Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość birimina

dzień zażycia pierwszej tabletki a skuteczność

Polecane posty

Gość birimina

Witam dziewczyny mam pytanie, zastanawiam się jak to jest ze skitecznością tabletek jeżeli nie wzięłam jej od pierwszego dnia cyklu. Zapomniałam zapytać ginekooga, oczywiście mogę wziąć do rąk ulotkę, ale chodzi mi o pozyskanie informacji na zasadzie doświadczenia. Z tego co wiem słyszałam to od kilku ginekologów jest różnie, kiedyś biorąc Yasmin ginekolog pow ze od 1 dnia miesiaczki jestem zabezpieczona, potem biorac Diane 35 ze moge brac kiedykolwiek i jestem zabezpieczona a przy Microgynon 21 muszę brać całe opakowanie i dopiero wtedy jestem. Teraz zaczęłam brać w 9 dniu cyklu kochałam się z narzeczonym po 3 tabletce, ale stosunek przerywany. Jakie mam szanse. Może któraś się podzieli jakimis ifo od ginekologa.

Gość ojacie
"oczywiście mogę wziąć do rąk ulotkę, ale chodzi mi o pozyskanie informacji na zasadzie doświadczenia" piszesz powaznie?! swoje zabezpiezenie powiezasz anonimowym forumowiczom, ktorzy moga napisac taki stek bzdur, ze glowa mala?! na prawde tak ciezko zrozumiec, ze ulotka w przeciwienstwie do forum jest wiarygodnym zrodlem?! o jakie doswiadczenie pytasz? jak ktos ci napisze "smialo, od pierwszej tabletki" to uwierzysz mimo, ze ulotka mowi inaczej? czytaj ulotke, stosuj sie do niej a nie bedzie zadnych niespodzianek w ulotce napisano, ze musisz sie dodatkowo zabezpieczac przez pierwsze siedem dni a potem jestes abezpieczona i cokolwiek innego zostanie tu napisanie (bron panie boze) nie bedzie ani wiarygodne ani prawdziwe sorry za tak drastyczne przywrocenie do pionu ale w glowie mi sie nie miesci, ze ktos woli skorzystac z rad forum a nawet nie zajrzy do ulotki (!!!) szczegolnie, ze moze chodzic o cale twoje przyszle zycie. "Teraz zaczęłam brać w 9 dniu cyklu kochałam się z narzeczonym po 3 tabletce, ale stosunek przerywany." To gratuluje. Nie bylas abezpieczona a stosunek przerywany to nie metoda antykoncepcji, przy takiej formie stosunku rowniez istnieje ryzyko zaplodnienia. Moze jednak doedukuj sie porzadnie (bynajmniej nie na forum) i dopiero bierz sie za seks?!

Gość ojacie
powieRZasz - mialam napisac

Gość birmina
dzięki

O w morde :O Jest sie zabezpieczonym od pierwszej tabletki TYLKO i wyłącznie jak sie ją weźmie w pierwszy dzień miesiączki :O:O:O w innych przypadkach trzeba się zabezpieczać albo tydzień-jesli wzięło się w 2,3,5 dniu cyklu, albo cały miesiąc jeśli wzięło się kiedykolwiek indziej. Także nie byłaś zabezpieczona w ogóle!.