Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qwertyu7676

Czy 23 lata to dobry wiek na ojcostwo??????

Polecane posty

Gość qwertyu7676

jestesmy razem ponad rok wszystko siwetnie sie układa. oboje za rok sie bronimy i kończymy studia - oboje pracujemy ja na caly etat ona na pół.. no i teraz pojawia sie pytanie czy to dobry wiek na bycie ojcem...np.Wpadka ...i nie wiem sam ...spoznia sie jej okres.. juz 7 dzien.. :/

Gość zło ale prawdziwe
tak ładnie żarło a zdechło... tzn chciałam powiedzieć że zafajdałeś sobie dobry start w życie

patrząc przez pryzmat moich znajomych w tym wieku uważam, że nie ale moze ty jestes inny, bardziej odpowiedzialny

Gość qwertyu7676
dzięki za pocieszającą opinię.. :/

Gość qwertyu7676
dokladnie 23 latek to przewaznie nonstop balet imprezy kumple zabawy wyjazdy....taka jest wiekszoc moich kolegów co dziennie studiuje...ja tak nie imprezuje..mam stala w miare dobre platna prace.. i nie ciagnie mnie juz do latania co tydzien po klubach... ale myzle ze to tez jednak za wczesnie o jakies 3 lata .... :/

Gość qwertyu7676
świetny wiek?? wszyscy w około piszą tu w stylu (zafajdałeś sobie życie , dobry start itd...) to gdzie tu plusy tego wszystkiego..

ja z mezem w zeszłym roku zaczelismy staranie o dzidzie teraz mamy prawie 6 m-czna córke w tym roku oboje konczymy 24 lata i mąż jest cudownym ojcem nawet sie tego nie spodziewałam że bedzie az tak wspanialym tatusuem :D

heh, ma to swoje plusy i minusy- za 4 lata masz juz odchowane dzieck jako tako i nadal jestes 20parolatkiem. choc ja tez nie chcialabym miec dziecka w taki wieku

Gość qwertyu7676
sprawa chyba głownie rozchodzi się o odpowiedzialnosc...malo 23 latków jest naprawdę odpowiedzialnych....

Gość podnoszee
nie, zdecydowanie nie

Gość całkowicie czarny kot
pytasz czy to dobry wiek? skoro nie myślałeś o dziecku - tzn nie jesteś na nie gotowy a że się wam 'wpadło' - cóż... nie ma wyjścia jak przez najbliższe 9 miesięcy szybko do ojcostwa dojrzeć abstrahując od tematu - co za wysyp 'wpadek'... wszędzie 18/19 letnie mamusie i wpadki czy nikt nie mówił dzisiejszej młodzieży że seks to nie zabawa, ale odpowiedzialność i miłość...

Gość qwertyu7676
tylko że my nie jesteśmy po ślubie...ale uwazam ze to nie ma nic do rzeczy.. jak beda patrzec inni co powidza ludzi rodzina ..:/ tyle mysli przez glowe mi przelatuje...

ps. gratuluję potomka :-)

pocieszające opinie? sam znasz sie na tyle aby stwierdzić czy podołasz zadaniu czy nie do tego trzeba wielkiej odpowiedzialnosci, dojrzałości moi znajomi 23-latkowie to jeszcze takie duże dzieci, którym tylko zabawa w głowie

Gość qwertyu7676
w koncu kiedys trzeba wydoroślec.... u mnie podobnie.. kumple sa przerazeni wizją ukonczenia studiów...i perspektywy pracy... głownie balety im w głowie kasa od rodziców..... ja to juz mam za soba bo pracuje od 18 roku zycia...

Gość qwertyu7676
czy ktos moglby jeszcze wyrazic swoiją opinię na ten temat??

Gość qwertyu7676
ja myslac o sobie myslałem tak 25-27 lat ...a tak bo bedzie o mniejwiecej 4 lata zaczesnie heh :|

pociesz się tylko, że to Twoja dziewczyna będzie rodzić i mieć rostepy :-P

Gość sehera
Dziecko to duża odpowiedzialność, ale nie będziesz sam. Masz dziewczynę , no i jak mi sie przynajmniej wydaje:) -rodzinę. Pracujesz i kończysz studia, a więc tymbardziej myślę że wszystko będzie dobrze.

Gość sehera
Dodam może jeszcze na otuchę :) zazdrościłam zawsze koleżankom i kolegom młodych rodziców, mój tata umarł kiedy miałam 12 lat, a mama jest teraz od kilku lat na emeryturze..

Gość tracana wiatrem
Jeżeli mowa o planowaniu ciazy w tym wieku to mysle ze to za wczesnie aby swiadomie podjąć taka decyzje.Jeżeli mowa o wpadce to trzeba podjąć wyzwanie swiat sie nie zawali