Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

das

gosposia????

Polecane posty

pokłóciłam się wczoraj z mężem, bo zarzuciłam mu,że mi nie pomaga w obowiązkach domowych.mamy małe dziecko, ja wróciłam do pracy i po prostu nie wyrabiam. on mi powiedział, że nie zamierz mi pomagać, a jak ja mam problem z obowiązkami domowymi to żebym nic nie robiła. Jest obrażony, że poprosiłam go o pomoc i się do mnie nie odzywa. Czy ja jestem nie normalna, czy on ma nie po kolei w głowie? Co robić ? poradźcie!!!

Powiedz, że w syfie mieszkała nie będziesz- twoje dziecko tym bardziej, że stracony czas na harowaniu w domu, wolisz poswięcić dziecku, zrób wywiad ile gosposia kosztuje, przedstaw staremu ofertę- nie chce sprzątać, niech płaci.

Z drugiej strony ja pracuje, sprzatam, bawię się z dzieckiem, dopieszczam nieślubnego, robie zakupy i gotuję...mam cztery razy w tygodniu popołudniowe zajęcia....wiesz, kwestia organizacji i dobre chęci wystarczają:P

Gość Zwykły Psełdonim czyli Sasza
A dlaczego Twój nieślubny jest nieślubny, Doprawdy? Chcesz, ożenię się z Tobą.

to nawet nie o to chodzi ,żeby on sprzątał tylko pomógł mi od czasu do czasu. Zeby wytrzepał dywany{ile razy w roku trzepie się dywany???}, umył brodzik w łazience. Proszę go o coś dosłownie raz na jakiś czas. Zawsze mówi zaraz, zrobie to jutro, póżniej. Jak upiekę ciasto, zrobie obiad to zawsze ma jakieś uwagi: ciasto za suche, surówka nie taka, położona nie z tej strony talerza, ziemniaki źle rozbite. du.... miadem wysmarować to też źle. wariuje...

Gość dziewczyna ale nie szamana
ja myślę, że tu nie chodzi o to kto pomaga i zawsze można zatrudnić Panią do Sprzątania jeśli Was stać. I można też robuć wszywstko samemu i milczeć. Ale wydaje mi się, że tu chodzi o to, że mężczyzna nie chce się angażować. Trzeba nad tym pracować i nie odpuszczać. Takie moje zdanie.

nie moge przestać, bo to chyba nie o to chodzi w małżeństwie. Zachowam się to samo szczeniacko jak on. Potrzebuje jakiegoś rozwiązania tego problemu.

das ja nie wiem jaki ty masz ze swoim układ- u mnie układ jest typu- ja domowe obowiązki, dzieckiem zajmujemy się na równi, on ma więcej obowiązków służbowych, więcej pracuje= więcej zarabia, ja się na to godzę bo daję sobie ze swoimi obowiązkami radę, jesli ty masz z tym problem to mówię ci, kosztorys prac domowych, gosposia i tyle.

Zwykły Psełdonim- moim sensem życia nie jest ani suknia slubna ani obrączka, chcesz sie ze mną zenić?;) mamusia z domu cie wykopała i szukasz drugiej?:P

pomóc??? nie bardzo rozumiem- poprostu powiedx to i to należy w domu do twoich obowiązków i koniec kropka- nie rób za niego a jak on tego nie zrobi poprostu zrób awanturę i tyle- aż nie zacznie robic , nie przesadzasz. ja mam 2 dzieci, fakt siedzę w domu- i jak nie pracuję to nie pracuję jak pracuję to "nie ma" mnie pare dni- tak mi jest wygodniej - mąż wtedy wie że na nim spoczywa ciężar obowiązków domowych zupełnie- bo to kurna też nasz pieniądz na co dzien wyrzuca śmieci, zmywa odciąża mnie przy dzieciach jak wraca- jeżdzi po zakupy - resztę robię ja bo wiadomo mam lżej. w weekend sprzątamy razem porządnie - jak ja biorę kuchnie to on łazienkę ja jeden pokój on drugi w niedziele wymyślamy trakcje dla siebie i dzieci

: ciasto za suche, surówka nie taka, położona nie z tej strony talerza, ziemniaki źle rozbite. du.... miadem wysmarować to też źle. wariuje... u mnie mąż by mial koniec domowego papu- kurrrna dziewczyno ty sie na to godzisz? mój były mąż raz mi coś nawymyśał i obiad miał na dywanie - a talerz jak się pięknie rozbił;)

ja pracyje na zmiany. jestem w dom uo 15 lub 19. mąż 0 18. on je obiad, po 19 kąpiemy dziecko, a potem ja do kuchni szykuje obiad na następny dzien, sniadanie do pracy, w między czasie pranie, prasowanie, i podam po 22. a on skacze z kanału na kanał i odpoczywa po pracy.w weekend zawsze chce gdzieś pojechać, więc mowy o wspólnym sprzątaniu nie ma. ciągnę to jakoś ale ostatnio coś opadam z sił.

Gość kajko i kokosz
problem w tym, ze on sie nie czuje odpowiedzialny za dom (jak wiekszosc facetow). On nie ma Ci pomagac, on ma utrzymywac dom w porzadku razem z Toba. Pogadaj z nim i ustalcie grafik, ciezko bedzie wytlumaczyc mu, ze nie jestes jego sluzaca i pewnie bedziesz musiala nad tym popracowac, ale nie daj sie. Nie popelniaj tego samego bledu co inne kobiety: utwierdzaja faceta w przekonaniu, ze dom jest na glowie zony, bo to sie zawsze konczy tak samo: awanturami sfrustrowanej zony/matki, ze ona wszystko musi robic sama i nikt jej nie pomaga.

sory ale musisz w domu zrobić małą rewolucję- u nas też na początku było różnie- nie musisz godzić się n to tylko dlatego żeby nie było kłótni- trudno trzeba się dotrzeć raz a porządnie- potem poprostu pewne rzeczy wchodzą w nawyk

Das, to Ty się po prostu dajesz wykorzystywać u mnie jakby surówka leżała "nie tak" to by wylądowała w kiblu, a obiadu zrobionego przeze mnie mąż prędko by nie zobaczył i teraz się nie dziwię, że on nie chce tego zmienic, bo ma super wygodę, po co zmieniać, jak można poleżeć przed tv, a robota "sama się zrobi" zostawioaj go na całe wieczory z dzieckiem na przykład wiesz co ja bym zrobiła? po przyjściu z pracy dzisiaj siadłąbym z pilotem w ręce i oglądała cokolwiek, ale by się pan i władca zdziwił ;)

najpierw musi zacząć się do mnie odzywać, bo jest strasznie urażony. postaram się z nim porozmawiać, ale wątpie w jakiś efekt. zobaczymy.

ike: Ty zorganizuj kursy dla żon i nieżon :D Ja się zapiszę na pewno :)

kartka na lodówce co ma od dziś robić i puszczasz focha ty- a nie się starasz żeby on się odobraził- przy czym żadnych cudaków oprócz jkiegś tam obiadu w garch- nałożyc umie sam

heh nie nadarmo mąż mnie ostatnio nazwał ssmanem;) ae tak na poważnie naprawdę dzięki temu prowadzimy całkiem szczęśliwe życie;)

Das, najpirw wprowadz jakieś zmiany, żeby zobaczył, że coś w jego poukładanym życiu się zmienia na niekorzyść ja na Twoim miejscu też nie odzywałabym się do niego, po przyjściu do domu - jak pisałam pilot i tv, jedzienie tylko dla dziecka, żadnych jego rzeczy bym nie prała

jak ja bym po pracy usiadła z pilotem to on by nic nie powiedział, na prawdę. tylko rano jak by zobaczył,że śniadanie nie zrobione to by dopiero było. albo po powrocie z pracy nie było by obiadu....., albo pranie jakby się walało po pokoju...... Daje się wykorzystywać, wiem i sama się o to prosiłam, bo na początku małżeństwo mąż powiedział mi żebym go we wszystkim nie wyręczała bo on się przyzwyczai i będzie problem . no i przyzwyczaił się , a ja mu w tym usilnie pomagałam.

Gość kajko i kokosz
my ustalilismy grafik sprzatania juz dawno, zeby nie utonac w syfie. Nikt ode mnie nie wymaga, zebym tylko ja sprzatala (wszystko robimy na zmiane, albo kto ma czas), ani gotowala. A juz na pewno nie robie mu kanapek, no chyba ze czasem mam dobry humor, ale wtedy jest wdzieczny, bo to nie zdarza sie czesto ;)