Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Magda812

ANGIELSKI !!!!!!!!!!!!!!!!!! pomocy.

Polecane posty

pomożecie przetłumaczyć na polski? to get over your \'creepy crawly\' phobia get key advice about i jak?

Gość rvhft6yhf
doslownie przejść twój 'przyprawiający o gęsią skórkę crawly' fobia zrozumiana kluczowa rada około

przezwycież/ nie przejmuj sie tak swoją okropna \"pełzająca\" ( tzn złą, takie opisowe barwne określenie;) ) fobią

sorry, przezwyciężyć nie przezwyciez. przeoczyłam "to" na poczatku

get over to jest takie "przeskocz/ zapomnij/ olej/ wymaz z pamieci" nie wiem jak to ladnie okreslic :D

Gość sdfff
Jak zwykle odzywają się sami ignoranci. A tak dziewczę (autorko) wrzucić do e-słownika? Nie przyszło do tego ciasnego możdżku?? ˌcreepy-ˈcrawly plural creepy-crawlies informal an insect, especially one that you are frightened of wyleczyć się z fobii dotyczącej owadów dostać najistotniejszą poradę na jakiś temat

Gość sdfff
Raya, nie pieprz, co? get over 1illness get over something to become well again after an illness: It's taken me ages to get over the flu. 2unpleasant experience get over something to begin to feel better after a very upsetting experience: She never got over the death of her son.

Gość sdfff
Po prostu ludzie, jak nie macie o języku pojęcia, nie mieszajcie w głowach innym.

łee, creepy-crawly to faktycznei moze byc owad :D a to psikus, pierwsze słysze :D jak to sie mozna dokształcać na kafe :classic_cool: ale 1) nie ma myslnika 2) to moze byc po prostu uzyte w znaczeniu czegos ohydnego ale , fakt, zalezy od kontekstu :)

i prosze mi nie wciskac, ze nie mam pojecia o jezyku, ielts mnie zakwalifikowal jako fluent :classic_cool:

i dlaczego "nie pieprz"?! przezwyciez/ przeskocz/ zapomnij to niby nei pasuje do tego zdania? no sorry, daj mi bardziej odpowiednie polskie slowo !

Gość anglistka xxxx
sdff ma duzo racji.Na takich topikach odzywaja sie czesto osoby,nie majace pojecia o jezyku i doradzaja blednie.Nie wiem dlaczego,chca zaszkodzic komus moze? Nie mam pojecia. Co do pytania: pierwsze zdanie "przezwyciezyc fobie dotyczaca owadow" Ktos juz to wyzej napisal,ale chcialam dodac,ze 'creepy crawly' jest w cudzyslowie,gdyz nie ma glownego znaczenia,a jest raczej metafora "creepy -straszny crawly-pelzajace".Z wyrazem "phobia" pasuje wiec idealnie. to het key advice about something"otrzymac kluczowa(czyli najwazniejsza,najbardziej istotna i trafna rade) w danej sprawie

Gość anglistka xxxx
get* literowka

dobra, chyle czoła przed "creepy crawly" - nie wiedzialam, ze to potoczne okreslenie owadow :) ale prosze mi nei wrzucac , ze nie znam ang, ok? nie jestem oczywiscie native speakerem, ale znam angielski bardzo dobrze i jesli udzielam rad , to sa one zwykle trafne. i na pewno nei chce nikomu zaszkodzic. nie rozumiem tez, dlaczego ktos ma potrzebe sie wywyzszac i mowic innym jacy to inni sa niekompetentni. dostalam sie na anglistyke ale wolalam jednak medycyne, wiec dlatego teraz nie jestem jestem nauczycielem angielskiego, ok? no pozdro

Gość anglistka xxxx
creepy-crawly Show phonetics noun INFORMAL a small insect that gives you a feeling of fear and disgust no to teraz juz wiesz:)

no teraz juz wiem i dzieki tej dyskusji zapamietam do konca zycia :D w ogole to respect jesli wiedzieliscie to nie muszac wczesniej szukac w slowniku :)