Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oryginalna a nie banalna

OKLEPANE IMIONA

Polecane posty

Gość oryginalna a nie banalna

proszę was przyszłe mamy i kobiety które już zostały mamami jaka jest teraz moda na porodówkach na imiona? wiem ze to niemozliwe ale chce uniknac tej calej mody.. wiem ze czasem niechcacy jest to nie uniknione... cos nam sie podoba, wydaje sie niepowtarzalen a tu masz- pol polski wpadlo na taki sam pomysl... ja wiem ze teraz jest moda na EMILKI tak jak kiedys na JULKI a za moich czasów (wczesne lata '80) AGNIESZKI, KAROLINY, KASIE, ANIE I OLE...

Gość njd--eberb--fvc
no wlasnie , nazwalam dziecko JUlIA bo imie wydawalo i sie piekne --11lat temu ...nie przewidzialam :O

Gość ja toooo
magda

ja mam amelke bo wydawalo mi sie ze niezbyt duzo ludzi wybiera to imie a ostatnio sie dowiedzialam ze strasznie duzo wlasnie :/ ale moje malenstwo i tak jest niepowtarzalne ;P a imie dalej mi sie podoba :]

Gość nienormalna jestem
ja swoich nazwalabym Ola i Piotrus:) Oklepane ale ladne

Gość polka-w- uk
a ja Otto i Bruno-blizniaki :)

u nas dalej trwa moda na Kubusie, Amelki, Julki, Oliwie, Wiktorie, Weroniki, Zuzie, Majeczki, Bartusie, Szymonki

My zastanawialiśmy się nad Kubusiem albo Jasiem - wydawały nam się takie wyjątkowe. a tu oba imiona podobno w pierszej piątce najpopuarniejszych imon w Polsce od kilku lat.. do Urodzin Synka nie znałam żadnego małego Kubusia ani Jasia - teraz znamy 4 Kubusiów i 3 Oskarków i 2 Stasiów i dokładnie 8 Julek :)

Gość IOUYT
DAWID WSZEDZIE JAKIES OBLEZENIE MASAKRA!!

Gość mama mikołajaaa
ja mam mikołaja, jak wybierałam to imię wydawało mi się oryginalne i niepowtarzalne... A dzis spotkałam np. dwóch mikołajków na placu zabaw:P

jasne dawajcie dzieciom oryginalne imiona, bardzo was za to pokochają szczególnie po powrocie z przedszkola, gdzie inne dzieci będą się z niego/niej cały dzień nabijały.

imię mojej córeczki jest tak samo czesto spotykane jak moje w latach 80-dziesiatych nie zienia to faktu ze czuje sie wyjatkowa moja córeczka tez jest i bedzie indywidualnoscia bez wzgledu na to ,że imię Julia jest tak czeste

Gość mam propozycję nr 1
A Maciek? Chce dac synowi tak na imię. Córka -Martyna. Oklepane?

Ja dałam małej na imię Lidia i do tej pory nie spotkałam innej dziewczynki o tym imieniu :) A Julek i Oliwek to ohohohoh, ale tak samo było jak ja byłam mała, pełno Anek, Kasiek itp.

Gość nieoklepane to teraz
małgosia, marzenka

Tak sie sklada, ze w tym roku duzo moich kolezanek rodzi dzieci- wszystkie sie chwala na naszej klasie, wiec pojecie mam, jakie imiona teraz sa na topie. No i telepie mnie, jak kolejna dziewczyna dumnie informuje o narodzinach KUBUSIA :0 To juz nie ma innych imion??? Wnerwiaja mnie OLIVIERY- jak to sie stalo, ze tyle mam wpadlo na ten genialny pomysl, zeby wlasnie teraz tak nazwac swoich synow? Inne oklepance: Mikolaj, Oskar, Tymoteusz, Alan, Maksymilian.... Dodam tylko, ze to nie jest tak, ze te imiona mi sie nie podobaja- wrecz przeciwnie- wiele z tych imion ma swoj urok, ale.... no wlasnie, troche za duzo ich ostatnimi czasy. Z imion dziewczecych az nudno, jak sie slyszy o kolejnej Julii, Wiktorii, Amelce, Oliwii..... Ale to sprawa kazdego rodzica- jesli chce oklepane imie, to niech sobie ma :P

Gość haloo
No mnie juz to też powoli wkurza, że rodzice nazywają swoje dzieci tak jakby juz nie było innych imion. Takie są na topie to ja tez tak nazwe. Masakra. Kolejna Wiktoria, Amelka, Julka czy Oliwka one już są po prostu nudne. Kolejny Maciek, Kuba, Szymuś itp. Czy rodzice nie mają innych pomysłów naprawde. Z drugiej strony to tak naprawde nie ma w czym wybierac w naszym kalendarzu. Rodzice silą się na "oryginalność" nazywając Nikola, Dżesika. W sumie Nikola teraz tez juz jest oklepane... Ale te oryginalne imiona są chyba jeszcze gorsze od tych oklepanych. Samej ciężko byłoby mi się zdecydować.

Gość Ostatnio jest moda
na stare imiona... i teraz co drugie dziecko, to Marysia, Staś albo Franek :/

Gość eeee niech
każdy daje jak chce byle było normalne i pasowało do nazwiska, moje dzieci mają chyba najbardziej oklepane imiona (Ola, Zosia, Ania) ale im nie przeszkadza :) ani nikomu kogo znam, na drugie mają ciekawiej (Klara, Cecylia, Natalia), jak będą większe to mogą nazywać się inaczej, mam np znajomą, która na imię ma Blanka a wszyscy mówią do niej Natalia /znam kilka takich osób/

Ja mam Dawidka, od zawsze mi sie to imię podobało a tu masz - idę do lekarza a lekarka mi mówi, że same Dawidki :o i pyta czy to po ostatniej wizycie żydów w Polsce :o (no coment)

Gość imiona
juz nie wspomne ze co drugi to kacper i co druga zuzia

U mnie naokoło słychać Zuzie,Wiktorie i Weroniki,z imion chłopięcych Jakub i tylko Jakub :O Ja mam 5-letniego Jana i 1,5 rocznego Bartosza :)

Gość a co powiecie na imię
Ania? Może kiedyś oklepane, ale teraz??? Albo Ola? a dla chłopca Piotruś albo Mateusz?

Piotrus bardzo ładne :) znajomi dali tak synkowi na imię,to wszyscy się dziwią,że tak pospolicie :P

u nas Julie zuzie Zosie Wiktor KUBa i z tych dziwnych Sandr Arielów też troche sie słyszy :O JA MAm synka Beniamina :)

mnie się podobra Karolinka i Adaś... i Bibi - ale to niestety nie polskie - polski odpowiednik Bibianna :P ale boje sie ze skrzywdze dziecko...

Gość aniaaniaania
Ja uważam, ze każdy powinien dać takie imię dziecku, zeby nie musiało sie go wstydzić w przyszłości. Pamiętajcie tylko, ze ten mały berbeć, będzie kiedyś dorosłym człowiekiem, a niektóre imiona brzmią śmiesznie, w wersji dorosłej. No i jeśli nazwisko jest pospolite albo po prostu trochę śmieszne to nie wyskakujcie z wymyślnym imieniem, bo tylko skrzywdzicie dziecko. Zdecydowanie lepiej będzie przecież brzmieć Krzysztof czy Piotr Kiełbasa niż Armand Kiełbasa. I jeszcze jedno pamiętajcie, ze chłopcom nazwisko zostaje na całe życie, bo dziewczynki mogą je zmienić, choć tez nie wiadomo, czy na ładniejsze. Ja akurat jestem zwolennikiem tych zwykłych nie udziwnionych imion... Piotr, Krzysztof, Paweł, Adam, Tomasz. To piękne imiona i pasują do człowieka w każdym wieku. Nie będzie ich człowiek wstydził na żadnym etapie swojego życia.