Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dpi2008

ŚWIADCZENIA RODZINNE / FUNDUSZ ALIMENTACYJNY - pomogę

Polecane posty

cukeirkowa -> pytanie o prace tyczylo tez meza jakby co ;) a ksero dowodu tylko wnioskodawcy, czyli osoby na ktora jest wniosek ;) A we wniosku podpisujesz sie tylko w 3 miejscach, wiec sie nie rozpedzaj i nie rob autografow wszedzie, bo bedzie kreslenia od groma :P

hewhehe,dzieki dzieki... Maz pracuje na niego jest wniosek wiec...jutro jedziemy zalatwiac,wiec...mam nadzieje,ze wszystko bedzie oki...a jak wyliczaja to,czy miescimy sie w normie i nalezy nam sie rodzinne??

na zaswiadczeniu z urzedu skarbowego masz 4 punkty. od dochodu odejmujesz 3 pozostale (wyjdzie pare zlotych roznicy, bo skadke zdrowotna przelicza siejakims tam wzorem). to co wyjdzie dzielisz na 12 a nastepnie jeszcze na 3 (rozumiem, ze sklad rodziny to 2+1). Ma wyjsc mniej niz 504zl. Jest jeszcze "furtka". Jesli pobieralas do tej pory bez przekraczania tej kwoty to w jednym okresie zasilkowym mozna przekroczyc o 48zł, czyli musialoby wyjsc mniej niz 552 (ale jak pisalam to tylko jeden jedyny raz) :)

Gość mariqa26
witam mam pytanie bo tam w wniosku trzeba napisac gdzie pracuje rodzina ale co oni maja do tego gdzie kto pracuje i co maja zarobki do funduszu dla dziecka wprawdzie mieszkam z rodzinna ale dzieci utrzymuje sama wiec co mam zrobic bo mój brat zarabia sporo ale mam swoja rodzine

Witam Pobieram na 11 letnie dziecko świadczenie z funduszu alimentacyjnego. W 2008 roku studiowałam i otrzymywałam stypendium socjalne. Czy to stypendium będzie brane do dochodu w funduszu alimentacyjnym? Nie mam rozwodu tak więc, czy mąż będzie wliczony jako członek rodziny do funduszu alimentacyjnego oraz zasiłku rodzinnego. Dziękuję serdecznie.

Gość Ewulka22
Mam prozbe Mam zasądzone Alimenty od urodzenia za czerwiec 2014 dziecka ale składałam wniosek dopiero teraz w sierpniu czy FA powinien mi wypłacic ta nadpłate ??