Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pytia

PORADY NA KAŻDY TEMAT - ROZWIĄZUJĘ PROBLEMY

Polecane posty

Gość Pytia
Mądra mulatka : zarób na sąsiadach : popilnuj im dzieci, posprzataj mieszkanie, umyj okna sąsiadom, zrób pedicure, zrób pranie/prasowanie samotnemu sąsiadowi, obetnij włosy starszej pani , która nie może isc do fryzjera, bo za daleko dla niej itd. Ci wszyscy ludzie , którzy są wokół Ciebie mają znajomych - zrobisz coś dobrze- będą Cię polecać, wkrótce możesz rozkręcić niezły biznesik ;) na usługach jest niezła kasa!

Gość Pytia
rzeczywistość : zrób trzy kroki do tyłu. Własciwie jedna rada : rób mniej. Wtedy on, jesli mu naprawdę zalezy, będzie się bardziej starał. Jęlsi nie- znaczy,że Tak już zostanie, jesli sie na to godzisz....

Gość do rzeczywistosc
Nie rob mu loda i nie połykaj jego spermy he he

Gość Pytia
ja sobie radzić : jak pomóc komus z kim sie nie utrzymuje kontaktu. Po pierwsze -zacząć utrzymywać kontakt. Po drugie- czemu sądzisz , że Twoją rolą jest pomoc? A może to Ty własnie potrzebujesz pomocy? I czy ta osoba potrafiłaby odpłacić Ci wzajemnoscią? Dawać siebie innym - TAK, ale tylko tym, którzy na to zasługują. CZasem najlepszym wsparciem jest zwykła ludzka dobroć, zainteresowanie problemami, kilka ciepłych słów. Po drugie: powiedz. Zwyczajnie.Zobaczysz co będzie dalej.

do rzeczywistosc Zignoruje ten głupi komentarz. Do autorki. Bardzo dziekuje i chciałabym jeszcze zapytać. Czy to mają być wyraźne kroki do tyłu???

Gość Pytia
oki, teraz robie przerwe, ale wróce wieczorem ;)

Gość do rzeczywistosc
haha glupi ale zgodny z prawdą :p

Gość Pytia
rzeczywistośc : nie, subtelne. :) przestań mu robić herbate i sama miej zachcianki ;)

Gość ja sobie radzić
moim zdaniem wszyscy zasługuja na pomo a po co mam zastanawiac sie czy ta osoba odpłai mitym samym to ma być bez interesowna pomoc kiedy pomagam nie licze na nic jesli ty tak myslisz to masz błedne pojecie o pomaganiu

Gość Mądra Mulatka
Pytia dobra dusza z Ciebie ale porady masz,,,do ... pisze że nie mam czasu, sama mam maleńkie dziecko, i pracuje a w dodatku mieszkam na nowym mieszkaniu, nie znam sad=siadów, nie bede z siebie idiotki robić i chodzić i pytać sasiadów komu co potrzeba, zastanów się , jak masz pisac głupoty to lepiej zignoruj zapytanie.

Gość a co ja mam
robic? zakochalam sie w facecie ktory myslalam ze tez to odzajemnia nie widzielismy sie troche po tym czasie mielismy w planach byc razem a on tu z dziewczyna juz.... zalamka

Gość brat_niedzwiedz
To ja bym sie chciał dowiedziec jak mam sie odnalezc i co zrobic.......jako ze po 3,5 roku...zostawiła mnie dziewczyna i pojechała na wycieczke sobie z innym:(:(:( a w lipcu ma juz zaplanowany takze z nim wczasy:(:( i jak sie tu odnalezc???? ............mysli kraza wokół niej??? jest zal i rozpacz z mojej strony.....jak jutro wstac i patrzec na zycie pozytywnie????? no jak???

to ja mam takiego problema : Sex z moja partnerką nie daje mi przyjemności. Ona mów że jej daje, ale mi nie !! Zresztą ona nie umie tego robić. Wogóle sie nie rusza. Brak inwencji z jej strony itd. Jak to kurde zrobić>?

Gość brat_niedzwiedz
no to tu masz przerypane.......zwiazek bez udanego sexu jest skazany wczesniej czy pozniej na pozarcie:(

Gość meretrix honesta
mam 23 lat i nie wiem czego chce od zycia......:(

Gość EHHHH życie
Mój problem polega na tym,że mam chłopaka ale on wyjechał za granice na conajmniej rok raz myślę ze mi na nim zalezy i chce czekac a raz ze nie warto,bo mam dopiero 19 lat no i to sa moje najlepsze lata,a ja co? Mam siedziec w domu i czekac na niego rok? Jemu nie pasuje ze pojade z kolezankami na dyskoteke gdzies do baru,wogole jak wyjde z domu:/ a co mowa zeby sie z kims spotkac do tego cały czas pilnuja mnie jego koledzy,np pare dni temu rozmawialam sobie z chlopakiem ktory mi sie podobal od jakiegos czasu,a kumpel mojego chlopaka podchodzi do nas tzn do niego i wyzwiska:/ teraz oni maja mnie za jakas lafirynde, ale ja chcialam pogadac z moim kumplem,zataczyc itp. ale nic pozatym... zalezy mi na tamtym ale jednoczesnie spotykam sie z innymi:/ ajjj to jest silniejsze odemnie, chce miec przy sobie jakiegos chlopaka, pogadac, poprostu kolegów,ale wszyscy uwazaja ze jestem podła,bez serca i wogole pokłuciłam sie nawet z moimi przyjaciólkami, powiedziały ze traktuje ludzi jak przedmioty i jestem egoistka:/ kurcze teraz mi tak zle:/ mam dosc tej sytuacji, a teraz jeszcze ten chłopak który mi się podoba pisze ze chcialby sie spotkac,pogadac jak kolezanka z kolega,bo on wie w jakiej jestem sytuacji i to rozumie no i nie chce rozbijac naszego zwiazku:/ chociaz i tak z niego nie wiele zostalo:/ powiedzial ze jesli bede juz oficjalnie sama bez chlopaka to bedzie sie staral o mnie:) ehhhh on tez mi sie bardzo podoba,ale nie wiem jak postąpic:(

Gość EHHHH życie
Mój problem polega na tym,że mam chłopaka ale on wyjechał za granice na conajmniej rok raz myślę ze mi na nim zalezy i chce czekac a raz ze nie warto,bo mam dopiero 19 lat no i to sa moje najlepsze lata,a ja co? Mam siedziec w domu i czekac na niego rok? Jemu nie pasuje ze pojade z kolezankami na dyskoteke gdzies do baru,wogole jak wyjde z domu:/ a co mowa zeby sie z kims spotkac do tego cały czas pilnuja mnie jego koledzy,np pare dni temu rozmawialam sobie z chlopakiem ktory mi sie podobal od jakiegos czasu,a kumpel mojego chlopaka podchodzi do nas tzn do niego i wyzwiska:/ teraz oni maja mnie za jakas lafirynde, ale ja chcialam pogadac z moim kumplem,zataczyc itp. ale nic pozatym... zalezy mi na tamtym ale jednoczesnie spotykam sie z innymi:/ ajjj to jest silniejsze odemnie, chce miec przy sobie jakiegos chlopaka, pogadac, poprostu kolegów,ale wszyscy uwazaja ze jestem podła,bez serca i wogole pokłuciłam sie nawet z moimi przyjaciólkami, powiedziały ze traktuje ludzi jak przedmioty i jestem egoistka:/ kurcze teraz mi tak zle:/ mam dosc tej sytuacji, a teraz jeszcze ten chłopak który mi się podoba pisze ze chcialby sie spotkac,pogadac jak kolezanka z kolega,bo on wie w jakiej jestem sytuacji i to rozumie no i nie chce rozbijac naszego zwiazku:/ chociaz i tak z niego nie wiele zostalo:/ powiedzial ze jesli bede juz oficjalnie sama bez chlopaka to bedzie sie staral o mnie:) ehhhh on tez mi sie bardzo podoba,ale nie wiem jak postąpic:(

Gość Pytia
Mądra Mulatka: nie sądzę by rada była do bani- zwyczajnie pogadaj z ludźmi, którzy są obok, mów im co byś chciała, inaczej nikt się tego nie domyśli. Więcej otwartości i inwencji.Ludzie są uczynni z natury. Nie jesteś sama :)

Gość Pytia
ja sobie radzić : pomoc tak, ale liczy się wymiana. Jeśli pomagasz bezinteresownie, oczekujesz uśmiechu i podziękowania. Mając najlepsze nawet intencje- nie zawsze druga strona jest gotowa by pomoc przyjąć i może ja zwyczajnie odrzucić. podam Ci przykład : założyłam ten topik. Dlaczego? czy dlatego że mam ambicję by zbawiać świat? Nie. Założyłam go , bo mam z tego przyjemność, lubię to. A że przy okazji komuś być może pomogę, naświetlę problem z innej strony- to fajnie. Mogę powiedzieć , ze oprócz tej przyjemności, jestem w tym bezinteresowna. No i co dalej? No i jedni są zadowloni z tego , a innym to nie pasuje i mnie krytykują. A ja wciaż mam najlepsze intencje :) To , że chcesz swoją pomoc dać- nie jest równoznaczne, że ktoś chce ją przyjąć. (jedni się poczują zawstydzeni, inni uznają , ze to dobra okazja by Cię wykorzystać, jeszcze inni uznają, że im spadłaś z nieba) Najlepiej funkcjonuje pomoc opierająca sie na wzajemnej wymianie. Nikt nie chce zyć w poczuciu, że jest czyimś dłużnikiem. To niekomfortowe... Pomaganie jest sztuką. Wymaga dużego wyczucia.

Gość Pytia
a co ja mam robić : daj sobie z nim spokój. Postaw na przyjaciółki i przyjaciół. Zrób cos dla siebie, spraw sobie przyemnosć i pomyśl, że nie był Ciebie wart. Życie idzie dalej. Nie wiesz co bedzie jutro? I to jest piękne :)

Gość Pytia
brat niedźwiedź : słuchaj, statystycznie Twoje szanse na udany związek się znacznie zwiększyły : zakończył sie związek bez przyszłośći, jesteś wolny, w dodatku jestes mężczyzną, a to płeć w mniejszosci, wiec masz spore szanse na zalezienie kobiety, która bedzie potrafiła Cię docenić. SZklanka jest do połowy pełna lub do połowy pusta- kwestia spojrzenia na sprawę. Daj sobie trochę czasu na przebolenie straty, ale sie w tym nie rozpamiętuj, nie ma sensu. Życie jest tu i teraz. Gdy piszesz w ten sposób , czuję, że masz w sobie potencjał miłosći za jakim tęsknią kobiety. Oddajesz się w miłości i nie jesteś typem zimnnego drania. Będzie dobrze, zobaczysz. Jutro będzie słońce, słowo :)

Gość Pytia
meretrix honesta: wiesz, jedni to wiedzą wcześniej inni później i własciwie nie ma jakiegoś wieku, kiedy już się powinno wiedzieć... daj sobie trochę czasu, rób to, co do Ciebie należy, chwytaj i wykorzystuj szanse, które Ci się pojawiaja przed nosem. Reszta się pewnego dnia wyjaśni ;)

Gość isc dalje czy nie
Pytia co moze zrobic kobieta, ktorej mezczyzna sie oddala i nie wyraza checi na rozmowe tylko zbywa ja polskowkami ze wszystko jest dobrze?

Gość Pytia
Ehhh życie: chyba to nie ten facet:) gdyby był ten, wspólnie byście wymyślili co zrobić by się nie rozstawać. A tu każdy ma osobne plany....

Gość Pytia
isc dalje czy nie: dowiedzieć się jaka jest prawdziwa przyczyna tych półsłówek... kluczowa sprawa- od tego zależy co z tym robić dalej

niby tak, ale wlasnie rozstalam siez facetem... strasznie brakuje mi jego osoby, wiazalam z nim paly a tu taki psikus...... teraz nie wiem czy zostawic to wszystko i przeprowadzic sie do innego miasta gdzie koncze magisterke. boje sie ze nie dam rady sama:(....

Gość isc dalje czy nie
Ale jak on nawet nie wyraza ochoty na rozmowe tylko sadzi, ze jest dobrze. Kiedys o mnie zabiegal a teraz odezwie sie kiedy cche, przyjedzie raz na jakis czas, nie pocaluje mnie jak mnie widzi i traktuje mnie jak kumpele.

Gość Pytia
maratrix honesta : dasz radę, spokojnie. Masz koło siebi jakie przyjaciółki? ważna jest silna grupa wsparcia (jak w filmie lejdis ;) ) nie zamykaj sie w 4 scianach, wynajmij lokum z kumpelą czy w kilka osób, squoty sa fajne , choć o spokój w nich trudno, ale ma to swój urok ;)

Gość Pytia
ups, meretrix, sory ;)