Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość da się wytrasować kota

da sie wytresowac kota?

Polecane posty

Gość da się wytrasować kota

jakich sztuczek mozna nauczyc kota ? da sie w ogóle?

Gość 2445
Kot to przeważnie właściciela wytresuje :). Ale ja np. nauczyłam mojego wchodzić mi na ramię. Mogę sobie chodzić z nim na ramieniu jak z papugą tylko troszkę ciężkawy jest.

Ale sztuczka z wchodzeniem na ramie :P Każdy kot tak robi.Mój jak wracam do domu wskakuje mi na plecy,niestety.Potem trudno ją zrzucić. Sztuczek to możesz psa nauczyć,kota po prostu szanuj.

jak do kota podchodzisz z milością to potraktuje Cie jak członka stada :) bedzie potrafił Cię nie raz zaskoczyć...

Gość a moj kotek
JAK złapię go za ogonek to sie kładzie na podłodze :)

Gość a moj kotek
haha :D i jescze lubi spac w umywalce :D i pic wodę prosto z kranu :P

Gość comtessa
ja nauczyłam swojego kota załatwiać się do ubikacji :D

Gość nasza szkapa
...można go nauczyc latac...:D....z dziesiątego piętra......:D.......

Gość Moj kotek
Wskakuje na kolana, krzesło albo na kanapę jak pokaże miejsce i powiem hop :)

A da się kota nauczyć, żeby czegoś NIE robił?? Bo mój czasem doprowadza mnie do szału... Jest jeszcze młody, więc to oczywiste, że szaleje i wszędzie musi wejść, ale... Nie chcę na przykład, żeby mi wchodził na stół czy biurko, ale choćbym go nie wiem ile razy zdejmowała, to on wejdzie... Wspina się po firankach i - najgorsze - po mnie... No i ma fazy, że robi się z niego straszny dzikus - skacze na nogi, na ręce, drapie, gryzie... I tak go kocham, ale czasami jest nieznośny... Da się coś z tym zrobić??

Gość hmmmmmmmmmmmmmm
może zachęcaj go jakims zmakołykiem :D

mam kocicę od 10 lat, drugą od 6 i kota od 4. Dzień w dzień po 100 razy zdejmuje całą bandę ze stołu, przemawiam, złoszczę się i niestety nic na nie nie działa. Jak mają kocepcję wejść na stół to wejdą:P Za to na hasło -idziemy spać- wszystkie się zbiegają i maszerują do sypialni. Robią sobie toaletę a później kładą się na siebie i śpią:D

Gość oledddddddd
hmm moj kotek na poczatku tez wyłaził na stol czesto ale krzyczłam na niego i dalam mu lekkiego klapsa w pupe i juz tak nie robi :D

Ktoś tu kiedyś pisał, że trzeba kotu mówić "zejdź" i jak zeskoczy, to dać mu jakiś smakołyk. Ale na mojego jakoś to nie działa... A tego skakania po mnie to chyba nie da rady oduczyć... No chyba, że wyrośnie może... Miał ktoś takiego szaleńca, któremu to przeszło??

ale dajecie - racja. Mozna sto razy gadac i machac rekoma, a i tak kot wlezie na stol, jesli mu sie to podoba. Wystarczy, ze znikniesz na chwile :D

korzystajac z okazji...macie jakies fajne imie dla kotki? Takie male, czarne i wlochate z ciemnozielonymi oczkami. Juz 2 tygodnie myslimy :O

Gość moze hmm
Puma :)

Nie, bo byl juz u nas jeden kot Kuma :D :D

Gość jestem zdecydowanie za
ej to bedzie super - Puma i Kuma :D a moze bambus? nasz czarny murzynek tak ma na drugie. na pierwsze ma 'zejdziesz z tego czy nie?!' :classic_cool: zawsze reaguje - zlazi albo nie :D

Gość Imię dla kota
Filip....

Uwielbiam jak ludzie z niewiadomych przyczyn zastanawiają się nad imieniem po czym kończy się na Mruczku :P Ogólnie tot aki glupi zwyczaj dawać zwierzętom imiona,ale i ja uległam i moja kotka godnie nosi imię Tadeusz :P

Gość moja to Bunia
:D

kotka moich rodzicow - śpi na kaloryferze -żeberkach i nogi jej smiesznie wiszą - wchodzi do lodówki :O , raz ją tam zamknęłam na chwilkę to na jakis czas przestała ;) - kładzie sie przed Mamą na stole i mruczy -wygrzewa się pod lampką nocną - wpatruje sie godzinami w odpływ w wannie - pije wodę z wazonu -gdy jemy, siada za wazonem i chyba myśli, ze jej nie widać :) - jak jest zimno nie może sie zdecydować po której stronie okna chce być :)

Gość Jasneeeee
taaa tylko, że mój kot się wody nie boi ;)

O, z tym spryskiwaczem nie próbowałam :) Może się uda :D A jeszcze raz zapytam, czy Wasze koty były szalone i wyrosły z tego??