Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy ja dobrze robie

FIRMA RODZINNA

Polecane posty

Gość czy ja dobrze robie

sprawa wygląda tak, mamy w rodzinie dobrze działająca firmę pracowałam w niej do tej pory 5lat, chcę odejść.... jak to zrobić bez uszczerbku dla relacji w rodzinie? czy ja w ogóle dobrze robie- bo czuje, niechęć do mojej decyzji ze strony rodziny....

Gość czy ja dobrze robie
niestety żadnym z powyższych, ale co to ma do rzeczy?

jeśli nie widzisz różnicy między szewcem a dekarzem to jak tu mówić o tym czy widzisz różnicę między pracą w firmie rodzinnej a gdzie indziej :( Po za tym jak nie jesteście z urodzenia albo wychowu szewcami bądź dekarzami to żadna z was firma rodzinna a co najwyżej zbór familijny :( Chyba że to co piszesz to prowokacja...

Gość czy ja dobrze robie
a gdzie ja napisałam, że nie widzę róznicy między szewcem a dekarzem :P dobre sobie... a problem w tym, że nawet mąż krzywo na mnie patrzy, że już nie chcę z nimi pracować, a ja się cholera tam nie rozwijam, chce robić coś więcej i na własne konto, ale z drugiej strony nie chce skłócić rodziny, ani przyczyniać się pogorszenia stanu firmy, z której żyje znaczna częśc mojej rodziny....

Gość to znaczy
że Twoje odejście pogorszy stan firmy? Dlaczego? Masz prawo do realizacji marzeń - to nie musi być powodem do skłócenia rodziny.

Gość czy ja dobrze robie
na pewno pogorszy- bo ja tam harowała za 3, ale z drugiej strony uważam, że nie dostawałam za to tyle ile trzeba.... ...ale jak to zrobić, żeby nie byli na mnie źli- wiem, że im wygodnie było, jak był ktoś taki co się wszystkim przejmował i jeszcze nie patrzył bardzo na kasę (ja zawsze pracowałam z pasji przede wszystkim - ale ile można).... w końcu chyba powinni dostrzec, że ja też mam jakieś potrzeby.....