Fifofa 74 Napisano 4 godziny temu (edytowany) Kosinak Kamysz pierwszy by uciekł jest już przyszykowany, Tylko ludność ma walczyć politycy i ich rodziny pierwszym samolotem znaleźli w Niemczech za kamieniem kaczka i tusk Edytowano 4 godziny temu przez Fifofa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miramar 297 Napisano 4 godziny temu 1 minutę temu, Miecz napisał: Jesteśmy narodem który boi się konkretów. Za to chętnie dyskutuje i skupia się na wojenkach politycznych i celebrytach z pudelka. Przeraża mnie, że to było dwa lata temu Zdawało mi się, że najwyżej dwa miesiące wstecz. Czyli ja jestem bardzo polską Polką - boję się konkretów związanych ze szkoleniem na czas wojny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 844 Napisano 4 godziny temu Przed chwilą, miramar napisał: Całę życie mieszkałam po prawej stronie Wisły i jest rzeczywiście to lekko odstający kawałek Polski. Nie pisze tylko o Warszawie. Komunikacja kolejowa słabo rozwinięta, sieć dróg pozostawia wiele do życzenia. Coś w tym jest. Fabryka czekolady jest na prawym brzegu. Można to podciągnąć pod teorie spiskowe, ale można też zacząć myśleć. Dlaczego jest tak a nie inaczej? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pokraka 1369 Napisano 4 godziny temu 15 minut temu, miramar napisał: No patrz, same kłody pod nogi. To jakiś przepotężny spisek musi być. Nie ma lekko Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miramar 297 Napisano 4 godziny temu Przed chwilą, Miecz napisał: Można to podciągnąć pod teorie spiskowe, ale można też zacząć myśleć. Dlaczego jest tak a nie inaczej? Wynika to pewnie generalnie z historycznych uwarunkowań. Prawa strona zawsze była bardziej łakomym kąskiem dla Rosji z powodu geografii. Rozbiory i te sprawy. Myślę też, że dla Niemców byliśmy wygodnym buforem. W razie jakby co to mogliby się tłuc nie na swoim. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 844 Napisano 4 godziny temu 1 minutę temu, miramar napisał: Przeraża mnie, że to było dwa lata temu Zdawało mi się, że najwyżej dwa miesiące wstecz. Czyli ja jestem bardzo polską Polką - boję się konkretów związanych ze szkoleniem na czas wojny. Szwajcaria mimo że jest krajem neutralnym to zabezpieczenie swoich obywateli opracowała do perfekcji. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miramar 297 Napisano 4 godziny temu 2 minuty temu, Pokraka napisał: Nie ma lekko Może chociaż szkolącym będzie jakiś przyjemny pan w dopasowanym mundurze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pokraka 1369 Napisano 4 godziny temu 10 minut temu, Miecz napisał: O schronach pisałem tutaj dokładnie dwa lata temu. Przespaliśmy dwa lata. Ale za to ewakuacja limuzyn rządowych na lewy brzeg była ćwiczona wiec problem nie istnieje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 844 Napisano 4 godziny temu 1 minutę temu, miramar napisał: Wynika to pewnie generalnie z historycznych uwarunkowań. Prawa strona zawsze była bardziej łakomym kąskiem dla Rosji z powodu geografii. Rozbiory i te sprawy. Myślę też, że dla Niemców byliśmy wygodnym buforem. W razie jakby co to mogliby się tłuc nie na swoim. Teraz wszyscy jesteśmy jedną wielką rodziną i przyjaciółmi. A tak na marginesie, tematy polityczne nie są już bezpieczne. Dlatego interesuje mnie tylko pitu-pitu i seks Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pokraka 1369 Napisano 4 godziny temu 1 minutę temu, miramar napisał: Może chociaż szkolącym będzie jakiś przyjemny pan w dopasowanym mundurze. Może choć tyle Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miramar 297 Napisano 4 godziny temu Przed chwilą, Miecz napisał: Szwajcaria mimo że jest krajem neutralnym to zabezpieczenie swoich obywateli opracowała do perfekcji. Było im łatwiej bo nie doświadczyli eksterminacji, okupacji i totalnej demolki kraju ze zburzeniem miasta do fundamentów. I my jesteśmy mistrzami improwizacji oraz odkładania wszystkiego na potem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 844 Napisano 4 godziny temu 1 minutę temu, Pokraka napisał: Ale za to ewakuacja limuzyn rządowych na lewy brzeg była ćwiczona wiec problem nie istnieje. Kiedyś ćwiczono wariant pod tytułem: wycieczka do Zaleszczyk Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miramar 297 Napisano 4 godziny temu Przed chwilą, Miecz napisał: Teraz wszyscy jesteśmy jedną wielką rodziną i przyjaciółmi. A tak na marginesie, tematy polityczne nie są już bezpieczne. Dlatego interesuje mnie tylko pitu-pitu i seks Dlaczego nie są bezpieczne? Wykluczają, wysyłają na Sybir czy co człowiekowi robią? Seks, a co to takiego? Możesz mi tak przybliżyć. Ja się schylę lekko a Ty przybliżaj. Poproszę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 844 Napisano 4 godziny temu 1 minutę temu, miramar napisał: Było im łatwiej bo nie doświadczyli eksterminacji, okupacji i totalnej demolki kraju ze zburzeniem miasta do fundamentów. I my jesteśmy mistrzami improwizacji oraz odkładania wszystkiego na potem. Jesteśmy Mesjaszem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fifofa 74 Napisano 4 godziny temu 1 minutę temu, miramar napisał: Było im łatwiej bo nie doświadczyli eksterminacji, okupacji i totalnej demolki kraju ze zburzeniem miasta do fundamentów. I my jesteśmy mistrzami improwizacji oraz odkładania wszystkiego na potem. Pamiętasz jak kiedyś Rosja straszyła ma rakiety skierowane na Pałac Kultury ciekawe czy to wciąż aktualne znając historia lubi się powtarzać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pokraka 1369 Napisano 4 godziny temu 1 minutę temu, Miecz napisał: Kiedyś ćwiczono wariant pod tytułem: wycieczka do Zaleszczyk Tu jestem bezwzględna każdego kto ucieknie (z rządzących) przed sąd zdrada stanu i wyrok śmierci. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miramar 297 Napisano 4 godziny temu Przed chwilą, Miecz napisał: Jesteśmy Mesjaszem Jeden pan napisał wiersz ale to dawno było. Teraz jest NATO! Choć ktoś kiedyś śpiewał: a co na to NATO, a NATO na to nic. Oby to nie było proroctwo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 844 Napisano 4 godziny temu Przed chwilą, miramar napisał: Dlaczego nie są bezpieczne? Wykluczają, wysyłają na Sybir czy co człowiekowi robią? Pozostań w swoim uro/czym zdziwieniu 1 minutę temu, miramar napisał: Seks, a co to takiego? Możesz mi tak przybliżyć. Ja się schylę lekko a Ty przybliżaj. Poproszę. Skoro chcesz się schylać (lekko), to wiesz o co kaman Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miramar 297 Napisano 4 godziny temu Przed chwilą, Pokraka napisał: Tu jestem bezwzględna każdego kto ucieknie (z rządzących) przed sąd zdrada stanu i wyrok śmierci. Eeee ... Jakiś głupol to może uciekać. Byłam na wycieczce na Westerplatte i usłyszałam tam opowieść o majorze Sucharskim, który podobno doznał załamania i przywiązali go do łóżka bo się chciał od razu poddawać. Wprawdzie są to opowieści nieweryfikowalne ale nie każdy wytrzymuje presję. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pokraka 1369 Napisano 4 godziny temu 1 minutę temu, miramar napisał: Jeden pan napisał wiersz ale to dawno było. Teraz jest NATO! Choć ktoś kiedyś śpiewał: a co na to NATO, a NATO na to nic. Oby to nie było proroctwo. Jest tylko nikt nie wie, kiedy i w jakiej formie ma być zrealizowany ten artykuł 5. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 844 Napisano 4 godziny temu 1 minutę temu, miramar napisał: Jeden pan napisał wiersz ale to dawno było. Teraz jest NATO! Choć ktoś kiedyś śpiewał: a co na to NATO, a NATO na to nic. Oby to nie było proroctwo. Zostawmy ten temat! Nie ma wystawy w Gdańsku, nie ma imigrantów, deficytu też nie ma, wszystko jest ok! A wszystkiemu i tak winny jest PiS. Uśmiechnięta Polsko, kocham Cię! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miramar 297 Napisano 4 godziny temu Przed chwilą, Miecz napisał: Zostawmy ten temat! Nie ma wystawy w Gdańsku, nie ma imigrantów, deficytu też nie ma, wszystko jest ok! A wszystkiemu i tak winny jest PiS. Uśmiechnięta Polsko, kocham Cię! Wszystko pomieszałeś. Nie Pis a Tusk przecież. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 844 Napisano 4 godziny temu 4 minuty temu, Pokraka napisał: Tu jestem bezwzględna każdego kto ucieknie (z rządzących) przed sąd zdrada stanu i wyrok śmierci. Naiwna Ty, naiwna! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pokraka 1369 Napisano 4 godziny temu Przed chwilą, miramar napisał: Eeee ... Jakiś głupol to może uciekać. Byłam na wycieczce na Westerplatte i usłyszałam tam opowieść o majorze Sucharskim, który podobno doznał załamania i przywiązali go do łóżka bo się chciał od razu poddawać. Wprawdzie są to opowieści nieweryfikowalne ale nie każdy wytrzymuje presję. A to mnie już totalnie nie interesuje, brał pieniądze za rządzenie to i odpowiedzialność niech ponosi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fifofa 74 Napisano 4 godziny temu (edytowany) 6 minut temu, Pokraka napisał: Tu jestem bezwzględna każdego kto ucieknie (z rządzących) przed sąd zdrada stanu i wyrok śmierci. Możesz być bezbłędna wtedy z piwnicy jak będą atakowali. Oni z zagranicy będą mówićc co masz robić. Edytowano 4 godziny temu przez Fifofa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miramar 297 Napisano 4 godziny temu 2 minuty temu, Pokraka napisał: Jest tylko nikt nie wie, kiedy i w jakiej formie ma być zrealizowany ten artykuł 5. I jak zwykle pozostanie nam: "Pod Twoją obronę uciekamy się..." Nawet nie muszę iść na to szkolenie na wypadek wojny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pokraka 1369 Napisano 4 godziny temu Przed chwilą, Miecz napisał: Naiwna Ty, naiwna! Wiem, że tak nie będzie, a wiec naiwna nie jestem, ale uważam, że tak być powinno wiec co najwyżej mogę być idealistką. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 844 Napisano 4 godziny temu Przed chwilą, miramar napisał: Wszystko pomieszałeś. Nie Pis a Tusk przecież. To już zależy od brzegu Wisły. Lewy czy prawy? Jak to określić który jest który? Boże, jakie to wszystko jest skomplikowane! Nawet Kamasutra nie jest dla leniwych! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miramar 297 Napisano 4 godziny temu 1 minutę temu, Pokraka napisał: A to mnie już totalnie nie interesuje, brał pieniądze za rządzenie to i odpowiedzialność niech ponosi. Bardzo mi się podoba powiedzenie Millera o strażnikach własnych praw i cudzych powinności. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pokraka 1369 Napisano 4 godziny temu Przed chwilą, miramar napisał: I jak zwykle pozostanie nam: "Pod Twoją obronę uciekamy się..." Nawet nie muszę iść na to szkolenie na wypadek wojny. Ja mam nadzieję, że nie damy się jak ostatni de/bile wciągnąć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach