Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ile wasze dziecko

ile wasze dziecko niemowle spedza czasu na dworze latem?

Polecane posty

Gość ile wasze dziecko

codziennie na spacer, spi na balkonie itd.?

moje dzieci od urodzenia były przynajmniej 3 godziny na dworze, w każdą pogodę a latem to prawie cały dzień :D

Gość on-line
spacer codziennie, jakieś 2-3 h (nasze "dzidzi" zaczęło 10 m-c)

Gość on-line
ps. u dziadków w domu z ogrodem znacznie więcej ! :)

Gość codziennie - cały dzien prawie
mamy dom nad morzem i tu mieszkamy ....nawet posiłki jemy na dworze,dla nas to normalne ,drzwi otwieram rano i zamykam dopiero wieczorem 🖐️

W tygodniu 2-3 godziny, wcześniej jestem w pracy a mąż opiekujący się Lusią jakoś sam nie może się wybrać :P A w weekendy to z 2 razy tyle. Na wakacjach planuję do oporu :)

nie ma to jak świeże powietrze i hartowanie, moje dzieci wcale nie chorują ;) tylko, że cholera przez to wcale nie mam czasu, bo mały nie chce do domu wracać, i jak go odbiorę po pracy to bywa, że do chaty koło 21 dopiero ściągam...

Mój od urodzenia czy to śnieg,deszcz czy słońce był na spacerze po 2-4 godziny.Teraz jak jest lato to prawie cały dzień szaleje na świeżym powietrzu :)

Gość to ja mam pytanie do mam
to ja mam pytanie - gdzie wy lazicie jak idziecie na 4 godzinny spacer ? Albo jak myszka napisala, dwa takie dziennie ? mi pomyslow brakuje, i tak ciezko 4 godziny chodzic chyba ...

no ide do parku na drugim osiedlu i spowrotem a drugi taki sam tyle że ja z przyjaciółk.a i non stop gadamy :)

Gość to ja mam pytanie do mam
no i rozumiem, ze jak zajdziecie juz do tego parku to tam siedzicie, bawicie sie, gadacie i tak te 4 godz mijaja, a nie lazenia 4 godziny ????

wlasnie, samemu to nudno i w ogole...ja ide sobie na spacerek na troche na ile to roznie...a poza tym wychodze na balkon z Zuzia i tam sobie siedzimy:)

ja ogolnie caly czas chodze, ale nie 4 godziny...z godzinke-czasem dwie...zalezy od dnia...no i Zuzia mi co 2-2,5 godz. je wiec musze w tym czasie wrocic:)

Gość babay
pol dnia. zima okolo 2 godzin.

ja ze swoim Matim jak wychodzimy o 10 na podworko( mam dom z ogrodem), okolo 12 idziemy na spacer ok.3 godz., i reszta dnia do oklo 19 czyli czasu kapieli w ogrodzie, z przerwami na zmiane pieluchy i karmienie,a wczesna wiosna jak bylo chlodno to spacer min. 3-4 godz.

jak dzieci były małe, to spały w wózkach a my z kumpelkami gadałyśmy potem jak były większe to razem się bawiły a my tez gadałyśmy :D

ja jestem krotk:(o tak ok godziny dziennie, czasem 2 ale rzadziej, bo pracuje. ale jak jestem akurat w domu, to maly siedzi na blakonie.

Jak tylko mam wolne, to cały dzień. Jak jest z babcią to rożnie, ale gdzieś około 4, a nawet 5h dziennie

Grzywa -zazdroszcze, szkoda ze ja nie moge mojemu maluchowi zapewnic takiego luksusu...

Nooo jak komuś dziecko śpi, to pozazdrościć :) Ja to muszę na spacerze pomykać jak mały motorek żeby dziecko wogóle w wózku usiedziało, bo jak za wolno idę to się zaraz wypręguje :) A mój spacer wygląda tak, że najpierw pędzę najbardziej okrężną drogą, najbardziej zadupiastymi ścieżkami do moich rodziców, mieszkających w domku jednorodzinnym z podwórkiem i innymi atrakcjami, z 45 minut mi to zajmuje, potem u mamy na podwórku Luśkę noszę, pokazuję krzaczki, kurki, kaczki itp., potem rodzice mnie zmieniają i oni pokazują krzaki, kurki, kaczki i w ogóle kombinują jak konie pod górę. No i potem przy dobrych wiatrach Lusia potrafi usnąć na pół godzinki, to ją przykrywam kocem i śpi w wózku na podwórku. Wracam na ogół szybszą drogą, to gdzieś z 20-30 minut zajmuje. A w weekendy u rodziców na podwórku po prostu dłużej siedzę.

W zimie około 3-4 godzin na spacerze ,cały czas chodząc,z tym że przeważnei chodzę ze szwagierką,siostrą albo kolezanką,wszystkie też z wózkami :) A w lecie prawie cały dzień jestesmy na dworze,trochę na spacerze a reszta na ogrodzie, poza tym drzwi do domu cały dzień otwarte :)

no naszczescie mieszkamy w domu jednorodzinnym i mamy dosc duzy ogrod z laskiem wiej jak tylko Amelka nie spi to siedzimy caly dzien na dworze :-) :-)

ja tam siedziałam na ławce i nogą ruszałam wózek, coby spał :D ale spacerki też uskuteczniałam, lubię łazić, do dzisiaj całe popołudnie się z mężem i małym szwędamy czasem 5-6 km dziennie mały w wózku oczywiście, bo by nie wyrobił ;)

jak byla niemowlakiem to cale dnie bylysmy na dworzu,na karmienie i przewiniecie szlysmy do babci(w przeciwnym kierunku niz nasz dom) do pracy i wracalysmy do parku.teraz jest na dworzu ok godzinki lub dwoch rano-spacer i od 16 do 19.30-piaskowica,huśtawki itp.tak jest w wiosne,lato a w zime i jesien zalezy od pogody ale kilka godzin dziennie.