Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

aramanda

Solarium, czyli szybko i skutecznie? Chyba nie dla mnie...

Polecane posty

Ostatnio dwa razy byłam na solarium (notabene dwa pierwsze razy w zyciu), bo chciałam się opalic... Za drugim razem wziełam sobie 8 minut. Jutro wesele, a ja... mam czerwoną twarz i białe slady pod oczami po okularkach! Wyglądam strasznie, dodam, że dopiero teraz mam taką czerwoną buzię... Nie jest ona \"spieczona\", nie boli ani nic ale mam straszne rumieńce... Co ja mam teraz zrobić? ;/ pokarało mnie :O

Gość bla bla bla oto ja
do jutra zejdzie..i powinnas kremy uzywac w solarium..!ja naszczescie chodze na solarium nowszej generacji gdzie nia ma juz okularow a specjalne koleczka zwijajace sie w stozek bez zadnych snurkow paskow

Gość oikklk
a wy dziewczyny ni8emadre jestescie, teraz sie opalacie a za 5 latek jak staruchy bedziecie wygladac albo choroby skory zwallcz\ac

Gość Emyu
bo jak sie nie umie używać to po co sie tam lezie. Trzeba bylo chociaz zapytac wlasciciela co i jak. Nie stosuje sie przy pierwszym razie takiego dlugiego czasu. 8 minut to po jakis juz dobrym miesiacu. Pierwsze opalania to jakies 4 gora 5 minut zeby przyzwyczaic skore. A tak ja tylko poparzyłaś. Stosuj kremy do opalania i nie zakladaj okularkow a unikniesz bialych sladow. Do jutra powinno zejsc zaczerwienienie i nastepnym razem poczytaj.

Gość aleve7
masz rumianek w domu??? zaparz i zrob oklad na wieczor! masz nauczke, skoro nigdy nie bylas:(wiec pamietaj ze jak beda inne okazje...to zawsze idz wczesniej zeby juz 2-3 dni przed ta okazja dobrze wygladac a nie jak rak albo z jakimis plamami!!!!!!!!!! nasmaruj sie tez dobrze tzn cale cialo i wypij wapno

mam nadzieję :) tylko co z tymi sladami? :O Nie lubie podkładów, pudrów itp. ale chyba bedę musiała nałozyć :O dobrze, ze noszę okulary :O ale jutro chciałam iść bez nich :O :(

Gość aleve7
tzn zeby juz 2-3dni przed okazja nie chodzic do solarium!

Gość Emyu
a wlasnie. Warto dodac ze solarium to tylko jeden rodzaj promieniowania. Slonce opala dwoma. Jeden jest kontrolerem oparzec. Tutaj tego nie masz wiec nie wiesz kiedy powinnas przestac. Powstaje tylko rumien, ktory nic nie musi znaczyc. Wiec po prostu sobie nieswiadomie niszczysz glebokie warstwy skory. Solarium ma to do siebie ze niszczy budowe DNA skory i jej mozliwosc regeneracji. Wiec z biegiem lat skora bedzie wygladac na coraz starsza i nie bedzie miala mozliwosci sie odbudowac. Po prostu Ci sie skora zestarzeje ;[ Ale i tak solarium to fajna sprawa. Grunt to nie przesadzac.

Na pierwszy raz wziełam 4 minuty :P Ale, ze nie widziałam zadnego efektu to wziełam 8 :O Moja głupota :O Sek w tym, że mam dośc ciemną karnację, zwykle opalałam się na brazowo, a tutaj taka niespodzianka :O