Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

czarnulka1906

Nastoletnie mamy czas na smiech i lzy

Polecane posty

Go艣膰 magdalelllllllllena
dziewczyny nie k艂ocie si臋 co Wam to da kazda ma swoje racje.Swoj膮 drog膮 topic kierowany jest do nastoletnich mam i inne dziewczyny, ktore nie maj膮 "takiego problemu" i nie czuj膮 potrzeby zrzeszania sie z innymi nie rozumiem po co tu w ogole zagl膮daj膮 i co z tego maj膮 ,ze pokrytykuj膮 sobie .. widocznie maj膮 duzo komleks贸w..

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 podczytywaczka kr贸lewska
Generalnie lubi臋 Was czyta膰 dziewczyny, nawet narwan膮 czarnul臋, bo wydajecie mi sie sympatyczne:) Ale tej nie-sympatycznej agresorki nie mog臋 jako艣 przetrawi膰;/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 magdalelllllllllena
kazdy jest inny i nie kazdy musi ci odpowiadac skoro nie jestes w podobnej sytuacji nie masz prawa krytykowac jej i w ogole kogokolwiek po co ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 podczytywaczka kr贸lewska
przejdz kilka storn wcze艣niej i zobacz jak ona "nie ocenia艂a" i jaka mi艂a by艂a dla osoby kt贸ra zwr贸cila jej uwag臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 magdalelllllllllena
ja mam 19 lat za 8 m-cy bede mam膮. Mam kochanego narzeczonego. I ogolnie rodzinna sie cieszy narazie oni pomagaj膮 nam ale jesli oni kiedys bed a potrzebowali pomocy my im udzielimy to jest normalne w rodzinie . I mozecie mnie uwazac za hmm "margines spoleczny " itd Ja jestem szczesliwa tyle w tym temacie.

Udost臋pnij ten post

Quasimodka - Czy nastolatka w ci膮偶y nie ma przed sob膮 偶ycia i to jest tylko i wy艂膮cznie wstyd, 艣miech i nie wiem co tam jeszcze w twojej g艂贸wce si臋 roi? Czy uwa偶asz, 偶e maj膮 si臋 wyskroba膰? Zabi膰 te dzieci aby potem nie powiedzia艂y, 偶e mama nie ma wykszta艂cenia? Wyrzuci膰 przez okno? Podpala膰 papierosem, bo to dziecko \"zniszczy艂o\" jej 偶ycie? Czy uwa偶asz, 偶e trzeba koniecznie powybija膰 tych ludzi? Czy nastolatka w ci膮偶y jest gorsza od kryminalisty? Kryminali艣cie daje si臋 drug膮 szans臋. Nastolatka w ci膮偶y musi czu膰, 偶e to dziecko jest bachorem? Jest nikim? I w takim prze艣wiadczeniu ma zosta膰 wychowane? Bo je urodzi艂a dziewczyna przed 20? Takie dziecko nie ma prawa bytu? A ta nastolatka najlepiej jakby si臋 z dzieckiem pod poci膮g rzuci艂a? Tego by艣 chcia艂a? Powiedz, jaki masz cel w wy艣miewaniu si臋 z nastoletnich mam? Chcesz doprowadzi膰 je do skrajno艣ci? Chcesz aby uwierzy艂y ci, 偶e ich dziecko jest B艁臉DEM? Jak mo偶esz? Jeste艣 zerem. .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 adaaaaaaaaaaa
podpisuje si臋 pod tym!

Udost臋pnij ten post

Heheheh, ale fajnie to brzmi :D \"Nawet t膮 narwan膮 czarnule\" Hahah Boskie:D Sympatyczna mam nadziej臋 ,偶e po CC szybko wr贸cisz do siebie :* To du偶o przyty艂a艣. Gdy wr贸cisz do domku z ma艂ym szybko daj zna膰 co i jak :) Nie b臋d臋 wam doradza膰 aby艣my niekt贸re osoby na tym forum po prostu ola艂y bo sama mam z tym k艂opot ,jednak od wczoraj si臋 staram i jako艣 mi to wychodzi:D Wi臋c jak ja mog臋 to Wy te偶:D By艂am dzi艣 z ma艂ym u lekarza:( Szczepili艣my si臋. Pokaza艂am pani doktor ow膮 plamk臋 a ona powiedzia艂a, 偶e to naczyniak:( W艂a艣nie tej wersji si臋 obawia艂am najbardziej. Jestem przewra偶liwiona odk膮d zobaczy艂am dzieci z naczyniakami. Doktor powiedzia艂a, 偶e jest malutki i wiele dzieci takie ma. Trzeba go obserwowa膰 i je偶eli zacznie si臋 powi臋ksza膰 to b臋dziemy musieli i艣膰 do chirurga i go usun膮膰, p贸ki jest ma艂y. No ale na razie nie ma czym si臋 przejmowa膰 .Mama w og贸le twierdzi 偶e on chyba si臋 zmniejsza ,wi臋c jest mo偶liwo艣膰 ,偶e on si臋 wch艂onie. Na pocieszenie powiedzia艂a mi 偶e m贸j tato te偶 ma naczyniaki i one si臋 wch艂aniaj膮.

Udost臋pnij ten post

Magdalenaaa ciesz臋 si臋,偶e jeste艣 szcz臋艣liwa Aduskaa i widzisz strach mia艂 wielkie oczy Heh powinnam sama to uwzgl臋dni膰 bo za bardzo panikuj臋 i jestem narwana .Musz臋 wzi膮膰 si臋 w gar艣膰 i po膰wiczy膰 samo kontrol臋

Udost臋pnij ten post

Moja ostatnia wypowied藕 jest 2008 ,jest ona pozytywna i taki te偶 by艂 2008 rok Ciekawa jestem czym zaskoczy nas 2009:D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 obserwuj臋 czasami
Nie popieram macierzy艅stwa przed 20 albo tu偶 po niej, ale skoro s膮 dziewczyny, kt贸re jako nastolatki zosta艂y mamami i chc膮 sobie na tym topiku o tym pogada膰, to im si臋 nie wpieprzaj :) Nie s膮dz臋, 偶e robisz to przez Tw贸j "parszywy charakter". Po prostu czujesz si臋 niedowarto艣ciowana i chcesz sobie podnie艣膰 samoocen臋 por贸wnuj膮c si臋 z dziewczyn膮, kt贸ra ma wg Ciebie gorszy start- nie sko艅czy艂a szko艂y, nie zna zasad ort., jej 偶ycie obecnie kr臋ci si臋 wok贸艂 dziecka, a m膮偶 pracuje fizycznie. Zrozum, 偶e ludzie maj膮 jednak r贸偶ne systemy warto艣ci. Ona ma teraz swoje male艅stwo i jest szcz臋艣liwa. Nie wiesz czy nie sko艅czy szko艂y jak dziecko podro艣nie i nie b臋dzie zarabia艂a lepiej od Ciebie. Zajmij si臋 swoimi sprawami Quasimodko. A do autorki topiku apeluj臋, 偶eby napisa艂a do moderatora o usuni臋cie wszystkich wypowiedzi Quasimodki- ich celem jest tylko i wy艂膮cznie ubli偶anie innym.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 obserwuj臋 czasami
O, i mi kto艣 w my艣lach czyta :)

Udost臋pnij ten post

Dziewczyny bardzo was prosz臋 Wy mia艂y艣cie mi pomaga膰 w panowaniu nad emocjami a nie. Co to ma by膰? Po co na nie reagujecie? Optymistycznie przecie偶 wiesz ,偶e ona to wszystko pisze aby jeszcze bardziej nam dogry藕膰. Taki jest jej\"urok\":D W og贸le po co j膮 czytacie? przecie偶 to bez sensu. Macie w艂asne zdanie i tego si臋 trzyma膰:Pozatym jak to czasem inni tutaj m贸wi膮 jeste艣my klubem wzajemnej adoracji hahah. Bawmy si臋 bo robimy wszystko ,aby pokaza膰 ,偶e jeste艣my szcz臋艣liwe a tak naprawd臋 to siedzimy i wyp艂akujemy oczy w poduszk臋. Hhaahah co za g艂upota:D Nie, ja dopiero b臋d臋 sz艂a na zabieg teraz w grudniu. Nie wiem gdzie mieszkasz bo ceny s膮 r贸偶ne .W stolicy najdro偶ej. No i tak偶e zale偶y ile masz tych rozst臋p贸w i w jakich miejscach. Ja np mam kilka na udach i na brzuchu .Ja zdecydowa艂am si臋 na laser Mosaic Najlepszy podobno jest Matrix IR czy co艣 takiego ,ale u nas w Krk niestety go nie maj膮. Powinno si臋 wykona膰 od 3-5 zabieg贸w co 2-4 tyg, lekarz mo偶e zwi臋kszy膰 odst臋p mi臋dzy zabiegami w zale偶no艣ci od stanu sk贸ry pacjenta. Ja b臋d臋 p艂aci艂a za 10 cm kwadratowych 300 z艂 za jeden zabieg ,ale ju偶 za 50 cm 2 koszt wynosi 500 z艂 za zabieg i ja na to si臋 decyduj臋. Przed zabiegiem najlepiej wykona膰 jaki艣 peeling u kosmetyczki lub mikrodermabrazj臋 tzn mechaniczne z艂uszczanie nask贸rka, koszt ok 200 z艂 u nas akurat 150:D. Ceny jak dla mnie s膮 ogromne. Troch臋 zbiera艂am aby m贸c sobie na to pozwoli膰.A tak w og贸le wszystkie zabiegi na rozst臋py najlepiej dzia艂aj膮 gdy te blizny s膮 艣wie偶e. Moje b臋d膮 mia艂y ok 7 miesi臋cy wi臋c stosunkowo s膮 艣wie偶e. Wcze艣niej mnie nie by艂o sta膰 na taki zabieg. Je偶eli chodzi o nadmiar sk贸ry na brzuchu po ci膮偶y to z tego co wiem to najlepsze s膮 膰wiczenia wklepywanie balsamu uj臋drniaj膮cego ,masa偶 w domu no i oczywi艣cie profesjonale zabiegi a efekty mog膮 nas bardzo zaskoczy膰 Sk贸ra w sumie regeneruje si臋 do p贸艂 roku ,przy najmniej tak m贸wi膮:D Na zwisaj膮c膮 sk贸r臋 najlepiej dzia艂a podgrzewanie kolagenu czyli zabieg falami radiowymi + masa偶 manualny no i mezoterapia NNM. U nas w Krk w pewnym Spa jest wykonywany zabieg na elastyczny brzuch po ci膮偶y. To endomasa偶 + fale radiowe, peeling przed ka偶dym zabiegiem ,takich zabieg贸w trzeba zrobi膰 od 5 - 10 jeden zabieg to koszt 590 z艂. Dla mnie to nie wyobra偶alna cena ale my艣l臋 偶e za rok uzbieram :D Je偶eli b臋d膮 Ci bardzo przeszkadza艂y rozst臋py to radz臋 nie robi膰 tej g艂upoty co ja i nie wyrzuca膰 pieni臋dzy w b艂oto -czyli na kremy. Tak naprawd臋 mo偶e troch臋 je sp艂ycaj膮 i staj膮 si臋 one bladsze, ale na pewno ich nie usun膮. Jedyn膮 skuteczn膮 metod膮 na ca艂kowite ich usuni臋cie jest skalpel no, ale to wi膮偶e si臋 z blizn膮 . A to s膮 przeciw wskazania do zastosowania laseru : * ci膮偶a * sk艂onno艣膰 do tworzenia keloid贸w (bliznowc贸w) * leki immunosupresyjne * stosowanie Roaccutane * iniekcje z wype艂niaczy w ostatnich 12 miesi膮cach * choroba nowotworowa sk贸ry * aktywna opryszczka * 艣wie偶a opalenizna * leki uwra偶liwiaj膮ce sk贸r臋 na 艣wiat艂o. Ja w艂a艣nie si臋 obawiam ,偶e nie b臋d臋 mog艂a go mie膰 poniewa偶 kiedy艣 zrani艂am si臋 szk艂em dok艂adnie szyb膮 Rana by艂a bardzo szeroka i g艂臋boka. Nie posz艂am oczywi艣cie na szycie no i zosta艂a mi blizna. I w tym ca艂y s臋k Nie wiem czasem czy na tej bli藕nie nie powsta艂 bliznowiec. Szczerze nie umiem tego rozpozna膰.No jak pogadam z lekarzem to si臋 zobaczy Mam nadziej臋 偶e b臋dzie dobrze:D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 obserwuj臋 czasami
Sympatyczna zauwa偶, 偶e prowadz膮c dyskusj臋 z Quasimodk膮 sama j膮 prowokujesz. To raz, dwa- oburzasz si臋, 偶e ona obra偶a nastoletnie mamy, a sama (niby w kontrataku) obra偶asz ludzi, kt贸rzy studiuj膮. "myslisz ze osoba studiujaca jest tak dojrzala, i taka madra???? zdziwila bys sie" A dlaczego nie? Nie znasz student贸w na ca艂ym 艣wiecie wi臋c nie powinna艣 wydawa膰 takich opinii. Tak samo jak Quasimodka nie zna Was i nie powinna generalizowa膰.

Udost臋pnij ten post

Obserwuj臋 czasami nie b臋d臋 zg艂asza膰 jej post贸w do usuni臋cia ,poniewa偶 nie widz臋 w tym najmniejszego sensu. Ju偶 kiedy艣 spotka艂y艣my si臋 tu z takim przypadkiem i nic to nie da艂o :D (Pami臋tacie nasz膮 Dejzi ???To by艂a diablica dopiero) :D. A tak w og贸le mo偶e i robi臋 b艂臋dy (chocia偶 staram si臋 aby moja pisownia by艂a nie naganna to czasem nie wychodzi. Jestem dyslektykiem i dysortografikiem , ale nie zgadzam si臋 z opiniami ,偶e pisowni nie da si臋 wy膰wiczy膰 bo po sobie widz臋 偶e jest na odwr贸t:D ). No ale wracaj膮c do tematu , mo偶e robi臋 b艂臋dy , jestem narwana ,impulsywna i czasami mam w g艂owie chaos , ale na pewno nie jestem anty-inteligentna i tego jestem pewna Ha ,ale jestem skromna:D

Udost臋pnij ten post

Sympatyczna jeste艣 w ci膮偶y tak?? No wi臋c zaprzesta艅 prowadzenia dyskusji z t膮 kobiet膮 .Nawet je偶eli nie dzia艂a Ci ona na nerwy to przekazujesz swojemu dziecku negatywne wibracje. Bo nie wie偶臋 , 偶e sprawia Ci przyjemno艣膰 czytanie a偶 takich g艂upot. Tak wi臋c kochana nie reaguj na ni膮:D

Udost臋pnij ten post

Oh widz臋, 偶e si臋 co艣 ruszy艂o :) Mam nadziej臋, 偶e modki zwr贸c膮 uwag臋 na nasz topik :) Po co niepotrzebnie ma by膰 za艣miecany? Jak ma kto艣 za偶alenia do nastolatek, 偶e s膮 nieodpowiedzialne to won na policj臋, a nie na forum, bo przyczyniacie si臋 do tego aby takie dziecko by艂o krzywdzone. Na forum nikomu nie przegadacie. Czarnula no drogo, faktycznie :( ja niby nie mam wcale tak 藕le, ten krem co kiedy艣 Ci pisa艂am du偶o mi pom贸g艂, no ale troszk臋 rozst臋p贸w mam. Mo偶e kiedy艣 si臋 zdecyduj臋 na taki laser. P贸ki co my艣limy o czym innym :)

Udost臋pnij ten post

Sympatyczna pomyli艂a艣 ta cytrynk臋 z Quasimodk膮:D To cytrynka mi贸d.... pisa艂a 偶e jest psychologiem i dawa艂a mi rady:D A jak tam nastawienie psychiczne >?? Boisz si臋 cesarki??

Udost臋pnij ten post

Sympatyczna a masz jego obraz tzn dzidziusia przed swymi oczami?? M贸j ca艂kiem inaczej wygl膮da niz to jak sobie go wyobra偶a艂am :d

Udost臋pnij ten post

Sympatyczna, wrzu膰 na luz. Mnie ona nie denerwuje. Niech sobie pisze, 艂o jejku. Dla mnie jest zerem, kt贸rym nie warto sobie zaprz膮ta膰 g艂owy. Czarna na cellulit to nie wiem, bo nie mam za bardzo, ale na blizny jest prze艣wietny! Mi prawie poznika艂y stare, sprzed kilku lat. Smaruj臋 te偶 blizn臋 po cc i blaknie, zmniejsza si臋, ten 偶el jest naprawd臋 super. I uj臋drnia troch臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 obserwuj臋 czasami
"do obserwuje czasami- po pierwsze to nie obchodzi mnie z kim ty ten dialog prowadzisz a po 2 to nie sadze zebym tu kogos urazila, chyba ze ty takze sadzisz ze osoba studiujaca jest tak samo odpowiedzilna jak nastoletnia matka sory ale mi sie nie wydaje zeby jakas Quasimodka wiedziala wiecej o zyciu od czarnulki, no mo偶e o tym bardziej rozrywkowym napewno" Zwr贸ci艂am Ci uwag臋, 偶e GENERALIZUJESZ. Ja studiuj臋, sk膮d wiesz, 偶e ka偶da matka jest BARDZIEJ odpowiedzialna ode mnie? Nie wiesz, bo mnie nie znasz. Sk膮d ja wiem, 偶e jestem bardziej odpowiedzialna od ka偶dej matki? Nie wiem, bo nie znam ka偶dej matki. Czy teraz to rozumiesz? Ty poczu艂a艣 si臋 ura偶ona, 偶e Quasimodka obra偶a nastoletnie mamy, ja, 偶e obra偶asz KA呕DEGO studenta m贸wi膮c, 偶e jest nieodpowiedzialny i niedojrza艂y. Ty te偶 nie zawsze masz racj臋- wybacz. Swoj膮 drog膮, mam tyle samo lat co Ty i zadziwia mnie Tw贸j spos贸b wypowiedzi- jest silnie nacechowany emocjami. Nie jeste艣 rzeczowa a na s艂owa krytyki- mimo, 偶e czasem s艂uszne, reagujesz agresj膮. Do tego dochodzi nieumiej臋tno艣膰 czytania ze zrozumieniem + liczne b艂臋dy ort. i Quasimodka ma Cie za idiotk臋 :o 呕egnam Was dziewczyny. Nie nadaj臋 si臋 do tego topiku gdy偶 nie mam dziecka i nie zamierzam go mie膰 w najbli偶szej przysz艂o艣ci. Napisa艂am, 偶eby uzmys艂owi膰 Wam, 偶e posty Quasimodki mo偶e kasowa膰 moderator. Jak wida膰 czarnulka ju偶 o tym wie. Jak wida膰 te偶 ona jedna zachowa艂a zimn膮 krew i nie wdaje si臋 w g艂upie dyskusje. Pozdrawiam i 偶ycz臋 powodzenia w wychowywaniu malucha autorko 馃尲

Udost臋pnij ten post

Sympatyczna napisz do Czarnej na meila niech Ci poda nazw臋 偶elu, je艣li go pami臋ta:D albo napisz swojego meila to Ci prze艣l臋 nazw臋 :) I ignoruj t膮 艣cier臋!!!

Udost臋pnij ten post

Sympatyczna oce艅 z boku czy jest sens wdawania si臋 z nia w dyskusj臋. B臋dziecie sobie tak pisa膰 do za przeproszeniem usranej 艣mierci. Ona nie odpu艣ci, bo po prostu nie ma nic lepszego do roboty. Jeste艣 szcz臋艣liwa i to si臋 liczy ,bardzo Ci臋 prosz臋 odpu艣膰 sobie i b膮d藕 m膮drzejsza:) Ja te偶 nie potrzebnie wda艂am si臋 z ni膮 w dyskusj臋 ,wida膰 偶e mia艂a wtedy ogromn膮 satysfakcj臋 (a ja jej nie chc臋 sprawia膰 satysfakcji z jednego prostego powodu -nie lubi臋 jej:D), ale teraz sobie odpu艣ci艂am ,poniewa偶 osobi艣cie uwa偶am j膮 za co艣 ma艂o znacz膮cego. Mog臋 powiedzie膰 wi臋cej dla mnie ona nic nie znaczy. Tak膮 wybra艂a egzystencj臋. Amen .

Udost臋pnij ten post

Obserwuj臋 czasami no wiem wiem bo juz jedna taka pani nam si臋 tu przytrafi艂a.Jednak po ci膮g艂ym odpieraniu jej atak贸w odpu艣ci艂a sobie, zdystansowa艂a si臋 i nawet zacz臋艂a nam doradza膰:D Oj nie do ko艅ca jest to prawd膮 Na samym pocz膮tku zachowa艂am si臋 jak idiotka Pokaza艂am sie ze strony impulsywnej, wulgarycznej awanturnicy. Wykaza艂am cechy sarmaty jednym s艂owem:D No mo偶e nie wszystkie:D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 obserwuj臋 czasami
"szczerze zalezy czym dla cibie jest to slowo i co znaczy???????? jest duzo takich ktorym sie wydaje ze sa kims i sa zaj**iesci i mi sie wydaje ze jestes tego przykladem, zebys sie nie przecenila czasem bo porazka cie zabolec moze, jak sadzisz ze zycie 18 latki z dzieckiem jest spisane na straty to jetses w bledzie ii to duzym (...)" Je偶eli ca艂y ten wyw贸d my艣lowy jest do mnie to jest nie na temat. Nigdzie nie napisa艂am, 偶e 18 letnia matka jest spisana na straty (aczkolwiek nie popieram macierzy艅stwa w tym wieku) bo wiele zale偶y od syt. (g艂ownie od pomocy rodziny). Nie wydaje mi si臋 te偶, 偶e jestem "zajebista". Przyczepi艂am si臋 do tego, 偶e uwa偶asz, 偶e KA呕DY student jest nieodpowiedzialny i niedojrza艂y. Co oczywi艣cie jest stekiem bzdur. eot. czarnulka ;)

Udost臋pnij ten post