Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość była narzeczona.......

Narzeczony zerwał zaręczyny i domaga się zwrotu pierscionka!

Polecane posty

Gość dziewczynoooooo
NIE ODDAWAJ NIE BĄDŹ GŁUPIA POWIEDZ ZE ZGUBIŁAŚ!!!! NIE UDOWODNI CI ZE TO NIEPRAWDA NIECH SIE BUJA, PEWNIE CHCE GO DAC TEJ NOWEJ A TY SPRZEDAJ GO I KUP SOBIE COS NALEZY CI SIE

:) nie chce na Kubę. wole juz jakies hawaje albo inne egzotyczne wyspy dzięki za wsparcie! nikomu nie rzzycze czegos takiego. swiat mi sie z dnia na dzien zawalil.

no wlasnie teraz sobie uswiadomilam co mnie czeka. ja jeszcze raz mowie ze nie chodzi mi o te pieniadze za pierscionek tylko o honor.

Gość to facet bez honoru
przeszukaj w mieszkaniu - przecież musiały zostać jakieś rachunki po remoncie - kto je będzie miał w ręku ten wygrany... Zadbaj juz teraz o swe finanse, bo on honoru nie ma i jego rodzice też staną po jego stronie jak juz ochłoną i przyjdzie wypłacić pieniądze. W takich sprawach nie licz na uczciwość strony przeciwnej :-O

Gość kochana to jest Twój
piersionek i niewazne ile on byl by wart! JEST TWOJ!!!!! i MOZESZ zrobic z nim co zywnie Ci się podoba! Co wy pier***dolicie o jakims honorze!!! Haha smiac mi sie chce! Facet rzucil ją dla jakies dyskotekowej panieny,a wy gadacie o honorze?? Jakies prawne obowiązki itd? hehehee śmiechu warte po prostu;) AUTORKO BAW SIE DOBRZE NA WAKACJACH ;**

mama mnie pocieszala, ze on przemysli, ze wroci. ale teraz ja nie wiem. jak chce zwrotu pierscionka to moze jeszze chce miec cale urzadzone mieszkanie w ktore wlozylam tyle serca i $$ :| i chce w nim sobie zamieszkać z ta gówniara. moze jakiegos prawnika powinnam zatrudnic?

Gość bez kitu to co napisala
kochana to jest Twój..." jest racją..... i nie ma co sie wykłócać.........

Nie przejmuj się,miałam tak samo z prawie 2 lata temu,kiedy to mój narzeczony od 7 boleści po 5 latach zwiazku i po pół roku po oświadczynach uciekł do innej,do jakiejś wypłoszki.Baa,nawet się z nią ohajtał wtym roku,ale tylko cywilny,tchórz sobie jeszcze furtke zostawił.A zdjecia z jego ślubu są jak z pogrzebu,bida z nędzą.A ja mam satysfakcje że nie widać po nim że jest szczęsliwy.A ja owszem,jestem szczęsliwa z kims innym i to badzo. :D Niektórzy mówili mi,żebym sprzedala pierścionek,ale że był nic nie wart bo z cyrkoniami tadeta,to go poniszczyłam i wysłalam listem do niego podpisując,zwracam pierścionek bo jest gówno wart tak jak Ty(on) :D Nie żałuje,bo go zabolało,napisał że sama mogłam go wywalić hehe

Gość to facet bez honoru
jak cię stac na prawnika to napewno się przyda nie mysl, że on ci zwróci z własnej woli twój wkład w mieszkanie :-O

Gość taka sobie laska
no to moze byc problem bo mieszkanie jest tylko jego. co zrobisz jak on nie bedzie chcial ci oddac kasy za ten remont?;/ moze nie jest skonczonym chamem zeby zostawic cie z niczym;/ lepiej szukaj tych rachunkow...

macie racje musze pojechac do mieszkania i zabrac te wszystkie faktury. dobrze ze ja to zbieralam i trzymalam on nawet sie tym nie interesowal. ale skoro bedzie na wiekszosci jego podpis to i tak nic mi po nich. boze jaka ja bylam glupia. a mama mowila zeby brac slub wczesniej a ja taka mądra chcialam byc i pomieszkac przed slubem razem

juz widze jak powie a nie mowilam. to jest najgorsze. juz nie te pieniadze. chce je tylko odzyskac zeby mi nie wypominala ze ona miala racje. ech czasami zaluje ze mi pozwolila z nim mieszkać. taka jest cena uczenia sie na wlasnych bledach

Gość w twojej sytuacji
chyba nie warto się kłócić.... oddaj mu pierścionek, bądź miła- tak, żeby był zaskoczony- ale nie bez powodu- przedstaw podział majątku - niech ci odda kasę za to co włożyłaś- to będzie na pewno więcej warte niż tylko pierścionek- a na przyszłość warto się zabezpieczyć a nie dawać pieniądze obcej według prawa osobie! ja mam męza, którego kocham i jest dobrze między nami, ale dbam o swoje- kasy ze spadku czy darowizny nigdy nie włozyłabym do wspólnego koszyczka bez notarialnej adnotacji, że to z mojego własnego majątku- może to mało romantyczne, ale przez to facet ma do mnie szacunek i respekt!

Gość to facet bez honoru
ale on ich nie będzie miał tylko ty i urzyjesz ich wg twojej woli i podpowiedzi prawnika! chociaż jego pozbawisz dowodów! rzuc kafe leć do mieszkania i zabieraj co tylko uwarzasz, bo później NIC nie dostaniesz! Mam doświadczenie - moja koleżanka myślała, że się uczciwie uda jej rozstać z mężem! Nic z tego! Oni nie mają honoru i uczciwości. Weź kogoś z samochodem i zabierz co uwarzasz że jest twoje.

NIE ODDAWAJ PIERŚCIONKA,TYLKO ZATRZYMAJ GO JAKO REKOMPENSATA ZA Pieniadze wydane na sukienke,sale i za te zmarnowane lata.

Gość to facet bez honoru
Nie zapomnij o wszelkich dokumentach! dowody paszport zaświadczenia wpłaty na czynsz ......

Gość ciesz sie ze nie wzięłas ślubu
wczesniej !! los ci pokazał co to za typ ! :O :O niech spada na szamot i wywali sie na plecy dziad pieprzony ... pomyśl co by było gdyby ci taki numer po ślubie wywinał ! własnie dla takich powodów ludzie powinni ze sobą mieszkac PRZED ślubem 🖐️

Gość pewnie ze nie oddawaj
"piersionek i niewazne ile on byl by wart! JEST TWOJ!!!!! i MOZESZ zrobic z nim co zywnie Ci się podoba! Co wy pier***dolicie o jakims honorze!!! Haha smiac mi sie chce! Facet rzucil ją dla jakies dyskotekowej panieny,a wy gadacie o honorze?? Jakies prawne obowiązki itd? hehehee śmiechu warte po prostu AUTORKO BAW SIE DOBRZE NA WAKACJACH ;**" popieram w stu procentach ! pierscionek jest TWOJ wiec z jakiej paki masz mu go oddac? co za PROSTAK z niego! Rzygam na takich "facetów" (to ci** nie facet!! nieudacznik jeden!!) niech go szlag trafi!! nie oddawaj, sprzedaj jedź na wakacje i miej tego SKURWYSYNA w głebokim powazaniu! ale się wkurrwiłam....bo wiem za tacy niewychowani ,puszczalscy palanci naprawdę istnieją... I Ty jeszcze mowisz , ze go kochasz? :( mi by miłość w sekundę przeszła po takim czymś!!!

Gość w twojej sytuacji
a mieszkac przed slubem jak najbardziej trzeba- co by było gdyby po ślubie wyszło to jakim on jest hooojem? jeszcze więcej kłopotów! ....tylko trzeba się umieć odpowiednio zabezpieczać!

mieszkanie przed slubem jest genialne! Przynajmniej sie wie czym to pachnie. Zdradzil mieszkajac z toba? Zdradzilby majac z toba slub. Nie chcesz sluchac "a nie mowilam"? Jak ci tak matka pie, to odbij pileczke, ze bardzo dobrze iz slubu nie ma. Pewnie rozwod bylby hanba dla matki?

macie racje. musze zaczac trzezwo myslec. powiem bratu bo nie chce sie z mama klocic i pojade z nim do mieszkania naszego. teraz jestem u rodzicow. mam nadzieje ze go tam nie bedzie. dzieki za wszystko! !!! trzymajcie kciuki,odezwe sie jak wroce.potem pomysle nad prawnikiem, zobacze najpierw jak sie sprawy ukladaja.

Gość ksajjaka
taa mieszkac razem przed slubem a pozniej opwiadaja " zdymal ja ile wlezie i wypierdolil" :D ciekawe kto chce dziewczyne o ktorej tak mowia

dzięki :( moglas sobie darować

była narzeczono,nie przejmuj się są ludze i parapety.Trzymaj się i jedz do tego miezkania. :) a ztego wyszłam,ty tez z tego wyjdziesz,tylko potrzebujesz na to czasu.A uwierz mi przechoziłam załamanie.A dziś jest super :)

Gość to facet bez honoru
Powodzenia, dziewczyno! Napisz jak poszło jak wrócisz. Tylko nie niszcz niczego, bo jakby była sprawa w sądzie to możesz za to zapłacić jeszcze :-O 🖐️

opowiadająludzie nie warci splucia na nich :O to są ci, co ślub wbrew wszystkiemu, może pić, może bić, byle na kobiercu ślubnym być :O Niech gadają co chcą, dla mni ważniejsze byłoby moje zycie niż opinia znudzonych sobą ludków.

Gość trzeba się ubezpieczać przed c
No tak to w życiu bywa, nawet w miłości trzeba kalkulować by nie zostać na lodzie. Ja też byłam głupia. Odeszłam od narzeczonego zostawiając mu pierścionek, bo przypuszczam nie był zbyt wiele wart... Ale wyrolował mnie na aucie. Sprzedałam swoje, kupione za własne pieniądze po niżesz cenie bo on potrzebował kasę i umowa była taka, że on oddaje mi swoje. Nie spisałam idotka umowy ani nie przerejestrowałam bo nie chciałam się kłoćić i pokazywać, że nie mam zaufania. A on bezczelny po rozstaniu zaczął się wykłocać o samochód i koniec końców mi je odebrał... Także nie ma co, na przyszłośc mam nauczkę i niech kazde weźmie top soebie do serca... :(

Gość ten pierścionek
jest Twój, bo niby komu dał - Tobie, ale że jest to symbol narzeczeństwa i rzeczywiście kiedyś pierścionek się zwracało to niech Ci da rekompensatę, wyznacz cenę :)