Mimi1989 0 Napisano Maj 29, 2008 Wydaje mi sie że jestem w ciąży. A więc- przez rok brałam pigułki anty. 7 kietnia wziełam ostatnia 10 kwietnia dostałam okres i postanowiłam zrobić sobie 2 miesiące przerwy. I do tej pory okres się nie pojawił. Zrobiłam test 15 maja, wyszła jedna kreska wyraźna, ten test zostawiłam i jak dzisiaj na niego spojrzałam to nadal była jedna kreska ale pojawiła się też taka lekka druga kreska co by wkazywało ciążę. Ale nie wiem czy to ciąża czy po prostu ten test wysechł przez 2 tyg. i dlatego wyszła ta druga kreska. Ratujcie! Dodam że przez ten czas miałam sporo stresu- chłopak ze mna zerwał, ale wróciliśmy do siebie, miałam matury... Wcześniej jak robiłam przerwe w pigułkach to też mi się spoźniał ale nie aż tak!!! Doradźcie coś, prooosze! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zlota 0 Napisano Maj 29, 2008 kiedy robisz przrwwe w braniu tabletek antykoncepcyjnych mozesz nie dostac okresu przez jakis czas i wtedy trzeba isc do lekarza zeby przepisal cos na "wywolanie". Tak sie zdarza dosyc czesto wiec jesli nie dostaniesz to nie znaczy jestes w ciazy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mimi1989 0 Napisano Maj 29, 2008 złota--- tylko denerwuje mnie ta druga kreska, ale to chyba przez to że test leży już 2 tygodnie. Na razie jeszcze troche poczekam albo kupie drugi test bo wizyte mam za 3 tyg. Nic nie wskazuje na to że jestem w ciąży- żadnych wymiotów, zachcianek, bólów głowy, zawrotów itp... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zlota 0 Napisano Maj 29, 2008 na poczatku nie jest powiedziane ze mozesz kiec takie ojawy wiec jesli wyszla ci druga kreska to po prostu idz do lekarza albo zrob drugi test dla pewnosci tak bedzie lepiej po co zyc w nieswiadomosci?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Ja po odstawieniu Napisano Maj 29, 2008 tabletek tez nie miałam okresu. Już sie nawet cieszyłam, że jestem w ciąży, bo staraliśmy się o dzicko ;) Musiałam dostać tabletki na wywołanie. A wynikiem testu bym się nie przejmowała, bo nawet w instrukcji masz napisane, że po upłynięciu czasu badania nie nalezy się sugerować odczytem :) ale zawsze możesz zrobic drugi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Assiii 0 Napisano Maj 29, 2008 Hmmm wynik testu jest ważny zaraz po jego zrobieniu a nie po 2 tygodniach. taki test powinien już dawno znaleść sie w koszu.wynik po takim czasie nic nie znaczy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mimi1989 0 Napisano Maj 29, 2008 dzieki laski, tez mi sie wydaje ze po 2 tyg. wynik jest niewazny, tylko czemu sie pojawila ta druga kreseczka... A test trzymam bo nie mialam jak go wyrzucic, jakby ktores z rodzicow zobaczylo test w koszu... ufff, wole nie myslec! Ale w koncu szkole skonczylam, to moja sprawa czy jestem ciazy czy nie. Ale jak na razie wole poczekac. Chyba jednak zrobie drugi test. Dodam, ze robilam test \"Signa-test\", podobno jest wiarygodny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Astat 0 Napisano Maj 29, 2008 O rany...przecież na testach jest napisane że po czasie dłuższym niż 5 min (na niektórych 10min) NIE wolno juz odczytywać wyników!!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mimi1989 0 Napisano Maj 29, 2008 Astat--- wiem o tym, wynik byl negatywny. Ja nie moglam wyrzucic tego testu bo starzy by mnie zajebali chyba... I dzisiaj z ciekawosci jeszcze raz go dokladnie obejrzalam i byla widoczna lekka druga kreska. Po tym czasie nie warto sugerowac sie wynikiem, wiem o tym, ale ja mam ciagle shize bo okresu juz nie mam prawie 2 miesiace, dzisiaj to chyba 42 dzien cyklu! Moze po odstawieniu pigulek po prostu nie bede miala okresu w tym miesiacu, tylko w nastepnym... Jak pierwszy raz robilam przerwe to tez mi sie spoznil. Ale nie tyle! Wydaje mi sie ze to przez stres, schudlam tez troche. Poczekam i zrobie test jeszcze raz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aguagu83 0 Napisano Maj 30, 2008 nie ma sensu zebys robiła test raz jeszcze. w testach stosowana jest metoda immonologiczna z dwoma przeciwciałami które jedne poruszają sie wzdłuż podłoża wraz z moczem( te wykrywające b-hcg), i jak dotrą do drugich to powstaje kreseczka (kontrola) jeżeli mocz wyschnie, podloże ulega odkształceniu i tym samym mozliwa jest reakcja z samymi przeciwciałami zawartymi w tescie. stad ta druga kreska. pracuje w labie. jestem pewna tego co mówie. Nie odczytuj testu po kilku godzinach. Nie warto. sama kilka razy rozdzilelam na czesci testy. a na okres czekaj...albo warto wziasc luteinę przez 10 dni. jezeli jestes w ciazy, to ja podtrzymamsz, bo to progesteron egzogenny, a jezeli nie jestes to dostaniesz po odstawienu ich okres. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mimi1989 0 Napisano Czerwiec 5, 2008 Wczoraj dostalam okres... 2 miesiace go nie mialam! Znowu zaczynam brac tabsy bo po robieniu \"przerw\" mam schize czy nie jestem z ciazy bo okres sie spoznia.... dzieki za rady!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach