Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość była narzeczona.......

Narzeczony zerwał zaręczyny i domaga się zwrotu pierscionka!

Polecane posty

Gość ssssssssawica
szkoda siana, autorka ma racje za ta kase powinna sobie sprawic mega przyjemnosc

Gość troche rasistka
NIE ODDAWAJ!!!!!!!!!!!!!!!!!! Powiedz, ze pierscionek jest juz w smietniku ( bo nic dla Ciebie nie znaczyl, wiec go wyrzucilas), to bedzie dla niego cios, a Ty wyjdziesz na tym dobrze. Powiedz, ze wyrzucilas pierscionek, bo sie nie spodziewalas, ze bedzie takim skapym prostakiem i sie o niego upomni. Powiedz, ze rzeczy od niego nic dla Ciebie nie znaczyly i je powyrzucalas.

tak, a kto mi zwroci młodość :( jak do konca zycia bede stara panna to co :( co sobie rodzina pomysli, pewnie niektorzy juz kupili prezenty slubne. :( wiecie jakie to upokorzenie??

Gość tak se myślę
że mogłabys go sprzedać i zrobic przelew na jakąs fundację a facetowi wysłac kserokopię wpłaty.

Gość nie nie nie i nie
ale on nie ma i nalezy mu sie choc częsc tego co tobie zrobil wiec nie oddawaj

umów się z nim a potem rzuć tym pierścionkiem najdalej jak potrafisz... niech sobie go szuka, a Tobie przynajmniej nie będzie przypominał o nim

Skoro było Ci z nim dobrze, pokaż klase i oddaj mu go, pokaz mu ze masz go gdzies. (tym bardziej za sama pracujesz i stac Cie na wakacje). Fakt niby to kupa kasy i moza sie za nia fajnie bwaic, ale pomysl co on bedzie mowil ludziom jak sie dowie ze go sprzedalas zeby wyjechac na wakacje. moze na Twoim miejscu tez chcialabym go zostawic, nie wiem jak bylo miedzy wami. A najlepiej zrob to co Ci dyktuje serduszko w srodku! zrob tak zebys nie miala pozneij do siebie pretensji i czyste sumienie :)

Gość ssssssssawica
nie przejmuj sie dziewczyno to on ma sie wstydzic, ty niczym nie zawinilas, o pierscionku zapomnij a jak on sie przypomni to powiedz ze nie wiesz ze gdzie, bo jest dla ciebie malo wazny i nie masz czasu go szukac, a co do slubu to przykro mi,ale jestes atrakcyjna, jak wspomnialas, znajziesz na pewno kandydata na meza, i to godnego...

Gość to facet bez honoru
Uczucia zranione, ale teraz to już tylko :-O rozliczenie finansowe zostało. pierścionek to poniekąd jakieś zabezpiczenie twoich wydatków na ślub...

Gość ludzik123
oczywiscie ze masz prawo zachowac pierscionek... a on niech sie w tyl cmoknie... gdybys to Ty zerwala zareczny to powinnas mu oddac pierwscionek ale z racji ze zrobil to on to masz pelne prawo go zachowac... gdy on mial choc troche godnosci i ludzkich uczuc to w ogole by sie nie upominal.... jak tak dla zasady bym nie oddala.. po zlosci... bo niby dlaczego on ma miec zwrot kosztow...

tylu jest porzadnych facetów. zawsze uwazalam ze trafil mi sie skarb a tu takie cos. jak ja teraz komus zaufam? mieszkalismy przed slubem razem, mamy wspolne mieszkanie/samochod co, teraz mam mu wszystko oddac? jak kupowalismy to wspolnie bo oboje zarabialismy, rodzice nam tez pomagali. to bedzie gorsze niz rozwod.

Gość oddaj i spokój -pokaż klase
ten gadżet będzie mu całyu czas przypominał o tym co zrobił a lasce nie przyniesie szczęscia!! A co do kosztów planowanego wesela zażądaj aby wszystko sam uregulował wtedy oddasz pierscionek !

Nie oddawaj , moze i powinnas , bo honor i te sprawy , ale nauczka mu sie nalezy ! bo biedak sie wykosztowal swoja droga co za prostak Daje cos i domaga sie zwrotu ! to przez wzglad na te wspolne lata i na to co ci robi powinien sobie darowac . Nie rozchodzi sie tu o kase ale o to jak sie koels zachowal . Gdyby mi sie cos takiego przytrafilo to poczatkowym odruchem byloby wywalenie tego pierscionak , ale po dluzszym zastanowieniu ; Po co go wyrzucac jak moze przyniesc korzysci?:P takze udanych wakacji:))))))))

Gość BRONDYNKA
Prezentów sie nie oddaje. Nawet jakby to był samochód otrzymany w prezencie to nie trzeba go oddawać. Tak mówi nie tylko savior vivre, ale i prawo, nawet przez sąd by nie odebrał.

"A najlepiej zrob to co Ci dyktuje serduszko w srodku! zrob tak zebys nie miala pozneij do siebie pretensji i czyste sumienie " teraz mi dyktuje zeby go przejechać razem z ta cipa

Gość powiedz mu ze z satysfakcja
spuscilas pierscionek z woda w wc

Gość jjhk
a ja sie umowilam z moim mezczyzna ze jak wychodzimy gdzies to razem,wiadac po co mu byly te samotne dyskoteki.

przejechac samochodem albo jakims walcem.

zawsze sie bawilismy razem. jego kumpel zadzwonil do mnie i powiedzial ze cos mu odbilo, nikt go nie poznaje i nie pochwala tego.

facet pokazał że klasy nie ma za grosz, ja bym mu oddała ten pierścionek choćby i kosztował 30 tys. Na początku jak przeczytałam ten topik tez myślałam, że powinna się dobrze zabawić za te pieniądze, ale później postawiłam się na jej miejscu - mimo mojego ogólnie wrednego charakteru nie sprawiło by mi przyjemności zabawianie się za czyjeś pieniądze - oddałabym pierścionek i zapomniała o dupku.

byłam wściekła ze mnie rzucił ale tym pierścionkiem to juz mnie rozwalił. pewnie bym mu sama go oddała, ale przez to ze on sie upomnial o niego...!!!

Gość fgsss
widac wrazenia mu bylo potrzebne ,ciekawe czym go tak urzekla po 1 dyskotece. debil z niego nie ma co zalowac. pewnie po slubie by latal po dyskach i podrywal 13tki

Gość to facet bez honoru
drogie prezenty się zwraca także wg prawa, Brondynko "mamy wspolne mieszkanie/samochod co, teraz mam mu wszystko oddac? jak kupowalismy to wspolnie bo oboje zarabialismy, rodzice nam tez pomagali. to bedzie gorsze niz rozwod." a na kogo stoi mieszkanie, samochód? masz jak udowodnic, że są także twoje? to juz nie było narzeczeństwo tylko konkubinat, a w naszym kraju konkubinie należy się to co ona może udowodnić, że jest jej - mężczyźnie-konkubinowi zresztą też TAK SIĘ KOŃCZY MIESZKANIE RAZEM BEZ SLUBU :-O Wiedziały nasze babki co robiły, jak nie godziły się na nic bez ślubu :-(

najlepiej tp poczekaj z decyzja tydzien, moze dwa, lepiej ich nei rozjezdzaj bo klopotow sobie narobisz. najlepiej poczekac tak mysle, z czasem jakas decyzje wpdanie Ci do glowki. powodzenia!

Gość dgsgs
to faky,ja bym nie mieszkala z facetem bez slubu wiem ze po wspolnym mieszkaniu wszystko wychodzi a jednak

Gość taka sobie laska
najlepszym pomysłem jest wyrzucić go do rzeki przy nim:D albo powiedz mu ze mu go oddasz jak ci zwróci kasę za sukienkę ślubna albo inne wydatki, w końcu czemu ty masz być stratna a on ma odzyskać pierścionek? skoro on rezygnuje ze ślubu to niech poniesie wszystkie straty, koniec kropka.

ja mam nadzieje ,ze jak oboje ochloniemy to jakos to wyjdzie sensownie, to rozliczenie. teraz to zaluje ze mieszkalismy razem, ale nie wszystko jest tylko czarne i biale. mieszkanie bylo jego, ale drugie tyle wylozylismy na remont, meble. przeciez wtedy nie zbieralam rachunkow, placilismy po polowie.dziwie sie mu ze wyskoczyl z tym pierscionkiem. przeciez on kase ma, ja tez wiec tu nie o pieniadze mu chodzi. samochod kazdy mial wlasny. chociaz tyle mi zostanie

Gość to facet bez honoru
Pierścionek to goowno, Lepiej racjonalnie mysl, gdzie masz rachunki na mieszkanie, samochód, i wszelkie drogie sprzęty, które kupiliscie do domu! Zadbaj o to co ważne, a nie roczulasz się nad goownem za 3 tysiące :-O