczy...

Polecane posty

Od miesiaca moj synek ząbkuje ma skonczone 5 miesiecy i juz dwie jedynki na dole.Mam juz dosc i on pewnie tez jest marudny malo spi i wogóle porazka.Zele verbucol itp.nie pomagaja.Ciekawa jestem do kiedy dzieci zabkuja,wiem ze kazde w innym tempie, ale tak mniej wiecej-ile to jeszcze potrwa???

do 2 latek :) póżniej w wieku ok 6 rosną szóstki, zaczyna się wypadanie mleczkaów itp tak więc cierpliwości :)

A mój Mały ma dziś 5 miesięcy i jeszcze ani widu ani słychu ząbków.

Gość oooooooooooooooooooo
Moja córka ma prawie rok, a jak do tej pory wyszły jej dwie jedynki na dole i szczególnie nie zauważyłam aby była marudna. Ale od wczoraj rano zaczęła wymiotować oraz dostała straszną gorączkę, wymioty ustąpiły a gorączka nawraca i jest strasznie marudna - CZY TO MOŻE BYĆ OBJAW ZĄBKOWANIA ???? Jak tk to jak jej pomóc

Nie znam się bo ani nie mam ząbkującego ani tak "dużego" już dziecka. Ale gdyby moje dziecko miało gorączkę i wymiotowało to już dawno byłabym w przychodni albo dzwoniłabym na pogotowie po poradę. Ostatnio bardzo często spotykam się z przypadkami grypy żołądkowej.

Gość oooooooooooooooooooo
No tak ja wiem, że powinnam iść do lekarza ale zwymiotowała może trzy razy i koniec (od wczoraj od 10 nie wymiotowała) a gorączkę miała wieczorem i w nocy, dałam jej czopki i przeszło w tej chwili nie ma temperatury tylko marudzi - wcześniej nie marudziła na zęby więc nie wiem ale wydaje mi się że o to chodzi

Oj różnie z tym jest :) Ja byłam przekonana że synek zacznie szybko ząbkować gdyż od 5 miesiąca miał spuchnięte dziąsła, non stop pocierał dziąsła ze niekiedy szału dostawał, był bardziej marudny itd .Nawet lekarze na kontroli mówili że Pani synkowi szybciutko wyjdą ząbki….. i guzik prawda :) pierwszy ząbek pojawił się jak miał przeszło 11 miesięcy – przed każdym zębem jak i w trakcie była gorączka. Raz prawie 42 stopnie że jechałam z małym do szpitala!! Jak zębów nie było ,tak nie było. A jak wyszedł pierwszy to od razu synkowi wychodziły po 3,tak więc w ciągu 3 miesięcy wyszły wszystkie zęby :) i mamy spokój aż do szóstek :) A by ból był mniejszy to smartował dziąsła BOBOGEL :)