Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mala.kasia

sukienka starszej druhny

Polecane posty

W wakacje będę starszą druhną i mam mały dylemat z sukienką... Większość druhen, które widziałam było w długich sukniach balowych,a mnie się takie kompletnie nie podobają... Chciałabym sukienkę o długości do kolan albo nawet ciut krótszą... Ale wiadomo, że musi ona być elegancka i pasować do roli... Może polecicie jakiś fajny krój? Jestem osobą szczupłą, dość spory biust, 170zm wzrostu

Gość upupupupupupp

Gość upupupupupupp

Gość upupupupupupp

Moja starsza będzie miała sukienkę do kolan, elegancką, ale krótszą. Wg mnie nie ma żadnych przeszkód, aby druhna miała krótszą kiecką, szczególnie w lato. Po co się prażyć w kiecy do ziemi? Ważne, aby była w innym kolorze niż biel/ecru ewentualnie inny kolor, w którym jest suknia panny młodej. Moja starsza będzie miała złoto-beżową, ja mam ecru.

Gość upupupupupupp

Gość co to jest starsza druhna
jakas american tradition?

no i mam problem z ta sukienka :( musze kupic w tym tygodniu, ale jak chodze po sklepach to sie zalamuje, wszystko na jedno kopyto i w kazdym sklepie to samo, nawet jak mi sie cos podoba to mam schiz ze ktos inny bedzie w takiej sukience jak ja... :/ jesli wqidze cos fajnego to na allegro a ciezko trafic z rozmiarem, a i czasem zdjecie a sukienka w rzeczywistosci to 2 rozne rzeczy.... szukam czegos o dlugosci midi (w kolano) zwiewnego, a zarazem kobiecego, zadna balowa suknia

no właśnie, a ta starsza (ojej, to w jakim to wieku?)...druhna (czyli mowiąc po polskiemu świadkowa?) nie może sobie ubrac czegoś normalnego tylko trzeba zukac niewiadomo gdzie? Idź kobito do sklepu, wybierz jakąs elegancką kiece i po problemie!

ojej no u nas sie mowi starsza druhna, poza tym rzeczywiscie ejstem starsza od panny mlodej... a w sklepach mierzylam juz full kiecek i co poradze ze no nie podobaja mi sie albo zle sie w nich czuje, ciagle mam wrazenie ze to nie to :/ i sukienki mi sie podobaja ale na kims :/

mala.kasia...na allegro czasem mozna trafic na cos fajnego....ale przewaznie co tanie to drogie...polowa z tych sukienek jest albo kiepskiego wykonania, albo material, do zalozenia (albo i nie) na 1 raz. mozna zaryzykowac, ale tez nigdy nic nie wiadomo...

aha, dodam, że ja tez niby mądra a sama szukałam sukienki na poprawiny "10 lat" bo mi sie zadna nie podobala :(

no wlasnie, dlatego wole nie ryzykowac z allegro a w moim miescie mam wrazenie ze do jakiego sklepu nie wejde to wszedzie to samo, a funduszy tez nie mam nieograniczonych

kasia, ja proponuję nie kombinowac, bo ostatecznie pójdziesz i kupisz coś na szybkiego bo czas Cie przypili...weź zrób sobie jakies 'okrojenie' tematu, coś według czego będziesz szukac. wyklucz to, co Ci sie nie podoba i w czym wiesz bez przymierzania, ze wyjdzie porazkowo. Ja szukalam jak glupia a w koncu przymiezyalam jakas sukienka ktora na wieszaku byla zwykla, aja ubralam, wygladalam w niej dobrze wiec nie kombinowalam tylko kupilam a do zakupu przekonala mnie jej rpaktycznosc i cena...nie ma co sie dlugo zastanawiać bo można świra dostac

no chyba masz racje, juz i tak mam zawezone psozukiwania do midi zwiewnej i kolor czerwien, zielen, albo jakis delikatny braz (kawowy lub cos w tym stylu) w tym tygodniu musze juz kupic, bo potem jeszcze dodatki, choc z tym juz zazwyczaj nie mam problemu, buty kupuje w tempie swiatla

kasia, tez chcialam czerwona albo zielona...ale ostatecznie kupilam czarno-biala i dobrze zrobilam, bo okazalo sie, że na weselu, na ktorym ostatnio bylam w ten sukience, co druga dziewczyna miala albo czerwoną albo zieloną (o zgrozo!) Nawet ze 3 się powtórzyły w fasonie więc dziękowałam sobie, że wybrałam inną....przemysl to ;)

teraz te kolory modne... mysle tez o odcieniach brazow bo panna mloda ma suknei ze zlota poswiata i w brazach bym pasowala do niej

tym bardziej ze ja jako druhna glupio bym sie czula gdyby ktoras dziewczyna byla w takiej sukience jak ja

tyle ze ja w czerwieni np. sie lepiej czuje niz w brazach... ta glupia moda no, musi byc modne to co lubie :P

Gość Viss
filotet był modny zimą, w tym sezonie chyba już nie....

denerwuje mnie to ze jak sa modne 3 kolory to tylko to w sklepach wisi, ja wcale nie musze byc w modnym kolorze! serio nie widzialam zadnej fioletowej sukienki w sklepie

kupilam fioletowa dzis :) mierzylam rozne ale w tej sie najlepiej czulam, teraz jeszcze tylko dodatki-czarne buty i torebka, srebrna bizuteria i widzialam fajny zakiet taki ze srebrna poswiata szary

Gość devillek
heey a co myslicie o bialej sukienkce w czarne kwiaty dla starszej??? sukinka za kolano , dosc elegancka ale nie wiem czy w kwiaty sukienka jest odpowiednia .